Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa de alimentare cu 2 tiristore

Postări Recomandate

Am procurat de curand 2 tiristore mari de tot (de 250 amperi bucata) si cineva de la automatizari industriale mi-a dat o idee sa fac n variator de tensiune cu ele. nu cred k este posibil ce m-am gandit eu dar totusi o sa intreb: as putea face o sursa de alimentare pentru o statie de amplificare(2 x av400) ? adica in loc de trafu ala mare si greu sa folosesc un variator de tensiune (care sa imi dea +,-50V~) care apoi sa o redresez si sa scot +,-70V=????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

La un reglaj la un aparat de sudura, sau la un redresor comandat de mare putere, sau la un automobil electric, sau daca vrei sa faci electroliza apei... utilizari sunt ele multe, dar esti sigur ca iti permiti un traf care sa scoata curentul pentru care merita tiristorii aia folositi? Cu asa ceva se comandau motoarele de tramvaie ...ai tu asemenea consumatori pe acasa??Daca sursa ta in care pui tiristorii scoate 12V, si cca 200A, va consuma cam peste 2.5kW, adica atat cat tine o priza de 220V :speriat Pune un anunt de vanzare, ca mai sunt pretendenti...cumva ii ai de la CFR? :freaza:

Link spre comentariu

Servus,

am atasat un material preluat din Tehnium, al domnului dr. ing. Andrei Ciontu, material dupa care am incercat sa fac o sursa pentru amplificatoare si sa elimin in acest fel "ingratul" transformator. Din pacate, dupa ce am "afumat" 4 perechi de condensatoare de 10.000 uF/63 V, am renuntat. Tensiunea la iesire era extrem de instabila si n-am apucat sa fac prea multe teste cu montajul realizat dupa schema prezentata in aplicatia "exemplu concret".

http://tinypic.com/view.php?pic=2pzbbc7&s=4

http://tinypic.com/view.php?pic=2irnct2&s=4

http://tinypic.com/view.php?pic=wasfls&s=4

Link spre comentariu

Sunt niste dude pe acolo:Schema aia nu limiteaza curentul tranzitoriu in nici un fel, deci la start poate face poc.Pe condensatorii aia nu stiu ce valoare de varf a tensiunii si curentului atingi , dar sigur nu numai 45V cat sunt ei pe schema.Merita incercata cu condensatori la 300V si de capacitati mult mai mici pentru inceput.Si in final, sunt de parere ca nu prea sunt sanse sa stabilizezi ce iese pe iesirea schemei...mai curand poate fi buna pentru un incarcator de acumulator , decat pentru alimentat un amplif :ras:

Link spre comentariu

Domnilor tin sa va anunt ca filtrarea cu Condensatori la tiristoare nu e posibil.Tensiunea e pulsatorie [vezi cu osciloscopul] si de aia se duc condensatori.filtrarea se face cu bobine.Eu am facut un variator de turatie si ca sa nu bobinez un drosel am pus condensatoare care se incalzeau si dadea afara protectia.Dupa ce am masurat forma curentului cu osciloscopul mi-am dat seama de greseala si am pus un drosel de netezire. :sparge: :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări