Abram Burel Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 Iote ce scrie pe situl lui ICProg: 16F628A, 16F648A Pull PGM to GND! Poate fi utila si citirea sectiuni de Low-Voltage Programming din datasheet Poate nu le-ai cumparat defecte ;) Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 incep sa trag concluzica ca am cumparat picuri arse.Nu cred. Cred ca pur si simplu nu aplici algoritmul de programare care trebuie. Algoritmul este determinat de softul cu care programezi. Daca nu poti selecta 628A, nu e de mirare ca nu se programeaza.Cirip Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 Daca ajuta cu ceva...si eu m-am chinuit mult sa programez un 16F628A. Cum am reusit : programatorul din schema, cu WinPic800 versiunea 3.55b (alta nu a mers !) si -atentie !- cu RMClock activ (frecventa procesorului Athlon x2 - 4200+ redusa la jumatate !!!! ). Daca nu activez RMClock, toate verificarile imi spun acelasi mesaj de eroare ca tie...Sper sa-ti fie de folos ! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 Oare mie de ce nu mi-o da nici o eroare si imi merge sa programez toate picurile din prima..... O fi utilizatorul de vina ... ? Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2008 Iote ce scrie pe situl lui ICProg: 16F628A, 16F648A Pull PGM to GND! Poate fi utila si citirea sectiuni de Low-Voltage Programming din datasheet Poate nu le-ai cumparat defecte ;) Da este la masa asa este facut programatorul , am incercat si cu winpic800 am setat ca JDM am bagat un 16F84A si am dat sa detecteze sa vad stie el ce microcontroler bag? da la recunoscut , am bagat 16F628A zice dispozitiv necunoscut.Ce sa mai o lungesc una alta e clar pentru mine. Concluzia picurile is defecte nu cumparati de la M\I\V\A\R\O\M! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 da, da ... Link spre comentariu
tranc3d Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 salut, eu mi-am construit programatorul asta foarte simplu: http://feng3.cool.ne.jp/en/rcd.html, si am programat cu succes PIC16F628 (nu mai stiu daca A sau nu), PIC12F675 cu ICProg1.05. Pe pagina scrie tot ce trebuie sa sti. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Sa mai scriu ceva in completarea recomandarii pe care am facut-o.Pentru cineva care vrea sa lucreze cu PIC-uri (banuiesc ca si la AT-uri e tot asa), programatorul e doar o unealta, nu un scop in sine. Evident ca, la inceput esti tentat sa-l construiesti. Deh, si cu ceva orgoliu, doar suntem electronisti nu? Chestia este insa oarecum fara rost. In fond, daca vrei sa faci piese auto, de exemplu, inseamna ca trebuie sa-ti faci singur strung, turnatorie, etc?Eu va sfatuiesc sa luati un ceva de-a gata si "recomandat" si sa vedeti de HW si SW cu PIC-uri.Sincer, n-am incercat altceva decat programatorul facut initial de mine si apoi ICD2. Nici nu ma gandesc sa sfatuiesc pe cineva sa-si faca un programator, chiar daca cu banii dati pe ICD2 si-ar putea lua o sacosa de PIC-uri. Timpul si nervii economisiti sunt mult mai valoroase. Banuiesc ca si un programator "pur" (inclusiv o clona) de la Microchip are aceeasi valoare, dar e doar un... programator. Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Daca ajuta cu ceva...si eu m-am chinuit mult sa programez un 16F628A. Cum am reusit : programatorul din schema, cu WinPic800 versiunea 3.55b (alta nu a mers !) si -atentie !- cu RMClock activ (frecventa procesorului Athlon x2 - 4200+ redusa la jumatate !!!! ). Daca nu activez RMClock, toate verificarile imi spun acelasi mesaj de eroare ca tie...Sper sa-ti fie de folos !Acea schema am pus ochii este postata si pe hamradioindia si zice ca stie sa programeze pic16f628A in fine cemai tura vura problema era soclul zif cu maneta care nu este usor de gasit si este si cam piperat pretul pentru un soclu.Asa ca am reproiectat cablajul pentru acest programator cu doua socluri un 2X20pini si un 2X9pini.Isi va face treaba foarte bine jumatate din lista aceea de picuri le va programa insa pe mine nu ma intereseaza decat o memorie doua. Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Daca ajuta cu ceva...si eu m-am chinuit mult sa programez un 16F628A. Cum am reusit : programatorul din schema, cu WinPic800 versiunea 3.55b (alta nu a mers !) si -atentie !- cu RMClock activ (frecventa procesorului Athlon x2 - 4200+ redusa la jumatate !!!! ). Daca nu activez RMClock, toate verificarile imi spun acelasi mesaj de eroare ca tie...Sper sa-ti fie de folos !Am facut si eu acel programator insa esecuri la programare cu winpic800 insa detecteaza hardware pic16f628!Am programat cu ICPROG esec la verificare adresa 0000H ceva de genu , insa am vazut ca la latenta de 40ms merge ok acest programator picul fiind scris corect pana si verificarea facuta cu succes.Cablajul acela desenat are soclurile montate pe butom restul componentelor se monteaza normal , iar cupla seriala este mama. In concluzie programatorul din conex 2003 din luna mai nu este compatibila cu PIC16F628A , poate cei ce au programat cu acela au programat 16f628 fara A.Va multumesc tuturor celor ce mi-au raspuns. Link spre comentariu
poxi Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 cel mai bun care programeaza toate pic-urile http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index. Link spre comentariu
poxi Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index.html Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 cel mai bun care programeaza toate pic-urile http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index.s-o crezi tu ca programeaza toate pic-urile Link spre comentariu
poxi Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 atunci i-ati ICD3 SAU PICKIT2 SI AI SA VEZI eu nu am generalizat dar ca interfata pe com este ok.Fata de altele eu ll-eam facut pe toate si am ramas la asta pe com.Daca vrei ceva mai bun "pic kit2" dar ca amator incearca interfata asta cu alimentare separata.EU NU AM GENERALIZAT LA ABSOLUT TOATE MICROCONTROLERELE DAR MAJORITATEA PENTRU APLICATI NU FOARTE PRETENTIOASE FUNCTIONEAZA PERFECT. Link spre comentariu
poxi Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 CU ACEST PROGRAMATOR SI CI IC-PROG SCRI FARA PROBLEME 16F628A GARANTAT.INCEARCA SI MAI VORBIM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum