Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect subwoofer activ Hi-Vi M12 in contructie...

MadRaper

Postări Recomandate

Intr-un final am reusit sa cumpar difuzorul M12 de la Hi-Vi: http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=84

Am facut incinta din MDF de 12mm pus in doua (24mm). Poza dupa o prima finisare: Posted ImagePosted Image

Are aproximativ 50L (pentru a avea spatiu necesar amplificatorului, transformatorului, etc. Bass reflexul are 105mm lung de vreo 370mm (nu mai stiu exact, cutiia fiind la vopsit nu pot masura)

Poze dupa aplicarea de spritz chit (nefinisat) cu tot cu difuzor Posted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Difuzorul arata mult mai masiv in realitate decat in pozele de pe net.

Aseara l-am chituit pe unde mai era necesar (zgarieturi in mdf, si altele) si am mai aplicat un strat de spritz chit. Dupa care voi mai finisa odata , probabil iarasi voi aplica un strat de spritz chit final pe care il voi finisa cu smirghel de 600 si apoi voi aplica o vopsea auto neagra.

Voi mai reveni cu detalii, si intrebari caci urmeaza sa incep amplificatorul :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MadRaper

14

• EmyRulz

5

• zal

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Partea de amplificare vreau sa arate cam asa Posted Image cu urmatoarele chestii: SUB IN , Line IN, Line OUT (HPF), Cross Frecv. (30-200hz), Line Out Volume, Sub Volume, si un buton cu 3 trepte pentru alimentarea amplificatorului (On-OFF-Auto).

Am gasit ce radiator sa folosesc:

http://i33.tinypic.com/21afevc.jpg

Il voi avea la sf. saptamanii viitoare.

Dar inca nu stiu ce amplificator sa fac pentru el... Vreau ceva de calitate la vreo 300w/4ohmi (mai bine folosit la 50% decat dat la blana :)) Si caut ceva cu documentatie completa.. testat calumea, ca eu nu am si nu stiu sa folosesc calumea un osciloscop si nici nu sunt vre-un guru intr-ale electronicii. O sa iau netul la rascolit in week-endu asta.. si poate gasesc ceva

..

Link spre comentariu

Dupa o zi intreaga de finisat umed cu smirghel auto (kitul si spritz kitul aplicat cu cateva zile in urma), si unor straturi de vopsea asta a iesit:

Posted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Din pacate ce a iesit nu se ridica la asteptarile mele... Nu am avut conditii optime pentru vopsit, l-am vopsit afara unde era vant, era frig, lumina nu era asa de buna, fiind innorat. Si in primul rand au fost de vina LIPSA de experienta, pistolul de vopsit. In fine la o lumina normala si fara a face o inspectie de foarte aproape a finisajului arata super bine, lucios si stralucitor :)

Voi vedea daca incerc inca odata sa-l finisez cu smirghel de 600-800 si apoi poate sa ii mai dau un strat fin de vopsea.

Insa nu stapanesc prea bine tehnicile de vopsit (ce stiu am invatat singur prin "practica"), si cam trebuie sa invat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am inceput constructia amplificatorului, m-am chinuit ceva vreme la cablaj, cu gaurirea a fost problema ca nu puteam sa tin calumea masina de infiletat si la cateva gauri rupeam un burghiu.

Poze:

Posted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Partea de alimentare urmeaza sa o cumpar dupa ce termin cu toata partea electronica, si vreau sa stiu daca voi putea face probe cu o alimentare de +/-40-42V ca asta am prin casa acum.

Link spre comentariu

Eu am pus toate rezistentele de 0.25W (inafara de cele de 0.22ohm) posibil sa am probleme? chiar daca amplificatorul nu va fi folosit la o putere mai mare de 200W.Am mai vazut poze pe forum cu av400 si tot de 0.25W

Link spre comentariu

l-am terminat... insa nu am gasit prin casa un condensator de 330uf (C13) si am pus de 470uf... sa fie asta o problema majora? ca nu prea am vrea sa-l mai demontez acum iarasi ca sa-l schimb, deci daca poate cineva sa-mi zica care e rolul lui.Ce sa zic.. deocamdat nu prea e bun, intra in distorsiuni foarte repede, nu ajung sa dau la maxim din placa de sunet ca incepe sa se aprinda ledul si sa distorsioneze.faza e ca am si doar +/-40V Tensiunea pe rezistente am reglat-o pe la 14-15 mv.Mai mesteresc un pic la el... si revin mai tarziu cu poze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări