Vizitator paulinu Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 am masurat tesiunea dintro priza si mia scris prima data cam 280 si incepea sa creasca..... mam dus la alta priza si tot asa, pana a ajuns la .....311, aparatul nu este stricat nu are nimic.... stie cineva de ce sa ajuns la asa o tensiune?? Link spre comentariu
mitescu Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Da, astia de la electrica au gasit modalitatea sa fure si ei putin(mai mult). Sub pretextul compensarii factorului de putere au pus condensatori in statiile de distributie. Cosinusul se duce in negativ, (tensiunea inaintea curentului). Cum sarcinile inductive in mediul casnic sunt foarte reduse, rezultatul este cresterea tensiunii. Daca faci socoteala la puterea inregistrata de contoar ai sa vezi urmarea. Normal ar fi fost sa faca o cuplare/decuplare automata functie de valoarea factorului de putere, dar... (iese banu'). De fapt nu sunt singurii care fura ca-n codru. Gazele sunt "garnisite " puternic cu aer. La mine cel putin , daca pun niste hipermanganat de potasiu langa ochiul de la aragaz si dau drumu la gaze (fara sa le aprind), isi schimba culoarea imediat(multa apa si deci o gramada de aer). Asta e, furtul a ajuns politica guvernamentala. Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 se vede clar in poza ca aparatul are bateria descarcata, schimba bateria si masoara din nou. cand e descarcata bateria aparatul indica mai mult. trebuie sa ai 230V la priza, nu e fixa tensiunea dar nici chiar asa, de obicei apar probleme pentru ca mai scade. mitescu: e mai simplu raspunsul Link spre comentariu
q_acdc Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 am masurat tesiunea dintro priza si mia scris prima data cam 280 si incepea sa creasca..... mam dus la alta priza si tot asa, pana a ajuns la .....311, aparatul nu este stricat nu are nimic.... stie cineva de ce sa ajuns la asa o tensiune?? Sefu! frana de mana (bateria consumata la instrument) Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Eu vad semnul de baterie pe ecranul multimentrului, vezi sa nu ti se fi descarcat bateria si de aceea sa iti arate tensiune asa de mare.Later edit.Vad ca s-a postat repede @ mititescu, chiar si cu compensarea factorului de putere, nu prea vad cum ar putea niste condensatori sa mareasca asa de mult tensiunea la priza(plus de asta la 311V cam incepea sa iasa fum din aparatele din casa). Niciun consumator industrial nu are de gand sa supraconpenseze factorul de putere pentru ca pur si simplu e un cost in plus(condensatorii mari costa mult) si pur si simplu introduce energie reactiva in retea(care cel mai probabil compenseaza factorul de putere al unui consumator apropiat). Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 a fost un caz dat la TV cand mesterii au inversat nulul cu o faza intr-o scara si le-au dat 380 la locatari ce bucurie pe capul oamenilor Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 Nu stiam de faza asta dar nu stiu de ce nu ma mir Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 aparatul e chinezesc sau de alta natie?ca am si eu un d-asta si masoara aiurea,pe toate domeniile,inclusiv cu bateria incarcata Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 aparatul e chinezesc sau de alta natie? ca am si eu un d-asta si masoara aiurea,pe toate domeniile,inclusiv cu bateria incarcata si eu am avut, primul pe care l-am luat masura aiurea, la voltaje arata mai putin, de fapt nu mergea mai nimic bine si m-am dus inapoi si l-am schimbat. totusi cred ca e bateria. paulinu schimba bateria si apoi mai vedem. Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 sau schimba aparatul Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 sau schimba aparatul Link spre comentariu
Vizitator paulinu Postat Septembrie 28, 2008 Partajează Postat Septembrie 28, 2008 nu are nimic aparatul , doar bateria poate fi, totusi la tesiuni mai mici imi indica bine, doar cu +,-1.5 volti ce era diferenta ceva interesant a spus mitescu acolo, dar nu prea am inteles ce a vrut sa zica defapt: ca cei de la electrica au pus ai condesatori ca sa avem noi consum mai mare? Link spre comentariu
Vizitator paulinu Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 am schimbat bateria si .... indica .....235v , da asa e indica ca inainte, odata sa ridicat si pana la 240v dar asa e tensiunea la mine Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Sub pretextul compensarii factorului de putere au pus condensatori in statiile de distributie. Cosinusul se duce in negativ, (tensiunea inaintea curentului). Cum sarcinile inductive in mediul casnic sunt foarte reduse, rezultatul este cresterea tensiunii. Daca faci socoteala la puterea inregistrata de contoar ai sa vezi urmarea.Bataie de cimpi... electromagnetici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum