Vizitator yalcin Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Salut, am si eu o intrebere inainte de a incepe un nou proiect Visaton 253 MTI. Avand in vedere faptul ca intentionez sa utilizez MDF 28mm fata de 19mm cat este specificat in proiect, pot modifica cotele(numai latimea si adancimea) fara sa afectez volumul initial? As dori sa pastrez cotele exterioare si sa recalculez pe cele de la interior. Aceasta modificare se refera numai la driverul de bass care este amplasat lateral. Initial, distanta dintre peretii laterali este de 197 mm la interior, distanta dintre baza difuzorului si panoul posterior, din calcule este de 82 mm. Cotele la exterior: 1150 x 235 x 400 mm, la interior 1112 x 197 x 362 mm . Dupa noul calcul latimea interioara se reduce la 179 mm, distanta dintre baza si panou 64 mm. Care este distanta limita la care pot sa optez daca as reduce din latime(d.p.d.v. estetic arata mai bine, de preferat: 1150 x 220 x cca. 500mm) Schita se gaseste aici: http://www.visaton.com/bilder/zeichnung ... mti_tz.gif Ce rol au taieturile la 45 de grade de pe panoul frontal? Influenteaza sunetul sau pur si simplu estetic? Proiectul Visaton 253 MTI : http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... ction.html Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Volumul interior trebuie sa ramana acelasi. In cazul in care tu vrei sa inalti incinta, sau sa o faci mai lata astfel incat sa pastrezi volumul interior atunci nu este nicio problema. Daca o sa-l micsorezi atunci incinta nu o sa mai coboare la fel de jos si nu va mai suna ca si cum ar trebui sa sune daca ai respecta proiectul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 23, 2008 Administratori Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Ce rol au taieturile la 45 de grade de pe panoul frontal? Influenteaza sunetul sau pur si simplu estetic?Il influenteaza Link spre comentariu
Vizitator yalcin Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Nu m-am facu inteles in totalitate sau nu am fost mai explicit. Volumul ramane la valorile initiale,la fel si inaltimea(1150mm) si canalul si sectiunea BR! Vreau sa jonglez numai cu latimea si adancimea. Exemplu: in loc de cotele initiale(235 mm x 400 mm) doresc sa le modific astfel: 210 mm x 450 mm. Astfel, driverul de bass(amplasat lateral) va fi mai aproape de laterala opusa,fiind mai "inghesuit". Intrebare: Difuzorul va lucra in aceeasi parametrii? Este de ajuns sa nu alterezi volumul initial recomandat de proiectant? Poate este un moft aceasta modificare, dar arata mai bine! Poate reusesc sa obtin acelasi rezultat estetic!? http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=3860&pp=15 Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Eu cred ca poti sa incepi proiectul. Nu are de ce sa influenteze sunetul modificarile aduse de tine. Nu stiu cotele, dar incearca sa nu scazi distanta dintre magnetuldifuzorului de bas si peretele incintei din spatele lui sub 5 cm. In cazul in are nu e asa, asta era doar o observatie care se spune ca trebuie urmarita. Personal nu am testat-o. Link spre comentariu
Vizitator yalcin Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Acelasi proiect l-am finalizat in 2004. Reusite,zic eu, d.p.d.v. al executiei. Sunetul superb!!! Mai ales basul!Cred ca mai trebuie "gadilat" la filtrele mediilor, in comparatie cu Triangle Naia sunetul este "mai in spate". Naia sunt mai "prezente".Probabil ca asa suna "nemteste"!? Le-am "maritat" pana la urma la insistentele unui prieten fascinat de ele. M-am despartit greu de ele, dar m-am consolat cu gandul ca voi voi face altele mult mai frumoase. Dar, numai cand ma gandesc la timpul pierdut, zgomote, alergatura dupa materiale si dureri de spate... < 60kg bucata! Am deschis acest subiect ca nu cumva sa incep cu stangul. Si mai astept puncte de vedere...Inca odata multumesc celor care mi-au raspuns! Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 foarte frumos ti-au iesit as avea o intrebare putin pe langa topic: un proiect asemanator, dar cu difuzor de bass mai mic, undeva pe la 7-8", ai stii???Merci si scuze de offtopic Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 24, 2008 Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Chestia cu sunatul mai in fata sau mai in spate tine in parte de raspunsul pe medii al incintei. Daca producatorul vrea sa le scoata in evidenta, va avea un mic boost pe medii si astfel incinta va suna mai bright, sau dupa unii mai detaliat. Daca atenuezi un pic mediile sunetul va parea mai retras. Aceelasi efect se poate obtine jucandu-te la bass si lasand mediile si inaltele in pace. Alegand un F3 mai ridicat si o incinta mai amortizata(cu Qtc mic) va da impresia de punch si va evidentia mediile si inaltele din nou dand impresia de detaliu. Sunetul Triangle este intr-adevar mai bright, dar nu este neaparat cel mai corect. Incintele Chario, spre exemplu(floorstanderele cu precadere) pe de alta parte suna foarte retras dar nici ele nu putem sa spunem ca suna cel mai corect. Aici e o chestie de gust si poti sa iti ajustezi filtrul astfel incat sa obtii sunetul dorit, asta e placera DIY-ului. Ingustarea baffle-ului poate avea anumite efecte, cum ar fi modificarea frecventei la care apare baffle-stepul. Daca filtrul incintei prevede o corectie pentru baffle-step, s-ar putea sa se schimbe un pic lucrurile, dar nu se poate stii exact decat din masuratori.Oricum, frumos proiect, felicitarile mele, si succes si la acesta! Link spre comentariu
Vizitator yalcin Postat Septembrie 25, 2008 Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Pentru Paul14, uite aici ceva similar: http://www.visaton.com/de/bauvorschlaeg ... index.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum