Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator pic

Postări Recomandate

Din pacate programatorul ala simplu stie numai 16C/F84 ! Pentru cine doar de astea are nevoie este foarte buna schema ! Daca mai vrei si alte PIC-uri ? ! Atunci !Don Mario

Atunci, evident, folosesti altul. Sau incerci sa-l adaptezi pe asta la alte PIC-uri, sunt convins ca se poate. Fiecare dupa cum vrea.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Este un potentiometru semireglabil sau rezistenta semireglabila sau trimer sau cum vrei sa-i spui. Daca citesti in text (RTFM), o sa vezi de ce a fost pus acolo. Valoarea e (RTFM) de 500 ohmi si se regleaza in asa fel incat (RTFM) sa obtii 13V in emitorul lui T1.Cirip

Link spre comentariu

Iar 78L12 este un regulator de tensiune care scoate 12 V (trebuie sa-i "bagi" la intrare o tensiune mai mare, 16-18 V).Arata ca un tranzistor BC cu capsula plastic.Neaparat sa iei modelul asta fiindca alte regulatoare, de curent mai mare, desi tot de 12 V zice autorul ca nu-s bune, in caz de ceva se poate defecta seriala calculatorului.

Link spre comentariu

@aionescu vezi ca R1 si dioda 1N4148 sunt legate impreuna si merg la CLKsi la pinul 1 a lui ULN2803.Poti sa folosesti intre pinul de masa a lui 78L12 o dioda 1N4001 fara sa te mai complici cu potentiometru. In rest schema e OK, am verificat-o cu cablajul montajului de la Adelaida.Bafta la programat!

Link spre comentariu
Vizitator zita

am gasit asa ceva ca parte de alimentare, mie mi se pare destul de simplu de facut, cu anumite adaptari la schema ta ca sa nu mai apara discutzii pe partea de alimentare

Posted Image

Link spre comentariu

Poate cineva sa modifice schema (sa puna un punct de conexiune intre dioda 1N4148 si R1) sa nu se apuce cineva s-o faca si sa nu-i mearga?!Cu tensiunea de 13 V fiecare alege solutia care-i place. Al meu merge cu semireglabil foarte bine. Am facut vreo 50 de programari pana acum fara nici un rateu.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări