bogdanm Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Din pacate programatorul ala simplu stie numai 16C/F84 ! Pentru cine doar de astea are nevoie este foarte buna schema ! Daca mai vrei si alte PIC-uri ? ! Atunci !Don MarioAtunci, evident, folosesti altul. Sau incerci sa-l adaptezi pe asta la alte PIC-uri, sunt convins ca se poate. Fiecare dupa cum vrea. Link spre comentariu
Vizitator zita Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 intrebare???? ce este sub 78L12 ca nu inteleg ca sa stiu ce cumpar Link spre comentariu
cirip Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Este un potentiometru semireglabil sau rezistenta semireglabila sau trimer sau cum vrei sa-i spui. Daca citesti in text (RTFM), o sa vezi de ce a fost pus acolo. Valoarea e (RTFM) de 500 ohmi si se regleaza in asa fel incat (RTFM) sa obtii 13V in emitorul lui T1.Cirip Link spre comentariu
aionescu Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Iar 78L12 este un regulator de tensiune care scoate 12 V (trebuie sa-i "bagi" la intrare o tensiune mai mare, 16-18 V).Arata ca un tranzistor BC cu capsula plastic.Neaparat sa iei modelul asta fiindca alte regulatoare, de curent mai mare, desi tot de 12 V zice autorul ca nu-s bune, in caz de ceva se poate defecta seriala calculatorului. Link spre comentariu
Craciun Postat August 21, 2004 Partajează Postat August 21, 2004 @aionescu vezi ca R1 si dioda 1N4148 sunt legate impreuna si merg la CLKsi la pinul 1 a lui ULN2803.Poti sa folosesti intre pinul de masa a lui 78L12 o dioda 1N4001 fara sa te mai complici cu potentiometru. In rest schema e OK, am verificat-o cu cablajul montajului de la Adelaida.Bafta la programat! Link spre comentariu
Vizitator zita Postat August 21, 2004 Partajează Postat August 21, 2004 am gasit asa ceva ca parte de alimentare, mie mi se pare destul de simplu de facut, cu anumite adaptari la schema ta ca sa nu mai apara discutzii pe partea de alimentare Link spre comentariu
cirip Postat August 22, 2004 Partajează Postat August 22, 2004 M-am permis sa micsorez pagina cu schema propusa de zita ptr. ca mai mult de jumate era alba.Cirip Link spre comentariu
Vizitator zita Postat August 22, 2004 Partajează Postat August 22, 2004 no problem nu am stiut cum sa micsorez imaginea si de aceea era asa mare :roll: Link spre comentariu
aionescu Postat August 24, 2004 Partajează Postat August 24, 2004 Craciun, ai dreptate, m-am uitat la mine pe PCB. Rog pe cine poate sa corecteze schema.Dioda 1N4001 era in schema originala (vezi ca e cateva pagini mai in spate). Dar nu puteam avea exact 13 V pe MCLR, ci 12,6. D-aia am modificat-o. Link spre comentariu
Craciun Postat August 24, 2004 Partajează Postat August 24, 2004 Corect cu dioda, iar schema lui @zita rezolva problema dar duce MCLR destul de aproape de limita din catalog 13,25V(totusi sa stii ca programeaza si cu 12V, cu toate ca in specificatiile ICSP sunt cateva inadvertente) dar oricum nu te legi la cap cu semireglabil. Link spre comentariu
aionescu Postat August 24, 2004 Partajează Postat August 24, 2004 Poate cineva sa modifice schema (sa puna un punct de conexiune intre dioda 1N4148 si R1) sa nu se apuce cineva s-o faca si sa nu-i mearga?!Cu tensiunea de 13 V fiecare alege solutia care-i place. Al meu merge cu semireglabil foarte bine. Am facut vreo 50 de programari pana acum fara nici un rateu. Link spre comentariu
Craciun Postat August 24, 2004 Partajează Postat August 24, 2004 Schema corectata. Link spre comentariu
aionescu Postat August 24, 2004 Partajează Postat August 24, 2004 Multumesc mult ! Cine face aceasta schema, sa stie ca merge, e probata. Daca poate cumpara montajul (am inteles ca la Adelaida), si mai bine. Link spre comentariu
nixforever Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 Nu stie nimeni rusa? ca am gasit un site cu un programator la aproape toate PIC -urile "http://www.5v.ru/" da nu inteleg o boaba Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 daca nu gasesti pe nimeni incearca http://www.online-translator.com Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum