Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator FM ?

marius2006

Postări Recomandate

Salutare! Tocmai ce am achizitionat un Modulator FM (kinezarie) si problema este ca nici 1m nu bate :(... numai daca bag mufa de alimentare din adaptorul de bricheta de masina care sa zic asa s-ar comporta ca o antena pentru ca are cablu ca de vreun m. Faza e ca nici atunci nu se aude clar.. mai face fsss. Am vazut niste modulatoare FM pt masina pe net dar n-as da 1mil si pe unu deala. Asa ca m-am gandit sal modific putin daca se poate pe asta care l-am cumparat sa aiba putere mai mare de transmisie. Daca se poate si stiti cum, postati aici. Un tranzistor ceva (preamp pt antena)? I-am facut si niste poze sa vedeti. Daca v-ati confectionat un modulator bun si sa bata peste 10m daca e si stereo ar fi mai misto sa-mi aratati si mie schema. Daca aveti ceva linkuri postati aici. Sincer sa va zic, eu mi-as face un emitator variabil (cu cond. variabil) deci nu pe o frecventa fixa si analogic daca exista asa ceva ... Astea digitale sunt mai de kko ca sa zic asa. Merci mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius2006

3

• MiniTehnicus

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Tocmai ce am achizitionat un Modulator FM (kinezarie) si problema este ca nici 1m nu bate

Asta este si scopul, in masina nu ai nevoie de distanta prea mare pentru a lega la sistemul audio diferite surse de semnal portabile,

ca mp3 player sau cd portabil.

Asa ca m-am gandit sal modific putin daca se poate pe asta care l-am cumparat sa aiba putere mai mare de transmisie. Daca se poate si stiti cum, postati aici. Un tranzistor ceva (preamp pt antena)? I-am facut si niste poze sa vedeti. Daca v-ati confectionat un modulator bun si sa bata peste 10m daca e si stereo ar fi mai misto sa-mi aratati si mie schema. Daca aveti ceva linkuri postati aici.

Se poate modifica si stim si cum. :da

Daca v-ati confectionat un modulator bun si sa bata peste 10m daca e si stereo ar fi mai misto sa-mi aratati si mie schema.

Pot sa-ti arat schema dar dupa aceea trebuie sa te :sparge: :smt072 icon_axe

Daca aveti ceva linkuri postati aici.

TOATE INFORMATIILE SE GASESC AICI :

viewtopic.php?f=29&t=20171

Link spre comentariu

In primul rand trebuie sa faci o cautare cu google si gasesti multe informatii despre subiect.

Pentru modificare aparatului trebuie totusi inainte sa cunosti cateva informatii de baza despre cum functioneaza

si schema bloc pentru a nu transforma aparatul intr-un morman de piese bune de aruncat la gunoi.

Pot sa-ti recomand sa citesti cateva carti care trateaza subiectul:

Indrumar pentru electronisti - C. gazdaru 3volume

Practica electronistului amator

Lucrari practice de depanare a radioreceptoarelor

Manualul radioamatorului etc.

Poze gasesti aici:

viewtopic.php?f=59&t=17921&st=0&sk=t&sd=a

Pentru a experimenta in domeniul radio cel mai usor este sa iei legatura cu radioclubul cel mai apropiat.

Orice emitator cu puterea peste 50mW in banda de 88-108Mhz este ilegal.

Daca vrei sa experimentezi in aceasta banda atunci suporti/asumi consecintele legale de rigoare.

Mai multe informatii http://www.anrcti.ro/DesktopDefault.aspx?tabid=2732

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări