marius2006 Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Va multumesc oameni buni! Bine ca s-a rezolvat treaba. Noapte buna ... e deja 1:10 min am Link spre comentariu
Vizitator pil Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Pana la urma ai facut sursa reglabila ? Sunt si eu interesat sa o incerc . Poate revii cu cablajul sau macar sa ne spui daca ai facut o si daca a mers. Link spre comentariu
Vizitator Trotzkij23 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 As dori un sfat.Am incercat sa-l modific o schema de sursa simetrica adaugind 2 potentiometre de a putea regla curentul, as dori o parere ca asa mere sau nu Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 La o prima vedere vad ca folosesti 2 transformatoare. Primarul acestora nu vine in paralel la 220v? In serie asa cum ai desenat vei avea in secundare 6V si 6V, dupa punte vei avea aprox. +9V 0 -9v !!!!! Link spre comentariu
Vizitator Trotzkij23 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Da da ai dreptate am sa-l modific, si restul e ok? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Poti folosi si in singur traf,pentru ca schema e simetrica Link spre comentariu
Vizitator Trotzkij23 Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Poti folosi si in singur traf,pentru ca schema e simetricada numa ca nu am gasit traf protrivit numa asa de mic 12V la 0.8 A si de asta am pus-o 2 bucatiDar intrebarea mea este ca potentiometrele P3 si P4 e ok legat ca sa pot regla curentul? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Din pacate asta nu stiu,n-am studiat varianta cu lm317 folosit pt limitarea curentului Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 In configuratiea asta ,sursa nu o sa functioneze corect!Scc functioneaza prin scaderea tensiuni aplicata consumatorului pana curentul ajunge la valoarea stabilita,daca curentul setat e mic ,rezistenta consumatorului mica,apare o cadere de tensiune din cauza scc si nu mai poate fi indeplinita conditia de 12V.In plus,137 are nevoie de un DO de 4V,sant doua=>2x4V=8V;oricum,scc lucreaza asupra tensiunii de 12V,aia vrea sa o miceasca,dar stc vrea sa mentina 12V. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Ce cauta D5-8 acolo? Fata de masa (0V) iti va limita tensiunea la +/- 1.3V. Uite, asta nu voi intelege niciodata. Nu toate schemele vehiculate sunt viabile. Nu merita copiate. Cred ca daca spui ce doresti, cineva iti va da o solutie, poate. Un altul va veni cu imbunatatiri. Pana la urma se va inchega ceva. Asta daca n-ai „rabdare" sa gasesti tu solutia constructiva.LM-ul este protejat la scurt, suprasarcina, termic. Poti ramane doar cu reglajul tensiunii si cate un LM. O mentiune valabila pt. toate regulatoarele serie duale limitate in curent: in caz de scurt intre + si - tensiunea se va duce undeva la unul din capete (+ sau -) pentru ca limitatoarele nu pot fi perfect identice, deci e necesar cate o dioda paralel pe iesiri, care sa preia diferenta si sa nu lase sa apara tensiunea inversa pe condensatorii de la iesire. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Sau poate doresti o limitare reglabila mai mica decat iti ofera LM-ul: Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Daca ai nevoie doar de tensiuni fixe cum sunt cele de +5V, -5V si +12V, -12V de ce nu folosesti o sursa de PC? Mi se pare cel mai rezonabil! Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 el are nevoie de sa poata regla curentul si si tensiunea, si ei i-am spus aseara ca asa nu cred ca o sa mearga, dar a gasit o alta solutie luata de pe datashetul lui lm, acuma astept sa o posteze si pe ala. Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Sa nu uitam ca suntem la topicul SURSA 0-30V/0-10A. Daca dansul vrea o sursa sa faca prima data un simpla sa vada despre ce e vorba si dupa aia sa incerce una dubla. Eu personal am facut una 0-30V/0-3A care merge beton. A se vedea si aici viewtopic.php?f=41&t=57204&start=15 Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 da dar dansu vrea direct una dubla, dupa modelul dupa care mi-am facut eu, doar ca pe mine nu m-a interesat sa reglez si curentul, si din cauza aia nu am facut ce vrea dansu, oricum sursa e frumoasa ce ai facut, cand o sa am un traf corespunzator atunci o sa-mi fac si eu unu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum