Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtrare bloc alimentare amplificator

mecaboy

Postări Recomandate

Salut.Imi cer scuze daca am postat gresit.In principiu m-am hotarat sa folosesc acest kit de aplificare http://www.adelaida.ro/product_info.php ... 7a08787733 alimentat cu un transformator toroidal, tensiune gol secundar 1: 35V, Amperaj: 4,57A, tensiune gol secundar 2: 35V, Amperaj: 4,57A .Am citit cateceva despre acest kit de aplificare si se sugera un filtru cu doua rezistente de putere 0,1/6w si doi condensatoti electrolitici de 10000 uF/63V, la care eu ma gadeam sa mai adaug inca doua condensatoare de 10000 uF/63V.Credeti ca va ca este un filtru bun,sau imi recomandati alt montaj?Va multumesc

P.S Puntea redresoare cred ca ar fi buna de 25A

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

7

• Dr.L

4

• Mircea Crisan

2

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

Stiu ca va creste tensiunea,dar as putea sa o scad printr-o rezistenta la 45V(teoretic,dar nu cred ca va fi deajuns o simpla rezistenta ci un mic montaj).Iar cu "chinezarie infecta"...asta imi permit acuma....defapt nici macar in acest moment dar asta e alta poveste :nas: .Mai astept si alte pareri.Multumsc

Link spre comentariu

pai mai mine folosesti lm3886(care scoate vre-o 60w),e pe la 17-25 ron bucata si gatasi suna oricum mai bine decat kitul alape ce boxe vrei sa-l folosesti? ca pe la 100w nu's chiar ieftinemai degraba scazi tensiunea cu rezistente urmate de niste stabilizatoare liniare(tranzistori de putere pe fiecare ramura),dar o sa se incalzeasca--daca nu pui stabilizatoaremtensiunea poate sa creasca fara probleme,in repaus ampliful consuma putin

Link spre comentariu

Eu am auzit acest kit si am fost foarte multumit de el.Boxe...nu am cine stie ce.Acum incep si incerc sa imi fac un sistem audio care sa imi satisfaca nevoile cat de cat si in primu rand...vreau sa-l fac eu in mare parte.

Link spre comentariu

In nici un caz nu poti folosi trafo acela, e prea mare, ai un surplus de 10V pe alimentare, fata de maximul recomandat. Ar fi bine sa nu depasesti +/-40V cu saracia aia de integrat, pe care numai Philipsul il folosea prin 1990 la combine si video cu amplificare (un stramos al sistemelor cu dvd si amplif de azi). Nu poti sa scazi tensiunea cu rezistente, in gol va fi maxima. Ori schimbi trafo, ori faci stabilizare, ceeace nu e prea usor.La schema sursei, rezistentele de 0,1 Ohmi sint ptr limitarea curentului de incarcare a condensatorilor. Daca folosesti un traf puternic, sau un circuit de intirziere la cuplarea trafo (soft-start), nu e nevoie de ele si poti sa pui condensatori oricit de mari. Totusi mai mult de 10000uF sint inutili. Si puntea e exagerata la ampliful asta, totusi tinind cont ca sint chinezesti si facaturi, au curentul real la jumatea specificatiilor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

cred ca sunt nichihon sau cum s-o scrieo sa folosesti chitul acela de la adelaida??? n-as prea recomanda, am cumparat si eu de la ei in caz de maxima nevoie(oricum nu mai aveam alta varianta) si pot sa spun ca sunt cam proaste montajele :sparge: :bataie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări