Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 12v-10A cc

Vizitator danaila_catalin

Postări Recomandate

Salutare..Am si eu o mica problema.Caut o schema pentru o sursa de 12v pe la 10A in continuu, ppentru un ampde masina, pt a-l folosi in casa.Am unul facut pe genunchi care scoate cam 5A, dar este cam slab...Traf-ul de 10A l-am gasit, costa undeva pe la 500.000, dar ...lipsestepuntea , condensatorul si restul...Stiti vre-o schema...vre-o ideeee... cum se face?Mersi..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

2

Top autori în acest subiect

Este simplu de construit un redresor ca-cc pentru un amplificator, fie ca e de 1A, fie ca e de 10A, singurul impediment fiind elementul rectificator, in speta puntea redresoare.Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi o punte redresoare de 30V/15A (sper sa gasesti asa ceva) pe care, mai mult ca sigur o vei monta pe un radiator generos. Puntea are 4 terminale. 2 is simbolizate "~" sau "AC"; acolo vei lega secundarul transformatorului. Pe terminalele "+" si "-" vei lega condensatorul de filtraj. Eu as recomanda minim 10.000uF (in felul acesta vei avea si o rezerva de "energie" la volum audio mai mare). Direct pe condensator vei lega amplificatorul tau. Mai poti pune in paralel un condensator de 100nF / 100V; ceramic de preferinta.Cred ca amplificatorul se va descurca numai cu elementele de filtraj amintite.Montajul tau necesita un transformator de minim 11.5Vx10A = 115W.Succes!

Link spre comentariu

Salutare Aleks...

Mersi mult pt treaba asta...

Sper sa fac rost de puntea redresoare, si de celelalte piese, insa , lamureste-ma ce este cu condo de ceramica? pe care-l leg paralel cu celalalt..???

Am gasit unul la o firma, deja fazut...

Crezi camerita???

http://www.mdmelsis.ro/id73.htm

AD 501 12/30 360W 12V/30A AD 501

sau la 20A sau la 10A?

Merita cumparat sau facut?

Link spre comentariu

Fii serios dom'le cu cel gata facut. Costa mult prea mult, cu toate ca e facut industrial... Daca ai intr-adevar banii necesari si nu vrei sa "te complici" (desi mie mi se pare o constructie banala) prea mult, poti opta pentru cel industrial. Mai ales ca vine intr-o cutie din tabla estetica...Un condensator de 100nF legat in paralel cu condensatorul electrolitic de filtraj (cel de 10.000uF) "taie" frecventele inalte si deci rezulta intr-un zgomot de fond scazut al amplificatorului. Mai reduce din brumul de retea, cu alte cuvinte.Parerea mea e ca mai bine faci tu convertorul. Puntea redresoare cred ca o gasesti pana intr-o suta de mii lei. Condensatorul electrolitic, depinde de magazinul de unde-l cumperi. Iar cel ceramic nu cred ca te va costa mai mult de 20 mii lei.Ceea ce am descris eu este circuitul clasic de rectificare a curentului alternativ si de filtrare a curentului continuu rezultat in urma procesului amintit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări