Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator pic

Postări Recomandate

Am masurat pe schema lui @aionescu intre Vpp(MCLR) si Vss la scriere si am 10,98V(cu soclul gol) dar scrie un PIC16F873 bine mersi cu conditia ca in softul icprog sa ai "Delay" 4.Din specificatiile Microchip Vpp se incadreaza intr-o gama , stie careva care e Vpp minim de curiozitate?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

A vizualizat careva pe pinii serialului la transferul de date cu osciloscopul? Din specificatiile RS232C rezulta ca ptr PC sunt mai multe implementari dpdv al tensiunilor folosite ptr 1 si 0 logic. Am pus un multimetru pe serial in gol si unii dintre pini erau in -12V ceilalti 0. La programatorul lui @aionescu cand pun pe CKL se duce in 5,1V(oare ce valori sunt pentru RB7 DataI/O?) pentru ca as vrea sa stiu daca are rost sa-mi modific programatorul meu cumparat de la Adelaida si sa pun Zenere pe iesirile din serial pentru a proteja PIC-ul la U>5V! Am masurat din nou Vpp si acum(cu microcontrolerul introdus in soclu) indica 12,7V (programatorul meu avand doar o dioda intre masa 7812 si GND) deci pe tranzistor as avea aproape 0V :( Oricum am gasit la microchip ca "Vihh pe MCLR minim Vdd+3,5 V si maxim 13,5 V ".

Link spre comentariu

Am modificat montajul si face la fel.Am pus si lED-ul si nu lumineaza neam!Sa mai verific montajul. Imi mai poti da niste tensiuni de referinta?

E cam tirziu raspunsul, dar..In schema de aici http://www.semis.demon.co.uk/uJDM/uJDMmain.htmnu se genereaza de nicaieri tensiunea de programare de 13 V.http://www.pici.3x.ro/com_prg.html asta e o schema care genereaza acea tensiune.La mine pe Athlon 1900 win XP sp1, am delay 1, la mai mult da erori
Link spre comentariu
Vizitator alex2k5

Sunt si eu un incepator care acum vrea sa ia contact cu Pic-urile si am fost indrumat sa incep cu 16F84.

Am zis in prima faza sa cumpar un programator gata facut si apoi dupa ce mai invat, daca e nevoie, sa-mi fac eu altul.

Am gasit pe net 2 ofete:

http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=96

si

http://www.conexelectronic.ro/content/c ... C/PIC.html

De ce cel de la Adelaida costa 19 euro si cel de la Conex 1.9milioane? E vreo diferenta majora? Aveti alte sugestii de unde sa cumpar altul mai bun?

Multumesc anticipat,

Alex

Link spre comentariu
Vizitator byteworks

Diferenta e uriasa, ala de la Adelaida e numai programator, cel de la Conex e placa de dezvoltare, are multe circuite periferice gata facute.Daca te hotarasti la programatorul de la Adelaida, am unul nou nout nefolosit, il dau cu 400.000 + transport.

Link spre comentariu

Ce reprezinta un sistem de dezvoltare?

Un sistem de dezvoltare in general este o aplicatie proiectata special pt un microcontroler sau o familie de microcotrole, care include in primul rand circuistica necesara functionarii microcontrolerului (sursa de alimentare, oscilator, ...), circuistica pt interfatzarea cu disopzitive de Intrare/Iesire (mini tastatura, afisaj LCD, sau in cazuri mai simple leduri, switch-uri) astfel incat userul sa poata vedea starea fiecarui pin al micrcocontrolerului (prin LED) sau sa poata modifica el starea respectiva (prin Buton). In general, aceste sisteme includ si convertoare de nivel pe partea de comunicatie (ex. MAX232 pt conectarea direct la PC pe serial sau chiar circuistica pt conectare pe USB). In unele cazuri, pe placa sistem de dezvoltare exista si circuistica pt conditionarea unui semnal analogic care trebuie masurat cu de ADC-ul microcontrolerului respectiv. Scopul sistemului de dezvoltare este sa ajute userii (in special incepatori) sa se familiarizeze cu microcontrolerul respectiv, sa dezvolte si sa testeze rapid aplicatii, care pe urma vor rula pe sisteme dedicate.Un exemplu de astfel de sistem simplu gasesti aici:http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=4865sau link-ul direct:http://www.bobtech.ro/catalog/bobdemo_v1/index.html
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator adyp

Salutare tuturor!Am si eu o mica problema: nu imi merge programatorul de PIC-uri de pe bobtech.home.ro. Stiu ca 10000% eu sunt veriga slaba dar nu stiu unde gresesc... De aceea va rog frumos sa ma ajutati :) .Este vorba despre modelul fara alimentare externa. Am ras-verificat conexiunile, cablajul, etc. Un coleg de al meu imi spunea ca de vina e calc-ul meu ca e de generatie noua (un T-Bred la 2000+) si ar trebui sa fie un 386 sau pe aproape... Si inca o chestie: poate influenta cu ceva (gen consum prea mare) un led care se aprinde la 2,5 V (putin sub aceasta tensiune)? Mi-au placut acele led-uri pentru ca sunt cu lupa si au o intensitate a luminii mai mare. Si inca o chestie: am folosit BC171B (am inteles ca sunt echivalente cu BC547 si BC107B).Portul serial de la calc imi da 11,17 V intre GND si RTS cand nu am atasat nimic pe el (parca... acum nu mai am montajul acasa; e dus la plimbare :lol:; daca nu e RTS e CTS...). Imi cer scuze ca nu sunt exact. Apoi, tensiunile acelea la "ralanti", fara PIC in soclu imi dau aiurea si ele: intre pinii 14 si 5 am aprox 1,3 V in loc de 4,5 - 5V, iar intre 4 si 14 am 1,2 V (poate nu am fost eu atent cand am masurat si am "citit" invers ca nu da pozitiva).Sa incerc schema cu alimentarea externa? Ideea e ca nu prea as vrea sa dau multe sute de mii pe un programator din comert si plus ca e feeling-ul acela ca e facut de mine (ma rog, asamblat :P ).Va rog frumos AJUTATI-MA!!! (ca sa nu zic: scoateti-ma din r4h4t :oops: )Imi cer scuze pentru pomelnicul imens pe care v-am pus sa il cititi :cry: .Numai bine! :wink:

Link spre comentariu
Vizitator adyp

O sa incerc schema lui aionescu. Sper sa imi mearga. Va anunt peste cateva zile ce am facut. Apropo, voi aveti din intamplare cablajul facut, ca sa nu mai pierd timp sa il concep? Partea mai putin placuta este ca sunt presat de timp si trebuie sa predau urgent un proiect cu PIC, iar eu nu am nici macar programator. Stiu ca pot cumpara unul, dar vreau sa invat si eu cate ceva totusi...

Byeee! :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări