Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator pic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Azi am cumparat un cablaj pentru programator de pic si eeprom de la magazinu de electronice de langa Apaca ! Problema e ca nu gasesc schema folosita ! Are cineva idee despre ce e vb ? Maine am sa incerc sa pun si niste poze cu cablajele.

poate e vorba de jdm programmer, ala e destul de simplu, si programeaza si mcu si memorii. daca e pe portul serial, sansele sunt destul de mari. daca e ala, eu am folosit ic-prog pentru el.
Link spre comentariu

Am fost azi pe la ei si mi-au dat schema folosita . Am fost un pic dezamagit cand am vazut-o; foloseste ca sursa de 13 v un tl497 ( a trebuit sa il cumpar ). Intradevar era vorba despre un jdm . Pe intrarea seriala are si un max232 ( asta e bine ) !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am luat si eu un programator din acela de la adelaida ptr picuri fara alimentare(se alimenteaza din +5V al unui pin din portul serial).problema este ca am avut inca un programator exact ca cel din primul topic shi imi datea aceeashi eroare la scriere--fail adress 0000f --sau ceva de genul asta.daca stie cineva dsespre ce e vorba.este pic-ul defect de nou?sau setarile?ca programatorul sigur e bun.cineva mi-a zis ca daca il programez pe un comp prea rapid poate da erori(am un p4 la 1,5 ghz)...

Link spre comentariu
Vizitator serbanm

eu primeam aceeasi eroare din 2 motive:1. schema consuma prea mult -> am scos niste led-uri2. Chiar si cu problema de mai sus rezolvata tot mai dadea erori: am umblat in setarile soft-ului de programare (Ic-prog) : priority (high/realtime) si I/O Delay (1) (aici trebuie sa experimentezi ... )nu stiu care e problema in cazul tau ... dar poti sa umbli initial in setarile soft-ului ... si apoi daca e cazul poti incerca sa reduci si consumul ... poate placa ta nu furnizeaza destul curent pentru schema ... nu prea ma pricep :oops:

Link spre comentariu

Am alimentat placa separat la +5V dintr-o sursa exterioara!?Si nimic!Sint disperat!Vreau un programator ca lumea!Cred ca imi iau un willemot.

saluteu am folosit JDM Programmer, si mi-a mers de prima data (asta pentru PIC-uri). este pe port serial, dar pinii nu corespund decat din punct de veder al functiilor. deci te uit pe o documentatie de la purtul serial si rezolvi problema. (pe schema pe care am postat-o este de fapt un port serial interfatat pe un db25 daca nu ma insel. tu trebuie sa faci trecerea pe db9)la mine pe site este schema. linkurile pentru soft inca nu le-am pus, dar sunt trecute toate indiciile pt folosirea adecvata.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări