Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa cu (simetrica) LM317 pana la 10A ?

marius2006

Postări Recomandate

• 9 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius2006

9

• Depanatoru

5

• marik2500

4

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Vizitator pil

Pana la urma ai facut sursa reglabila ? Sunt si eu interesat sa o incerc . Poate revii cu cablajul sau macar sa ne spui daca ai facut o si daca a mers.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

La o prima vedere vad ca folosesti 2 transformatoare. Primarul acestora nu vine in paralel la 220v? In serie asa cum ai desenat vei avea in secundare 6V si 6V, dupa punte vei avea aprox. +9V 0 -9v !!!!! :aut:

Link spre comentariu
Vizitator Trotzkij23

Poti folosi si in singur traf,pentru ca schema e simetrica

da numa ca nu am gasit traf protrivit numa asa de mic 12V la 0.8 A si de asta am pus-o 2 bucatiDar intrebarea mea este ca potentiometrele P3 si P4 e ok legat ca sa pot regla curentul?
Link spre comentariu
Vizitator tyc

In configuratiea asta ,sursa nu o sa functioneze corect!Scc functioneaza prin scaderea tensiuni aplicata consumatorului pana curentul ajunge la valoarea stabilita,daca curentul setat e mic ,rezistenta consumatorului mica,apare o cadere de tensiune din cauza scc si nu mai poate fi indeplinita conditia de 12V.In plus,137 are nevoie de un DO de 4V,sant doua=>2x4V=8V;oricum,scc lucreaza asupra tensiunii de 12V,aia vrea sa o miceasca,dar stc vrea sa mentina 12V.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ce cauta D5-8 acolo? Fata de masa (0V) iti va limita tensiunea la +/- 1.3V. Uite, asta nu voi intelege niciodata. Nu toate schemele vehiculate sunt viabile. Nu merita copiate. Cred ca daca spui ce doresti, cineva iti va da o solutie, poate. Un altul va veni cu imbunatatiri. Pana la urma se va inchega ceva. Asta daca n-ai „rabdare" sa gasesti tu solutia constructiva.LM-ul este protejat la scurt, suprasarcina, termic. Poti ramane doar cu reglajul tensiunii si cate un LM. O mentiune valabila pt. toate regulatoarele serie duale limitate in curent: in caz de scurt intre + si - tensiunea se va duce undeva la unul din capete (+ sau -) pentru ca limitatoarele nu pot fi perfect identice, deci e necesar cate o dioda paralel pe iesiri, care sa preia diferenta si sa nu lase sa apara tensiunea inversa pe condensatorii de la iesire.

Link spre comentariu

el are nevoie de sa poata regla curentul si si tensiunea, si ei i-am spus aseara ca asa nu cred ca o sa mearga, dar a gasit o alta solutie luata de pe datashetul lui lm, acuma astept sa o posteze si pe ala.

Link spre comentariu

da dar dansu vrea direct una dubla, dupa modelul dupa care mi-am facut eu, doar ca pe mine nu m-a interesat sa reglez si curentul, si din cauza aia nu am facut ce vrea dansu, oricum sursa e frumoasa ce ai facut, cand o sa am un traf corespunzator atunci o sa-mi fac si eu unu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări