Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Port pentru subwoofer

vlasin_alin

Postări Recomandate

Doresc si eu putin ajutor pt ca am vazut ca sunt profesionisti pe site...am construit un subwoofer cu un difuzor Magnat Xpress 12",dimensiunile exterioare ale cutiei sunt 460x450x395,difuzorul este plasat pe fata 395x450 si as dori sa ma ajuti in legatura cu portul de aer...as dori sa acordez incinta la 30hz daca este posibil,sau cat mai jos...care ar trebui sa imi fie dimensiunile portului?daca poate cineva sa imi explice si mie cum se calculeaza aceste dimensiuni pentru diferite valori ale frecventei de acordare va rog...am construit deja 7 boxe si subwoofere dar porturile le-am pus dupa ochi si as dori sa am si ceva baze stiintifice.va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlasin_alin

3

• Mihai Cimpoeru

2

• Badman

1

• CBI

1

Top autori în acest subiect

Eu am un o boxa bassreflex construita si chiar imi place cum suna...am pus vatelina pe interiorul peretilor doar si doua tubi cam de 65mm in diametru si 35cm lungime si is multumit...dar as vrea sa stiu cum sa acordez o incinta la o frecventa mai joasa...acum suna cel mai tare cam la 40-45hz...destul de bine zic eu:)

Link spre comentariu

cutia ta daca este contruita cu din material de 18mm are 63L volum interior.Cu cele 2 porturi de 65 x 350 mm ai un acord la ~28hz,ceea ce este mult prea jos pt diful tau.Am cautat parametrii sa iti zic cate ceva dar dupa ce am vazut si pretul...Diful tau dupa cum spunea si pufuletz este utilizabil numai in compresie,deoarece are si qts mare si ebp mic.Faptul ca ti se aude mai tare in zona 45-70hz este ceva normal si nu ai cum sa rezolvi aceasta problema,pt ca diful cere cutie inchisa.Din simulare ai un plus dd 4-5-6db in acea zona ,adica ai o frumusete de boombox bubuitor pe-o notaAcordul este mult prea jos dupa cum ti-am spus pt acel dif,iar urcarea acordului duce si la mai mult bum bum in acea zonaIn volumul pe care-l ai daca astupi porturile o sa ai un f3 la ~34-35hz,mai mult decat rezonabil pt. acest dif,si nu mai mult de 1-1,5 db pe plus in zona 45-70hz fata de restuo,adica o sa scapi de acel bum bum pe o notaFiind putin cam maricel volumul,si eu iti recomand sa umplii macar 60-70%(dar sa lasi obligatoriu ceva loc in spatele difului) cu minet(vatelina e prea densa) ,p[e care poti sa-l pui si peste fono-ul deja existent

Link spre comentariu

Chestia e ca tu poti face basreflex, dar oricum l-ai acorda o sa ai o galma uriasa in frecventa, dupa cum zicea si CBI tu o ai acordata la 28 hz ceea ce iti da un gain pe la 44 hz, daca o acordezi mai sus, o sa urce gain-u, daca o acordezi mai jos , sub fs, risti sa belesti difuzorul. mie cel mai bine mi s-a parut ca suna in 45l plina cutia cu vatelina fara crectii ! Daca asculti bubuiala lasa-l asa, daca vreis a sune mai muzical fa-i cutia inchisa ! :dans:

Link spre comentariu

Eu am facut-o bassreflex pt ca asa imi arata in cartea aceea de la producator, si pe piata e un subwoofer cu difu asta tot in bassreflex..acuma nu mai o sa o modific...e adervarat ca se aude cam tare in acea zona,am simulat si eu acuma in programul acela winisd.dimensiunile cutiei imi sunt 45x45x41 in exterior.si am mai construit o cutie exact dupa dimensiunile producatorului cu un singur tub-bass-reflex cam de 90mm diametru.sper sa le pot vinde repede sa imi iau ceva difuzoare mai scumpe:D, am avut inainte doua Magnat Xpress 10" si le-am vandut in 3 zile pe ambele;) de unde as putea face rost de materialul acela(minet) de pus in interior?eu is din Bistrita si foarte greu gasesc accesorii deastea pt boxe. multumesc de sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări