Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum lungesc o scandura?

Vizitator

Postări Recomandate

Am cumparat o saltea de pat noua dar este mai lunga decat cadrul patului. Stiam asta dar nu se fabrica saltele mai scurte decat la comanda, complicat. Asa ca am cumparat salteaua si acum trebuie sa lungesc patul cu vreo 30 de cm.

Cum innadesc scandurile de pe laterala patului si cea de pe mijloc ca sa tina? Pe ele se sprijina toata greutatea. Totul e scandura de lemn masiv cu sectiunea cam 23 x 4 cm, fara metal. Ma gandeam la o imbinare in coada de randunica dar nu ma pricep la tamplarie si nu stiu daca tine in timp sau nu. Ce ar fi mai rezistent, o coada de randunica mai mare sau multe mai mici?

A doua intrebare, am vazut la Bricostore un tub ca ala de silicon pentru baie, scria pe el ca se foloseste in loc de cuie sau clei, a folosit cineva, tine la ce vreau?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Purple

1

• miron1947

1

• radhoo

1

Scandurile care trebuie lungite,cum sunt,sustinute sau stau direct pe podea?Puteti face o schita?

miron1947 multumesc! Intrebarea mi-a inspirat solutia.

Bag seama ca mintea mea era plecata cu sorcova... :nas:

Scandurile nu sunt pe podea, sunt in aer sustinute doar la capete de tablia patului.

Eu ma blocasem in cautarea unei innadituri cat mai rezistente cand de fapt solutia era sa preiau efortul din dreptul innaditurii.

Asa ca in dreptul fiecarei innadituri voi pun cate un picior care se sprijina pe podea si gata!

In felul asta innaditura tine sigur oricat de stangaci as face-o. :dans:

Scanduri noi nu vreau sa-i pun pentru ca in scurt timp oricum va fi schimbata mobila.

Link spre comentariu

Mobila va fi schimbata peste putin timp, adica dupa ce zugravesc. Bineinteles ca habar n-am sa zugravesc si vreau sa fac asta absolut singur ca am avut numai experiente "traumatizante" cu zugravii intalniti in trecut. Doar termopanele, aerul, centrala termica si usa metalica le instaleaza chiar furnizorii, restul renovarii, adica gresie, parchet, pereti BCA refacuti, etc. vreau sa le fac singur. Dar, dupa sporul pe care il am la treaba cred ca in vreo 2-3 luni imi piere cheful de mesterit iar acel "scurt timp" pentru schimbarea mobilei s-ar putea sa insemne cateva luni: vreo 60 dupa cum merge treaba...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

cica exista niste electrozi din lemn de plop cu care se poate suda scindura!!!!!!!!!!!dar cred ca trebuie si ceva aparat special de sudat.

si banuiesc ca aparatul ala merge pe ulei de porumb in loc de curent. ( ce miros bun tre sa fie cand lucrezi cu asa ceva :nebun: )RoGeorge, nu stiu exact cum e imbinarea coada de randunica, dar din ce am vazut pentru doua corpuri de lemn se dau gauri in cele 2 bucati, si se introduc icuri de lemn, cred ca vorbim despre acelasi lucru. banuiesc ca e tot una mai multe mici sau mai putine mai mari, pentru ca fortele se distribuie, mai ales pentru lemn masiv, nu trebuie sa-ti faci probleme pentru sfaramare sau alte distrugeri secundare.Ca lipici as folosi aracet, nu prea am incredere in produsele noi, ca nu am lucrat cu ele si nu stiu cum se comporta.
Link spre comentariu

Dupa ce am rascolit tot internetul timp de cateva zile cautand documentatie despre imbinari in lemn, de mai aveam putin si imi dadeam doctoratul in tamplarie, am aflat cum se face! Cu niste dinti triunghiulari de cativa milimetri la baza, pe toata latimea scandurii, cum se vede aici:

http://www.popatools.ro/freza_imbinari.html#1

Exact asa sunt facute somierele de la IKEA, din bucatele de cativa centrimetri lipite pana se fac stinghii de un metru.

Si dupa ce m-am facut doldora de carte pana la urma am rezolvat problema babeste, cu scanduri puse cap la cap, fara decupaje, peste care am suprapus pe toata latimea innaditurii o bucata de lemn prinsa de cele 2 scanduri cu holzsuruburi si cu un fel de prenadez de la BISON. A iesit mult mai rezistent decat era nevoie.

Intre timp am facut si un upgrade la pat, ca scartaiau somierele pe cadrul de lemn... :rade:

Asa ca am decupat din PET-uri de bere :partyman: fasii de plastic pe care le-am lipit in zona unde somierele se sprijina pe cadrul patului.

Antifonarea a reusit perfect! :101

Nici pana acum nu am zugravit...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator nanu111

Am cumparat o saltea de pat noua dar este mai lunga decat cadrul patului. Stiam asta dar nu se fabrica saltele mai scurte decat la comanda, complicat. Asa ca am cumparat salteaua si acum trebuie sa lungesc patul cu vreo 30 de cm.

Cum innadesc scandurile de pe laterala patului si cea de pe mijloc ca sa tina? Pe ele se sprijina toata greutatea. Totul e scandura de lemn masiv cu sectiunea cam 23 x 4 cm, fara metal. Ma gandeam la o imbinare in coada de randunica dar nu ma pricep la tamplarie si nu stiu daca tine in timp sau nu. Ce ar fi mai rezistent, o coada de randunica mai mare sau multe mai mici?

A doua intrebare, am vazut la Bricostore un tub ca ala de silicon pentru baie, scria pe el ca se foloseste in loc de cuie sau clei, a folosit cineva, tine la ce vreau?

salteaua nu are cum sa sa sprijine exact pe acele scanduri

tre sa aiba fiecare undeva la interior alta sipca prinsa undeva mai jos de jumatea scandurii si peste aceste sipci trebuie sa fie ceva de genul:placaj,pal,pfl scanduri

salteaua nu sta doar in 3 scanduri alea pe cant,nu?

iar chestia cu lungirea patului...e patutzul de cind erai tu mic? :))

are si zabrele? :))

un pat obisnuit are 200cm lungime si salteaua tot asa are(daca e relaxa) si acel silicon e valabil doar ptr sipci , ceva usor

ps.

sint tamplar :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări