Guest1 Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Apropos, de unde se pot procura rezistente MLT ?Eu am avut o sursa la un magazin din Ploiesti.Tibi Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Numai prin tirg mai gasesti, la cite un electronist ''intirziat'' si de obicei valori neinteresante, sau de pe placi vechi de automatizari si tehnica de calcul româneasca si echipamente militare de la rusi. Care desigur, tot in tirg se mai gasesc.Cu privire la rezistentele RPM românesti, in afara de defecte mecanice, ca dezlipirea picioarelor la cele neprotejate cu o baza de textolit, nu le-am gasit alte neajunsuri, am lucrat cu ele pe vremuri si nu erau zgomotoase, cele mai zgomotoase sint cele de volum cu carbon. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Nu ! Nu este acceleratorul de particule de la CERN. Este o rezistenta de 8 ohmi, 200W si ... 10uH :crazy: In spate o sa vina si un ventilator ca sa stea rezistenta mai rece. Credeti ca e prea mare inductanta pentru o sarcina de testat amplificatoare ? Ce, difuzorul nu are tot o bobina in el ? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 E cea mai originala sarcina rezistiva pe care am vazut-o! Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 trebuia sa folosesti o caramida, plexiglasul ala sau ce o fi nu il vad prea bine.Vad ca ia lipit o sarma cu cositor de capatul rezistentei. De ce nu ai prins-o mecanic? sa nu patesti ca se topeste lipitura.DAca schimbai sensul la bobinare mai scadea inductanta. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 O solutie mult mai buna ar fi rezistentele de volum puse pe un radiator. Legi serie - paralel pina obtii valoarea exacta. Au inductanta foarte mica. http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... e%3D1%2C20 O solutie mai ieftina ar fi rezistente bobinate puse pe radiator. http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... meters%3D1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2008 mda ... ca aici : http://www.terrydownsmusic.com/technote ... y_load.htm dar am vrut sa fac o sarcina cu doar 3 lei ... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 A, apropos de inductanta sarcinii tale, poti sa o mai micsorezi daca micsorezi diametrul bobinei si o "bobinezi" mai larg(vad ca nu ai problememe cu marimea ). E adevarat ca ai o lungime fixa a firului, dar poti sa experimentezi. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Sau daca bobinai jumatate din spire intr-un sens si jumatate in celalalt. (cred ca asta a vrut sa zica si Sharky mai sus) Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Nu inteleg cum vine. Se poate un desen ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Dar asa n-o fi mai bine ? Toata treaba se petrece intr-un plan. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Daca aveai banda de nichelina era si mai frumos. Ultima schita, daca nu mai ai ce face cu ea, dupa teste, o poti folosi si ca antena de UIF. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Mda... bine ... ca ma iei si tu in ris :sad11: Puteti muta topicu la bodega, nu mai am nevoie, o sa intreb pe altcineva. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Nu iti mai face probleme, ca oricum nu conteaza prea mult. Ai putea sa o bobinezi in sens invers si sa te si intorci astfel incat spirele cu curenti in sesn opus sa fie aproape si campurile lor magnetice sa se anuleze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum