Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o idee ce pot face cu 2 tiristori MARI

mistretzul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

2

• mistretzul

2

• c87dak

1

• Asi

1

Top autori în acest subiect

cred k e o prostie ce as vrea eu sa fac dar totusi merita sa intreb: as putea face un variator de tensiune din care sa scot tensiune dubla adica +,-,gnd ? sa il folosesc in loc de traf pentru o statie de amplificare? adica sa sa scot din el +,-50v~ care apoi sa il redresez?

Link spre comentariu

De ce au cate 2 fire de comanda, unul alb si unul maro?

Intr-adevar, e o prostie pentru ca nu e izolat galvanic si pot muri rozatoare, animale de casa, copii curiosi, petrecareti care ciocnesc pocalele sau chiar tu din neatentie. Ca sau nu mai vorbim ce foc de tabara frumos iese daca moare un tiristor din ala si face scurt.

Serios, nimeni nu face asa ceva desi toata lumea cunoaste solutia asta. Oare de ce? Pentru ca au fost multi destepti care au crezut ca ei stiu ce fac, ca una e faza si alta nulul, etc. si care pana la urma, in loc sa revolutioneze sursele de alimentare, au produs doar pagube accidente si mortaciuni. Chiar daca ai vazut pe undeva o solutie similara cu cea propusa de tine si care functioneaza de ani buni, nu te baza pe asta. Ceva rau tot se va intampla, e doar o chestiune de timp.

Daca totusi ai convingerea ca poti controla totul foarte bine atunci iti recomand ca inainte de a te apuca de lucru sa vezi urmatorul film artistic: Final Destination

Link spre comentariu

->RoGeorge : sunt 2 fire ca sa legi si catodul la modulul de comanda, sa nu mai trebuie sa tragi un fir de la terminalul de putere.->mistretzul : nu poti sa faci sursa +/- si gnd adica sursa dubla pentru ca 220 nu ai priza mediana :) Nu recomand sa faci sursa cu ele pentru ca nu ai izolatie galvanica, si cum spune si RoGeorghe ..., sa folosit acum vreo 20 de ani pentru controlul turatiei la motoare de curent continuu, sau daca te tine pui dupa traful de sudura si reglezi curentul, dar iti trebuie o bobina zdravana, altfel sare totul in aer :)Singura solutie cred ca este sa le pui dupa un traf si sa faci un incarcator de acumulator auto, unul de 100A :))

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

se poste face un montaj pentru comanda in faza a ambilor tiristori.acestia se monteaza in paralel, A1-C2 si A2-C1.comanda se face separat cu doua trafo driver cu un anumit raport de transformare, acestea fiind comandate cu ajutorul unui integrat specializat pentru c-da in faza a tiristoarelor.eu am realizat un astfel de montaj si am comandat o retea de rezistente de kanthal alimentate la 380 V. (am folosit 6 tiristori de 100A).Particularitatea consta in faptul ca, cu un singur potentiometru liniar (0-10V), se poate comanda deschiderea acestor tiristori.de aceea se poate adapta la un termocuplu (cu un regulator de temperatura) pentru un reglaj de temperatura intr-o incinta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări