Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio Albatros

Andr3y

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andr3y

6

• laur_electricman

2

• remus68

2

• Ionescu Remus Mircea

2

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator P.S.K.

Salut Andr3y,Am incercat sa relevez legaturile de la bobinele de pe antena de ferita, la contactele comutatorului de unde. Legaturile sint dupa cum urmeaza:1. De la bobina din stinga:- firul din stinga merge la pozitia 2 din dreapta "L".- firul din dreapta merge la pozitia 3 din stinga "L".- capatul care pare o priza, merge la pozitia 1 din dreapta "L".2. De la bobina din dreapta:- capatul din stinga merge la pozitia 3 din partea stinga "M".- capatul din dreapta merge la pozitia 3 din dreapta "M".- capatul care pare a fi o priza merge la pozitia 1 de la "L".Din pacate, din poza nu-ti prea poti da seama de multe... Spune-mi daca ai reusit. Bafta!!!

Link spre comentariu

Le-am lipit asa. Dar nu gaseste nici un post. cred ca e defect modulul cu game si mai tebuie reglat vreun oscilator.Later edit : Dupa ce am lasat liber comunul de la bobina UL, pe UM se aude radio romania indiferent de pozitia variabilului.Ciudat,nu?

Link spre comentariu
Vizitator P.S.K.

Felicitari! Ma bucur ca ai reusit in final sa faci unul sa mearga! La cel care prindea numai Radio Romania, posibil sa nu mearga oscilatorul local... Probabil ca se face o detectie a nivelului celui mai mare (Radio Romania, ma gindesc, si atita tot). Ai cumva o cutie cit de cit decenta, disponibila (evident, de Albatros)? Cel de unde am relevat legaturile de la antena, are carcasa topita in soare sau in apropierea unei surse de caldura si nu vad cum as putea s-o repar...Multumesc!

Link spre comentariu

Felicitari! Ma bucur ca ai reusit in final sa faci unul sa mearga! La cel care prindea numai Radio Romania, posibil sa nu mearga oscilatorul local... Probabil ca se face o detectie a nivelului celui mai mare (Radio Romania, ma gindesc, si atita tot). Ai cumva o cutie cit de cit decenta, disponibila (evident, de Albatros)? Cel de unde am relevat legaturile de la antena, are carcasa topita in soare sau in apropierea unei surse de caldura si nu vad cum as putea s-o repar...Multumesc!

Offf... Am aruncat una ieri :| - m-am intrebat"la ce imi mai trebuie?" si dusa a fost.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Multumiri initiatorului topicului si lui P.S.K. Cu ajutorul acestui topic am reusit (ne fiind de meserie) sa-i montez antena de ferita unui radioreceptor Albatros care acum (spre bucuria mea) mai si functioneaza si inca foarte bine. As avea nevoie de un mic ajutor colegial din partea celor pasionati care au: imi lipseste cutia de ecranare (din aluminiu) a blocului FI.Rog pe cine are si nu considera un efort prea mare sa o trimita sa imi dea un m.p.Sau....de ce nu (contra cost) sunt dispus sa mai achizitionez un radio Albatros intreg (preferabil functional)

Link spre comentariu

imi lipseste cutia de ecranare (din aluminiu) a blocului FI

Este identica la mai multe tipuri de radioreceptoare din acea perioada.Recent am reconditionat un RR Mangalia S682TA care avea blocul FI (si carcasa acestuia) identice cu cele din Albatros. Da o raita prin Ocsko, poate gasesti ceva din dezmembrari.
Link spre comentariu

Am incercat dar toate aveau acel capacel lipsa de parca ar fi fost din "aur" :rade: Am gasit intradevar un Mangalia care avea asa ceva dar...decat sa dau 40 ron pe un aparat de radio care este si mare si nici nu exceleaza ca design....

Link spre comentariu

Hai ca sunteti dulci !!! pentru cine asculta EUROPA LIBERA in anii 70/80. ALBATROSUL era scula nene, mai ceva ca sculele rusesti; acum insa un aparat fara UKW e ca nunta fara lautari !!!

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Salut Andr3y,Am incercat sa relevez legaturile de la bobinele de pe antena de ferita, la contactele comutatorului de unde. Legaturile sint dupa cum urmeaza:1. De la bobina din stinga:- firul din stinga merge la pozitia 2 din dreapta "L".- firul din dreapta merge la pozitia 3 din stinga "L".- capatul care pare o priza, merge la pozitia 1 din dreapta "L".2. De la bobina din dreapta:- capatul din stinga merge la pozitia 3 din partea stinga "M".- capatul din dreapta merge la pozitia 3 din dreapta "M".- capatul care pare a fi o priza merge la pozitia 1 de la "L".Din pacate, din poza nu-ti prea poti da seama de multe... Spune-mi daca ai reusit. Bafta!!!

va salut,am si eu acelasi aparat radio Albatros dar sunt rupte firele de la variabil si nu stiu unde sa le mai lipesc si acele doua condensatoare de 390pF si 200pF la fel au fost demontate si nu imi dau seama unde veneau lipite,daca ma puteti ajuta va rog frumos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări