Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare motor pas cu pas... pentru diy cnc

Enigma86d

Postări Recomandate

Salut,

Problema e urmatoarea: Am desfacut un scaner vechi care are 2 axe X. Am montat o axa X pe cealalta axa X, la 90 de grade una fata de alta si am obtinut 2 axe una X si una Y. Axele sunt comandate de motorase pas cu pas. MPP-urile sunt comandate de 2 IC Toshiba TA8435H. Am cules datasheet-ul, citit de vreo 3-4 ori si nu reusesc sa alimentez corect MPP-urile. http://www.datasheet4u.com/html/T/A/8/TA8435HQ_Toshiba.pdf.html este datasheetul. Din cate am inteles eu circuitul necesita cativa biti de comanda si control, plus un semnal de clock, atata tot. Am ales o configuratie de functionare din pagina 8, tabelul "function", si anume reset=high, enable=low, cw/ccw=low, ck2=high si pe ck1 am injectat un semnal de clock aproximativ dreptunghiular cu frecvente de 10..100Hz. Am incercat toate cele 4 moduri de functionare 2 phase, 1-2 phase, w1-2 phase si 2w1-2 phase. Motorasul nu se invarte, doar face un bazait, poate din cand in cand sare cate un step. MPP-ul are 4 fire.

In trecut am mai incercat alimentarea unui alt MMP cu IC-ul original cu care stiu ca trebuie sa functioneze si am avut aceleasi probleme (IC SLA7024 cu MPP model: STH-54D202).

Banuiesc ca nu comand corect IC-ul, dar nu mai am nici o idee.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Enigma86d

2

• mitescu

1

Top autori în acest subiect

In primul rand TA8435 , nu ai amintit nimic de M1 si M2 , este f. important. In tabelul de la aceeasi pagina se arata si configuratia acestor semnale. Daca configurezi corect semnalele de intrare montajul tipic din PDF merge foarte bine. Un exemplu de configurare este:M1 - lowM2 - lowCK2 - highCW/CCW -lowRESET - highENABLE - lowREF IN - highCosc =2,7nFRNF A = RNF B = 0,47ohmCK2 - clock (tact pentru step)In aceasta configuratie motorul executa un pas fizic pentru fiecare clock primit (front pozitiv). Sensul este de schimbarea nivelului de la piniul CW/CCW low<>high. Prin configurarea M1 M2, (diferit de LOW-LOW) se trece la modul de microstep. De altfel in pdf este f. bine documetat actionarea, nu trebuie decat sa citesti atent.P.S. SLA7024 este setinat motoarelor monopolare.

Link spre comentariu

Salut,Am incercat toate cele 4 variante legate de M1 si M2, 00, 01, 10 si 11.Maine o sa mai incerc o data IC-ul, verific schema, tot si mai incerc o data. Sa inteleg ca varianta M1=low, M2=low trebuie sa functioneze? Si pe ce frecventa de tact trebuie sa functioneze corect? Daca aleg o frecventa mai mica gen 10Hz ar trebui sa se miste MPP-ul, incet si uniform?Si, da, SLA7024-ul era conectat din fabrica la un MPP cu 6 fire (2 din cele 6 conectate impreuna).Later edit: Da..., cred ca initial nu am izolat destul de bine IC-ul driver de restul circuitelor TTL si COMS, am reusit sa misc axele x si y si cu M1=M2=low si cu M1=M2=high. Thanks. :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări