poxi Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Si alt raspuns am programat din prima acest pic 16F628A.,MAI CONTEAZA SI AMBITIA DE A CREEA CEVA SIMPLU SI FOARTE UTIL. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 numai incerc pt ca numai am port serial ( am trecut de la desktop la laptop) si cu adaptor serial - usb sun tot felul de problemeam programat cand aveam desktopul cateva picuri cu programatorul postata de dudikoff si nu am avut probleme , dar repet pe portul serial , cu adaptor usb-serial nu am reusit decat sa citesc pic-uri nu sa si scriucat despre pickit2 urmeaza sa il construiesc Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Stiu ca nu are relevanta cu subiectul topicului, dar primul meu programator a fost asta http://pic16f84.hit.bg/ si il construisem acum cativa ani, doamne, ce vremuri...atunci reusisem sa comand un led on off momentul acela a fost spectaculos Link spre comentariu
poxi Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Adevarul asta este eu nu sant avansat invat inca,dar ce sa facem toata viata avem de invatat cate ceva bine ca mai exista forumuri unde sa mai putem cere un sfat si multumita vouo invatam si noi eu am o vrsta in electronica dar nu in microcontrolere de aceea trebuie sa existe o comunitate a noastra a electronistilor ai foarte mare dreptate eu sincer nu am creat nici un program nici macar de aprins si stins un led dar incerc sa invat de programat pic-uri. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 numai incerc pt ca numai am port serial ( am trecut de la desktop la laptop) si cu adaptor serial - usb sun tot felul de problemeam programat cand aveam desktopul cateva picuri cu programatorul postata de dudikoff si nu am avut probleme , dar repet pe portul serial , cu adaptor usb-serial nu am reusit decat sa citesc pic-uri nu sa si scriucat despre pickit2 urmeaza sa il construiescnici n-o să meargă în vecii vecilor: majoritatea programatoarelor pe serială folosesc şi o parte din restul de 5 semnale pe lângă obişnuitele Rx, Tx şi GND pe care le oferă majoritatea adaptoarelor usb2serial!!!ţine figura doar dacă faci personal un adaptor cu ft232, sau alt integrat usb2serial care "ştie" să dea şi DSR, DTD, şi aşa mai departe...plus că unele programatoare folosesc de fapt semnalele de la DTR/DSR pentru alimentare, sau pentru comanda alimentării, aşa că dacă ai nevoie acolo de minimum 5 volţi faţă de masă, ai pus-o dacă ic-ul translator nu oferă mai mult de 4,5 volţi sau 3,3 volţi!!!dacă vrei neapărat să foloseşti un cablu usb de genul celui "de telefon" (de pildă ca-42, pentru nokia mai vechi, cu pop-port), va trebui să cauţi un programator pe com care să folosească doar Rx şi Tx. şi dacă găseşti asemenea schemă, spune-ne şi 9!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum