Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa TV Ryder

Postări Recomandate

Salutare ! am un TV Ryder la reparat...sursa dusa tranzistor C5287 (cu radiator pe spate) ....am schimbat cu un D1710 si schimbat R 3,9 Ohmi ...pleaca Tv-ul dar nu de aude se supraincalzeste integratul de sunet si dupa 2 min se arde D1710 si rezistenta :d intreb si eu...sa nu fie bun D-ul ca echivalent sau tre schimbat numai integratul de sunet ? multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

3

• Mihai78

2

• pauly

2

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

Nu stiu care e schema televizorului tau , dar e sigur ca nu din cauza tranzistorului din sursa se ard piesele pomenite de tine ( probabil prin alea se alimenteaza finalul de sunet ) . Schimba integratul de sunet care e defect 99,99% si ar trebui sa-ti mearga . Vezi totusi sa ai tensiunile date de sursa corecte , e posibil ca din cauza asta sa se fi ars finalul de sunet in primul rand .

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator ravancg

salutNu imi spui te rog un site la firma asta? ...ca am cautat pe tot netu si nu am gasit:| ... sau macar cum pot sa folosesc telecomanda sa schimb pozitiile la 2 canale intre ele :)mersi

Link spre comentariu

intr-adevar finalul sunet este dus ..integrat AN17821A....daca stie cineva de unde pot sa-l cumpar plsss....multumesc

echivalente la acest c.i. :an 17830a si an 7522n si intercaleaza pe alimentarea circuitului ,parca la pin1 un stabilitor de 12v gen 7812 ,si mai schimba si semireglabilul din sursa cu unul de calitate si finalul linii s-ar putea sa fie contrafacut ;incearca cu unul din recuperari.... :da

editat de tv1: (fisierul atasat l-am sters deoarece a mai fost uploadat de 3-4 ori pe forum ;cautati dupa Zander.

Link spre comentariu

intr-adevar finalul sunet este dus ..integrat AN17821A....daca stie cineva de unde pot sa-l cumpar plsss....multumesc

echivalente la acest c.i. :an 17830a si an 7522n si intercaleaza pe alimentarea circuitului ,parca la pin1 un stabilitor de 12v gen 7812 ,si mai schimba si semireglabilul din sursa cu unul de calitate si finalul linii s-ar putea sa fie contrafacut ;incearca cu unul din recuperari.... :da

editat de tv1: (fisierul atasat l-am sters deoarece a mai fost uploadat de 3-4 ori pe forum ;cautati dupa Zander.

problema este :daca s-ar folosi cautarea pe elforum n-ar mai fi nevoie de posturi inutile
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Mersi din nou zVasile. Sarbatori fericite. :)

Sanatate. Am si eu o rugaminte; Poate sa-mi spuna cineva cu ce anume pot inlocui un tranzistor C5287 ? Am gasit aici niste echivalente, dar din pacate nu gasesc asa ceva in comert. Am gasit ceva de genul S 2000N (NPN 1500V/8A/50W) Dar am inteles, pentru ca nu am gasit nicaieri, un BUW are (1000V/5A/ DAR ARE 100W)
Link spre comentariu
OK. Multumesc mult, insa intre timp am gasit altceva, de genul 2SC5331 1500V/15A/180W. Vreau sa mai spun ca l-am mai inlocuit o data cu un C5148 1500V/8A/50W pe care la ars imediat si o data cu el arde si rezistenta de 3,9 Ohmi/5w . Am controlat puntea, C 507 de 100mf/400V, celelale doua tranzistoare B764 si C3807, la punctul 7 dupa C516 de 680 pf/2Kv am 280V fara tranzistor montat. Nu inteleg de ce se arde. Imi poate spune cineva?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări