Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioemitator cu TTL

ALEKS

Postări Recomandate

Domnilor, iata ce supun atentiei dumneavoastra:

Posted Image

1. Ce parere aveti despre un astfel de emitator miniatura?

2. Utilizari posibile? Eu propun ceva de genul integrarea intr-un walkman (minicasetofon) si cand suntem in masina si avem la dispozitie doar un Auto CD-Radio, putem stabili o legatura "wireless" intre walkman si Auto CD-Radio -> amplificare, etc.

3. Raza de actiune? Pareri? Eu spun ca sunt de ajuns cativa centimetri, cu indulgenta 1-2 metri.

4. Echivalentul romanesc pentru 74(LS)13.

NB: Se poate renunta la microfonul cu electret, putandu-se construi un simplu etaj amplificator astfel incat emitatorul sa culeaga semnal direct din semnalul de linie oferit de sursa audio.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

4

• Gheorghe Dracu

2

Top autori în acest subiect

Dom'le dupa o zi de munca, la ora 10 ma iau degetele pe dinainte. Imi cer scuze! De altfel se observa din schema ce desemneaza notatia "XTAL" (pentru cei care au mai avut tangente cu scheme care folosesc oscilatoare pilotate de cristale de quartz sau aparate utilizand microfoane cu cristal -- e aceeasi notatie).Ei, cred ca se asteptau cu totul alte utilizari decat bruiajul radioreceptoarelor vecinilor! Oricum, cine e interesat, acum stie ca se poate face si asta.

Link spre comentariu
Vizitator bobina

Da, conosc jucaria, functioneaza si ci electret. Atentie mai mare trebuie data la tipul lui 7413. LS mi se pare cam slabut, in sensul ca numai citeva tipuri lucreaza la frecvente mai mari, cum ar fi "HC" si "AC". In orice caz, asta ramine o jucarie, calitatea lasa de dorit...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Si in plus o sa ai semnal mono....

Ce constatare! Fara codor stereo, nu vad cum ai putea defaza semnalele pentru a obtine stereofonie...Cred ca-ti dau dreptate cu Dirac. Oricum, eu as fi vrut sa-l utilizez pentru transmisia semnalului audio la 1-2metri, dar fara a utiliza un microfon cu electret / cristal. Ideea e ca as fi construit inca un etaj amplificator de semnal linie, probabil cu BC107 et company. Ma gandeam sa-l utilizez intr-un walkman, pentru a transmite semnal audio la Auto CD-Radio-ul din masina...
Link spre comentariu

Parerea mea e ca pentru distanta asta ajunge un tranzistor chior cu o bobina, 2 condensatori si o rezistenta. Volumul e acelas. Iar varianta cu TTL poti sa o folosesti la reparatia unui receptor radio ca are atatea armonici ca poti verifica si AF si IF si RF linistit. :d Dar ce legatura au toate astea cu radioamatorismul??? :shock:

Link spre comentariu

Cunosc simplele oscilatoare cu tranzistor si bobina... Ma gandeam la TTL ca la o forma mai "evoluata" de existenta a unui radioemitator.Sincer, nu au nici o legatura cu radioamatorismul, dar m-am gandit ca ar fi mai bine ca toate subiectele ce tin de propagarea undelor electromagnetice sa fie incluse in aceeasi "caciula".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări