Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent pentru 2N5306 (sau de unde-l pot cumpara...)

Vizitator gigimarga

Postări Recomandate

Vizitator gigimarga

Buna ziua,Am nevoie intr-un efect de chitara de niste 2N5306, dar nu am gasit deloc pe Maica Domnului.Ca ultima solutie le-am inlocuit cu BC517, dar montajul a functionat foarte slab.Exista un echivalent mai apropiat de el decat BC517?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

2

• zal

1

• vio2007

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Exact echivalent ar fi MPSA14 , o firma serioasa ar trebui sa-l poata aduce chiar daca nu-l au pe stoc . Exista la Vitacom pe site , nu e in stoc , dar se pare ca trebuie comandati cel putin 500 bucati ...

Link spre comentariu

Langa schema scrie ca se pot inlocui cu 1N914 , diode destul de uzuale , am vazut ca sunt la Conex si probabil cam peste tot .Tot acolo scrie ca s-ar putea folosi si alte tranzistoare Darlington , daca nu-ti merge satisfacator cu BC517 poate ai gresit ceva , sau atat poate schema :cry:

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

Langa schema scrie ca se pot inlocui cu 1N914 , diode destul de uzuale , am vazut ca sunt la Conex si probabil cam peste tot .Tot acolo scrie ca s-ar putea folosi si alte tranzistoare Darlington , daca nu-ti merge satisfacator cu BC517 poate ai gresit ceva , sau atat poate schema :cry:

Cu BC517 functioneaza, dar nu are vana...chestia aia trebuie sa sune ca o bestie si a mea abia miorlaia :))Despre 1N456 am citit ca-s diode de comutatie rapide, ceea ce habar nu am ce inseamna, si nu cred ca-s exact ca 1N914 :(Multumesc mult!
Link spre comentariu

Nu sint de comutatie, scrie altceva in pdf, poti sa pui linistit 1N4148. Hai ca astea se gasesc pe toate drumurile. Iar MPSA13 poti sa-i selectezi dupa beta, ca se incaleca la gama de amplificare cu MPSA14.

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

Nu sint de comutatie, scrie altceva in pdf, poti sa pui linistit 1N4148. Hai ca astea se gasesc pe toate drumurile. Iar MPSA13 poti sa-i selectezi dupa beta, ca se incaleca la gama de amplificare cu MPSA14.

OK...multumesc mult de raspuns..problema ar fi cum masor eu beta la MPSA13 ca aparatul meu ieftin de masura arata un maret 1 tot timpul :cry:
Link spre comentariu

P?i ce e beta? Iei matale frumos o rezisten?? de 1M, o pui între baz? ?i alimentare, emitorul la mas?, aparatul de m?sur? conectat în colector ca ampermetru. Alimentezi hardughia improvizat? cu 10V de exemplu ?i m?sori curentul de colector. Curentul din baz? fiind de (10 - 0,65) / 1.000.000 adic? aproziativ 10uA, nu-?i r?mîne decît s? împart?i curentul din colector la valoarea asta ?i ai aflat cît e beta.

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

P?i ce e beta? Iei matale frumos o rezisten?? de 1M, o pui între baz? ?i alimentare, emitorul la mas?, aparatul de m?sur? conectat în colector ca ampermetru. Alimentezi hardughia improvizat? cu 10V de exemplu ?i m?sori curentul de colector. Curentul din baz? fiind de (10 - 0,65) / 1.000.000 adic? aproziativ 10uA, nu-?i r?mîne decît s? împart?i curentul din colector la valoarea asta ?i ai aflat cît e beta.

Wooow...multumesc mult!!!

Si apropo, multumesc mult pentru "Lenea a contribuit ?i contribuie din plin la evolu?ia omenirii.

"...inseamna ca sunt unul dintre oamenii care a contribuit/contribuie/va contribui din plin la evolutia omenirii :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări