Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator pic

Postări Recomandate

Am si eu cateva intrebari despre programatorul de la Adelaida Craiova, cel fara sursa de alimentare: AD-PIC02. Merge sau nu merge? I-a mers cuiva, se intampla sa mai si mearga? Prima intrebare: este corecta conectarea cu PC-ul prin infigerea programatorului in conectorul de seriala, fara nici un cablu?Apoi nu imi este clar cum se face cablul pentru seriala. Programatorul se termina cu o mufa mama DB9 din care sunt utilizate 5 fire. Referindu-ne la numerotarea (gravarea) pinilor, atat pe conectorul de pe programator cat si pe conectorul de pe cutia PC-ului, as avea nevoie de o lista cu 9 randuri scrise, fiecare rand fiind de genul:PIN #x DE PE PROGRAMATOR --------se_leaga_cu-------- PIN #y DE PE SERIALA PC. pentru orice x si y de la 1 la 9.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator dj_cristi

si eu am facut vreo 2 programatoare cu alimentare din calc si nu a mers niciunul. Acum folosesc un programator dupa schema asta si merge perfect :d

pai cele care sunt alimentate din portul serial sunt porcarii, ca puterea care o poate debita acest port e f.mica, cred ca la solicitare de 5mA, tensinea scade deja de la 12V la 5-6V... deci nu prea are cum sa mearga programarea...Am incercat yo mai demult o schema facuta de mine, am luat un FT232BM (Serial-USB Bridge) si facusem un step-up pentru a obtine si 13V din USB (ptr. programare), si programatorul mergea excelent, deoarece portul usb are putere suficienta. (500mA@5V). Cred ca asta este tipul ideal de programator... pe usb si bus-powered :) nu l-am testat f.mult, ca il facusem cu conexiunile "in aer" ptr. test doar, dar mi-a placut cum mergea :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări