Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MiniBormasina Velleman VTHD07

Extasy2525

Postări Recomandate

Ieri am achizitionat o astfel de minibormasina marca Velleman ( de la un magazin din bucuresti de electronice ) cu 182 de piese. Problema este ca nu am nici un manual cum sa folosesc anumite componente si la ce sa le folosesc. Am mai multe tipuri de pietre de slefuit, unele fine altele mai gronjoase. Printre altele am o solutie pt a da lustru banuiesc care se uitilizeaza pt niste peri din carpa. Cata solutie se pune cand se lustruieste? Am 2 tipuri de peri din sarma. Unele sunt auri altele arginti, care este diferenta intre ele? Mai sunt niste unelte pt slefuire diamante ( de asa ceva nu o sa ma apuc vreodata zic eu ), la ce le mai pot utiliza in regim de electronica? Cat despre minibormasina vreau sa zic ca sunt foarte multumit, este usoara, are un cordon de se adapteaza la ea pt a nu sta cu ea tot timpul in mana. Avand in vedere pretul si calitatea ei mi se pare bun si foarte accesibil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

4

• Spitfire

1

• yo9hnf

1

• gaby1204

1

Top autori în acest subiect

pune poze clare ca sa-ti zica lumea fiecare pentru ce e.am avut si eu problema asta, pana la urma le folosesti la bunul simt. cat trebuie sa pui, cat sa apesi, la ce turatie, asta nu ai cum sa stii, incerci pe o bucata de sacrificiu inainte de a lucra pe materialul bun.frezele diamantate sunt in special pentru gravura in portelan si sticlatoate sunt consumabile, inclusiv bormasina, nu te astepta sa te tina o viata.o alta metoda este sa cauti consumabile pe la producatorii cu traditie gen Dremel si sa vezi acolo fiecare pentru ce e recomandata.peria aia una e de bronz alta de otel, la mine aia de bronz s-a dus in cateva minute, am folosit-o la un plastic sa il matuiesc inainte de lipire ca pe lucios nu prindea bine lipiciul. pe urma am bagat peria de otel si mi-am terminat treaba. am si una neagra, de plastic.

Link spre comentariu

Da stiu ca nu o sa ma tina o viata, dar avand invedere ca o folosesc in regim home made si nu o forjez prea mult, doar sa dau gauri la cateva cablaje si alte chesti de genu asta. Am 3 peri din bronz, 3 peri din otel si 3 peri de plastic. Bormasina se poate gasi pe site-ul producatorului .... asta este bormasina http://www.velleman.be/images/products/1/vthd07.jpg si acestea sunt componentele ei http://www.velleman.be/images/products/ ... detail.jpg . Sar putea ca si tu sa ai aceleasi piese si daca e poti sa imi zici si mie cum se prind acele discuri din carpa pt a da luciu. Are 3 suporti care pot atasa discurile de piatra si discurile de seamna cu cele de flex, dar suruburile pt prindere nu sunt asa de lungi pt a fixa si discurile de carpa, pe langa asta mai am o piesa de carpa care are o forma conica si are doar o singura gaura...pe acesta pe ce il fixez sa il pot folosi?

Link spre comentariu

Eu am altceva, nu conteaza toate sunt la fel.Pentru prins pasla groasa este cuiul al 6-lea din poza cu accesorii. Nu prea se vede bine, sper sa nu ma insel. De aia ziceam sa pui poze, ca sa vada lumea clar si sa-si dea seama ce sunt si din ce material, cine crezi ca sta sa se chiombeasca la pozele alea minuscule?Pentru pasla cuiul nu are surub si saiba ca pentru discurile de taiat, e un cui al carui varf seamana cu un surub pentru lemn (holtzsurub) pe care il insurubezi direct in pasla.

Link spre comentariu

Am inteles pana la urma ce se poate face cu fiecare. Da am un fel de holsurub si ai vazut bine in poza care este si multumesc pt sfaturi. Pasta mea pt lustruit este cam uscata sa zic asa nu este moale. Asa trebuie sa fie ea sau este veche si intarita?

Link spre comentariu

Si eu m-am intrebat de ce e pasta aia asa uscata, am crezut ca e veche si nu am folosit-o. Nu stiu cum trebuie sa fie. Am chiar 2 borcanase cu pasta, diferite dar tari amandoua. Vezi ca eu am incercat sa lustruiesc tubul unui monitor mai vechi si am atins din greseala carcasa. Desi era un varf de pasla a topit putin suprafata de plastic si a lasat niste urme pe care nu le-am mai putut scoate.Cat ai dat pe trusa? A mea a fost vreo 3 milioane. Am cumparat-o nefolosita, de la un particular de pe okazii.Ai gasit pe undeva scris la ce se foloseste in mod normal fiecare piesa?M-ar interesa si pe mine ca sa nu mai stric si altele cum am stricat peria de bronz.Am vazut ca au bagat si la Bricostore facute chiar de Dremel, dar cam scumpe.

Link spre comentariu

Nu am gasit nicaieri pt ce se foloseste fiecare piesa, dar in mare parte cam ce as avea eu nevoie as sti sa le folosesc. Bormasina am cumparato de pe maica domnului de la un magazin ( stiu ca nu am voie sa zic numele magazinului ) de electronice. Ca indiciu...cum se numea pe vremuri compania de telefonie mobila inante de vodafone. Am dat pe ea 155 ron si totusi marca velleman nu este o firma chiar asa de proasta in acest domeniu si mi se pare un pret destul de accesibil in comparatie cu calitatea. Singurul lucru care este prost din trusa sunt burghiele cand am vrut sa dau gaura cu ele intrun pcb mai mult gaura a fost data din cauza frecari si nu cum ar trebui sa dea un burghiu normal. A iesit fum ca si cum as freca o bucata de lemn de alta pt a face focul. Noroc ca avea burghiele mele cu care dadeam gauri si nu am avut probleme. Accesori nu stiu de unde se pot lua mai ieftine, singurul loc este tot ala de unde am luat bormasina si sunt destul de scumpe pt ca accesoriile sunt marca proxxon destinate minibormasinilor proxxon, dar sunt sigur ca sunt si o calitate mai buna.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator ciumac

salut ,mi am cumparat o bormasina pt pcb de pe Maica Domnului (MINIBORMASINA VTHD01) numai cxa nu am fost atent si am observat ca nu are sursa se alimentare.daca fac o sursa cu un traf de 12 v cu o punte redresoare va functiona la parametrii normali sau va trebui sa o cumpar pe cea orginala? pls un raspuns ,mutumesc http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=120223 de aici am cumparat o.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cat ai dat pe trusa? A mea a fost vreo 3 milioane.

:nebunrau: Am cumparat din "Cora" acum vreo 3 ani un astfel de dremel cu 25 lei, valijoara continand minibormasina, prelungitor mecanic, peste 100 accesorii.Chinezarie curata, no name, functioneaza perfect, muncita bine, doar accesoriile s-au mai imputinat. Periile de sarma au chelit in 2 minute, dar nu le simt lipsa. discurile subtiri de taiat sunt excelente, frezele la fel.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări