Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Auto

Vizitator w3rd3

Postări Recomandate

Salut :d , Am nevoie de niste ajutor am nevoie de un amplificator auto am 4 boxe cu 3 cai de 150W putere nominala 300W max , impedanta 4 ohmi,presiune acustica nominala 97 dB,domeniu de transmisie 35 hz 30.000hz, sh un tub de bass facut din 2 difuzoare de 200W max legate in serie ,impedanta 4 ohmi(specific k nu are filtru de bass incorporat).As avea nevoie de un amplificator cu filtru de bass dak se poate dak nu unu separat si care sa suporte difuzoarele. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Metallman

1

Top autori în acest subiect

Observ ca este primul tau post pe acest forum... asa ca bun venit :40

Acele "4 boxe cu 3 cai" de care spui banuiesc ca sunt de fapt 4 difuzoare care se lauda ca sunt cu 3 cai (cu un "tweeter" in centru printr-un condensator).

La "bass"... spui ca ai 2 difuzoare legate in serie - deci 8 ohm in total.

Nu stiu ce difuzoare ai exact (marca, model) dar ca si recomandare "chioara" din partea mea ar fi ceva de genul:

Model amplificator:

viewtopic.php?f=5&t=17553

- citeste pana la sfarsit deoarece ai acolo si cablaje pe langa detalii (chiar poti cumpara de la useri cablaje gata facute)

Apoi mai ai nevoie de un SMPS care sa ridice tensiunea de la bateria auto... cauta aici pe forum ca o sa gasesti in special aici:

viewtopic.php?f=41&t=61&st=0&sk=t&sd=a&hilit=SMPS

si schema directa:

http://www.sound.westhost.com/project89.htm

Atentie mare la aceste SMPS-uri!!!!

Apoi vei mai avea nevoie de niste filtre active - in special pentru subwoofer. Acesta il poti construi de asemenea singur dupa unul din modelele de aici:

viewtopic.php?f=35&t=9996 (mai sunt si altele pe forum)

sau il poti cumpara gata facut de aici:

http://www.hi-end.ro/modul-filtru-subwo ... -1503.html

Spor la lucru :freaza:

Daca nu te descurci la un anume montaj, poti pune intrebari aici pe forum.

P.S. Ahh ce-mi plac smile-urile astea :dsaf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări