Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistori finali pt. amplificator?

Adi Florin

Postări Recomandate

Am niste tranzistoare Motorola originale, dar nu gasesc nicaieri pe internet datasheet-ul lor. Pe ele scrie astfel:M --- e un "m" mare mai tuguiat (simbolul de la Motorola)502213018026in ordinea asta de sus in jos.A auzit cineva de ei? Sunt buni sa-mi fac un amplificator cu ei?Am si o poza cu ei, dar nu stiu cum sa o pun sa o vedeti.Multumesc de ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adi Florin

6

• ciocead4

1

Top autori în acest subiect

Ok. Mai am totusi o nelamurire:pe unii scrie:M502213018026iar pe altii scrie:M502214 018026Ce difera intre ei: pe unii scrie 1301 (fara spatiu) iar pe altii 14 01 (cu spatiu). O fi data de fabricatie (sau vreun cod de fabricatie) sau au alta semnificatie acele cifre?In rest sunt identici.

Link spre comentariu

...pe unii scrie 1301 (fara spatiu) iar pe altii 14 01 (cu spatiu). O fi data de fabricatie (sau vreun cod de fabricatie) sau au alta semnificatie acele cifre?In rest sunt identici.

Da, mai mult ca sigur ca aceea e data. De regula producatorii de chip-uri folosesc data in formatul: CW+Y (calendar week urmat de anul fabricatiei). Adica in cazul tranzistorilor tai: saptamana 13 din 2001.
Link spre comentariu

Ai dreptate. Cei cu 14 01 sunt PNP ca i-am verifict acum. Deci pana la urma ce tranzistori sunt? Motorola xxxxxxx??? Ai cumva un datasheet la ei? De unde ai scos valorile pe care le-ai scris?Mersi!

Link spre comentariu

Am inteles.Ce e interesant e ca am mai gasit 2 tranzistori Motorola. Tot asa nu gasesc pe nicaieri datasheet-ul. Pe unul scrie asa:M - simbolul de la Motorola50221301MEX8706in ordinea asta de sus in jos. E tranzistor NPN (l-am masurat).Pe celalalt scrie astfel:M - simbolul de la Motorola502214-01MEX8635in ordinea asta de sus in jos. E tranzistor PNP si are uimitorul beta de 320. :d Ce am observat la ei este ca au izolatia binilor de baza si emitor fata de carcasa(colector) mai groasa.Stii ceva despre ei? Multumesc mult!

Link spre comentariu

Deci in concluzie sunt aceeasi tranzistori chiar daca au spatii intre cifre?Si ai deptate sunt echivalenti cu 2n3055, ca am desfacut unul (stricat) si e exact ca cel din poza de pe site-ul lui Elliot (pagina cu counterfait tranzistors - poza cu tranzistori Motorola originali).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări