Mar Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Va rog sa-mi dati si mie o formula cu care sa-mi pot calcula numarul de maxim octeti pe care ii pot trimite la PC evenual in functie de frecventa pic-ului etc Link spre comentariu
Cristiano Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Baud-rate-urile sunt scrise in datasheet, in fct. de frecventa oscilatorului. Pentru a transmite un octet prin UART iti trebuie bit de start, 8 biti de date si un bit de stop, adica 10 biti. Prin urmare poti calcula viteza maxima teoretica de transmisie in octeti/secunda prin impartirea baud-rate-ului la 10. Practic pot interveni intarzieri legate de latenta generata de intreruperi, etc. care pot reduce viteza maxima (in special in cazul baud-rate-urilor f. mari). Link spre comentariu
Mar Postat Martie 16, 2005 Autor Partajează Postat Martie 16, 2005 Da, asa ma gindeam si eu,dar nu m-am gindit ca trebuie sa introduc si bitul de start si de stop.Eu imparteam la 8 si imi datea diferit fata de un exemplu pe care il am.Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum