Vizitator danaila_catalin Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Salutare..Am si eu o mica problema.Caut o schema pentru o sursa de 12v pe la 10A in continuu, ppentru un ampde masina, pt a-l folosi in casa.Am unul facut pe genunchi care scoate cam 5A, dar este cam slab...Traf-ul de 10A l-am gasit, costa undeva pe la 500.000, dar ...lipsestepuntea , condensatorul si restul...Stiti vre-o schema...vre-o ideeee... cum se face?Mersi.. Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Este simplu de construit un redresor ca-cc pentru un amplificator, fie ca e de 1A, fie ca e de 10A, singurul impediment fiind elementul rectificator, in speta puntea redresoare.Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi o punte redresoare de 30V/15A (sper sa gasesti asa ceva) pe care, mai mult ca sigur o vei monta pe un radiator generos. Puntea are 4 terminale. 2 is simbolizate "~" sau "AC"; acolo vei lega secundarul transformatorului. Pe terminalele "+" si "-" vei lega condensatorul de filtraj. Eu as recomanda minim 10.000uF (in felul acesta vei avea si o rezerva de "energie" la volum audio mai mare). Direct pe condensator vei lega amplificatorul tau. Mai poti pune in paralel un condensator de 100nF / 100V; ceramic de preferinta.Cred ca amplificatorul se va descurca numai cu elementele de filtraj amintite.Montajul tau necesita un transformator de minim 11.5Vx10A = 115W.Succes! Link spre comentariu
Vizitator danaila_catalin Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Salutare Aleks... Mersi mult pt treaba asta... Sper sa fac rost de puntea redresoare, si de celelalte piese, insa , lamureste-ma ce este cu condo de ceramica? pe care-l leg paralel cu celalalt..??? Am gasit unul la o firma, deja fazut... Crezi camerita??? http://www.mdmelsis.ro/id73.htm AD 501 12/30 360W 12V/30A AD 501 sau la 20A sau la 10A? Merita cumparat sau facut? Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Fii serios dom'le cu cel gata facut. Costa mult prea mult, cu toate ca e facut industrial... Daca ai intr-adevar banii necesari si nu vrei sa "te complici" (desi mie mi se pare o constructie banala) prea mult, poti opta pentru cel industrial. Mai ales ca vine intr-o cutie din tabla estetica...Un condensator de 100nF legat in paralel cu condensatorul electrolitic de filtraj (cel de 10.000uF) "taie" frecventele inalte si deci rezulta intr-un zgomot de fond scazut al amplificatorului. Mai reduce din brumul de retea, cu alte cuvinte.Parerea mea e ca mai bine faci tu convertorul. Puntea redresoare cred ca o gasesti pana intr-o suta de mii lei. Condensatorul electrolitic, depinde de magazinul de unde-l cumperi. Iar cel ceramic nu cred ca te va costa mai mult de 20 mii lei.Ceea ce am descris eu este circuitul clasic de rectificare a curentului alternativ si de filtrare a curentului continuu rezultat in urma procesului amintit. Link spre comentariu
Vizitator pamihai Postat Martie 16, 2005 Partajează Postat Martie 16, 2005 o schema stabilizata simpla o gasesti aici: http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circu ... 230psu.htm Link spre comentariu
Vizitator danaila_catalin Postat Martie 17, 2005 Partajează Postat Martie 17, 2005 Da...se pare ca am sa ma pun pe treaba...Mersi pt sfaturi.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum