cirip Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Salut,He he, omul cat traieste invatza. Si eu credeam ca C-urile sunt OTP. Asta e. Dar vreau sa ma uit si eu in datasheet, ca sa vaza si ochiul meu.aionescu, trimite ca postez.Mai am o schema trimisa de Don Mario, dar o postez un pic mai incolo. Schema lui Don Mario e pe paralela.Cirip Link spre comentariu
bogdanm Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 ronut, sa ne spui si noua cind o sa reusesti sa mai programezi din nou 16C84 ! :lol: :cry: Poate ar trebui sa-ti dea un premiu astia de la microchip pentru aceasta realizare.EEprom se refera la memoria de 64 de octeti care o are in "dotare" controlerul si disponibila pentru aplicatii,nu ca sa arzi cod excutabil in ea ! 16C84 este OTP (one time programming) 16F84 este cu memorie flash (de acolo si "F"-ul) si se poate reprograma de nenumarate ori.Don MarioDa, asa credeam si eu. Dar, daca citesti datasheet-ul oficial de pe site, o sa vezi ca acolo scrie ca si memoria program e tot de tip EEPROM:http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/30445c.pdfPe de alta parte, pe pagina chip-ului:http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1335&dDocName=en010180scrie OTP. Iar in conditiile astea eu raman fixat pe OTP si urlu discret "greseala de manual". Link spre comentariu
cirip Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Hmmmm... Aici e ceva putred. Intr-adevar la prezentare scrie OTP, dar atat in foaia de catalog cat si in manualul de programare, pare sa se poate sterge. Exista instructuiune de bulk erase pentru memoria de program. Manualul de programare ptr C84 e separat si nu mai e disponibil pe site (sau eu nu l-am gasit), dar il am de pe un CD mai vechi.Ma mai interesez si il rugam si pe aionescu sa experimenteze si sa ne spuna care e concluzia.Cirip Link spre comentariu
cirip Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Fratilor intru ratziune, Se pare ca C84 este reprogramabil. Nu stiam. Eram convins ca nu. Uite doua site-uri mai jos, si mai astept un raspuns de la mama lor. http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... m=en013082 http://www.voti.nl/picfaq/index_1.html Asa ca, aionescu, la loc comanda ales-bules C84! Poate faci si un experiment si ne spui. Cirip Link spre comentariu
aionescu Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Stimati colegi,In pofida a ceea ce stiam unii dintre noi si a informatiilor contradictorii de pe net, va anunt pe aceasta cale ca 16C84 ESTE REprogramabil. Sau cel putin ale mele (or fi facute in Taiwan!). Am incarcat doua programe, de doua ori fiecare si a mers. Verificate pe placa de test, bineinteles.Lucru care nu ne prea incalzeste, fiindca am inteles ca 16C84 nu se mai fabrica demult. Dar daca cineva gaseste pe undeva stocuri vechi si le poate lua ieftin, atunci poate aceasta informatie va fi utila. Link spre comentariu
cirip Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Se pare ca ronut a avut dreptate. Aveti mai jos raspunsul de la Microchip.Citez:It has been a long time... The 16C84 is actually a FLASH part that we have design around 1994....Back then, all are part were print with the "C" irregardless if OTP or FLASH. After that when we released new parts, FLASH were identified as "F" and OTP as "C". The 16C84 is the old version but it is FLASH The 16F84 is also a FLASH but it is a die shrink fo the 84Am incheiat citatul.Asa ca... pe ele baietzi!!!! Cirip Link spre comentariu
cirip Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Aha. Uite ca in acelasi timp posta si aionescu. Iacata ca incepe sa se confirme treaba.Cirip Link spre comentariu
bogdanm Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Ce inseamna lipsa de informare ... pana acu m-am ferit ca de dracu de C84, convins fiind ca e ROM. De asemenea, toate cunostiintele mele mi-au spus acelasi lucru. Am gasit chestia asta pe o gramada de pagini de Web. Oh well, mai bine mai tarziu decat niciodata Multumesc pentru lamuriri. Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Bine ca v-ati lamurit.Don Mario, nu era cazul sa fii sarcastic. Link spre comentariu
Ashky Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 Va deranjez cu o intrebareDaca omu nu are (fizic nu ocupate) nici serial nici paralel exista vreo solutie de programator pe USB? Link spre comentariu
Ashky Postat August 19, 2004 Partajează Postat August 19, 2004 A incercat cineva cu adaptor USB-serial? Link spre comentariu
cirip Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Salut,Sa ma achit si eu de datorie. Aveti mai jos schemele care mi-au fost incredintate spre postare de aionescu si de ciombe. Am intarziat un pic, dar sper ca n-a dat mamaliga in foc...Schema finala aionescu.Schema de la ciombe.Poza montajului de la ciombe. Link spre comentariu
Vizitator zita Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 cu care din cele doua montaje as putea si eu programa un pic16F877, asta in cazul in care au fost testate si se poate.. :? Link spre comentariu
bogdanm Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Cu riscul de a enerva oamenii prin repetitie, in cazul in care vorbim despre scheme paralele revin cu un link mai vechi: http://www.covingtoninnovations.com/noppp/ Schema e din 1998, probabil a fost verificata pe toate partile, iar mie personal mi se pare OK. In plus e simpla rau. Link spre comentariu
ciombe Postat August 20, 2004 Partajează Postat August 20, 2004 Din pacate programatorul ala simplu stie numai 16C/F84 ! Pentru cine doar de astea are nevoie este foarte buna schema ! Daca mai vrei si alte PIC-uri ? ! Atunci !Don Mario Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum