Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente neinductive pentru amplif

Blacksmith

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator tehnium

Legat de subiect sa va povestesc o patanie: Am terminat o sursa in comutatie si la conectarea alimentarii, poc siguranta si tranzistorii, sarma. Am verificat totul la sange, am inlocuit finalii, cuplat alimentarea, poc, fum, acelasi rezultat. Montajul era verificat, i-l facusem in multe exemplare si functiona impecabil. Eram contrariat de ce nu protejeaza protectia de curent finalii. Dar totul era perfect. La a treia pereche de tranzistori bubuiti, unul se scurcircuitase BC si a sarit o bucata din rezistenta din baza. Am vazut lucind ceva galben in spartura. Cand ma uit cu lupa era sarma Cu Em. Rezistentele ce doar le cumparasem erau bobine pe miezuri de ferita si semanau cu rezistentele ca aspect exterior. Chiar si codul culorilor coincidea cu valoarea rezistentei, de aici confuzia celei ce mi-a vandut respectivele "rezistente". Am si eu o rezistenta ca cea de sus de 8 ohmi si la probe o introduc intr-un borcan cu apa.

Link spre comentariu

Si daca in timp ce asculti prima melodie mai adaugi ceva legume, dupa un album ai supa gata. :freaza:Pentru suportul rezistentei de putere se pot utiliza 2 variante.- pe o bara de teflon se strunjeste un filet cu 2 inceputuri (valabil daca temperatura nu depaseste 200-250grade)- se utilizeaza suportul de ceramica de la bobine RF pentru amplificatoare de putere, acestea suntrealizate cu santuri pentru a fixa sarma din care era realizata bobina.Sau eventual bobinezi sarma impreuna cu sfoara de azbest sau de fibra de sticla pentru a distanta spirele.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

O rezistenta neinductiva se poate face dintr-o banda Moebius+http://en.wikipedia.org/wiki/Möbius_stripcum se arata aici:+http://en.wikipedia.org/wiki/Möbius_resistorProbabil nu e chiar cea mai potrivita rezistenta pentru testarea amplificatoarelor dar ideea e prea frumoasa ca sa nu o amintesc.P.S. Luati adresele cu copy, mai putin semnul + de la inceputul randului, si paste in browser, nu reusesc sa pun link din cauza lui ö... :nebunrau:

Link spre comentariu

Nu stiu cum sa pun link, nu merge din cauza literei o cu 2 puncte deasupra, litera care apare in interiorul cuvantului Mobius. Nu e scris cu o normal.

Incearca sa dai cu google "Mobius resistor wikipedia" sau sa pui adresa de mana.

Pagina arata cam asa:

Link spre comentariu

Da, intr-adevar o idee frumoasa. De fapt, acest rezistor in forma de banda Moebius sunt 2 rezistori in paralel prin care trec curenti de polaritate opusa care isi anuleaza cp magnetice reciproc.

Link spre comentariu

Da, intr-adevar o idee frumoasa. De fapt, acest rezistor in forma de banda Moebius sunt 2 rezistori in paralel prin care trec curenti de polaritate opusa care isi anuleaza cp magnetice reciproc.

Nu prea vad eu cum poti sa legi tu doi rezistori in pararel si sa ai doi curenti de polaritate opusa :ras: , poate vrei sa zici ca isi anuleaza inductivitatea fiind bobinati in sensuri diferite pe acelasi suport ceramic .....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări