csongore Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Al meu functioneaza fara probleme curentul mers in gol e foarte stabilEun amplificator simplu dar eficient recomand tutulor!! Link spre comentariu
Vizitator geole Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 am adaptat montajul ptr_+37v,merge si superdioda cu rez de 100 ohmi,1K si poteniometru de 500 ohmi -am reusit sa egalizez curentii pe ramurile de alimentare montind un potentiometru de 100ohmi pentru offset -am reglat tens pe rez de 0,33 la 10mv deocamdata,curentul pe o ramura de alimentare fiind de 50 mA -cam ce amperaj trebuie sa am pe fiecare ramura de alimentare pentru 70-80 w, la _+37v? am reusit sal aduc la 1A dar numai prin microfonie vreo 5 secunde, mai mult mia fost frica masuratori aproximative,cu multimetre digitale Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 -cam ce amperaj trebuie sa am pe fiecare ramura de alimentare pentru 70-80 w, la _+37v? am reusit sal aduc la 1A dar numai prin microfonie vreo 5 secunde, mai mult mia fost frica masuratori aproximative,cu multimetre digitale Pai iti este greu sa calculezi : cat face 80W impartit la 37V ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 geole, microfonia e una, semnalul muzical e alta, e mult mai variat în consum ?i re?ine c? puterea unui amplif e relativ?, depinde de mai mul?i factori: alimentare, sarcin?, semnal, etc. Î?i trebuie totu?i un aparat de m?sur? cu ac ptr. m?surarea aproximativ? a unui curent variabil, cele digitale au timpul de num?rare lung. Link spre comentariu
Vizitator geole Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 am folosit microfonia ca sa vad cum se incalzesc finalii,microfonia dand un semnal constant, pentru ca nu am generatordaca e alimentat la _+37 cred ca pot mari sigurantele la 3,5 Adiode zener de protectie,asemanatoer ca la amplif holton, pentru finali se pot monta?daca da de care? multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 În general sînt între 12... 15V. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2008 cu atatea modificari deja este o alta schema Link spre comentariu
Vizitator geole Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 -am terminat amplificatorul si lam reglat, merge bineam folosit cablaju lui marian si lam alimentat la _+55v, curentul pe o ramura 70mA,tensiunea pe rezistenta de o,33 ohmi este de de 16mV,iar tensiunea pe iesire cu intrarea la masa sub 10mV.-am folosit si un potentiometru pentru reglare offset deoarece nu am imperecheat tranzistorii asta a fost primul meu amplif pe tranzistoare si acum o sa incerc unul mai puternic, nimos-ul de 200w multumesc tuturor pentru sfaturi Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Atunci felicitari pentru realizare! Nu poti pune si niste poze? Auditii placute la el. Mari@n. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2008 Off-topik: In aceasta zi de sarbatoare tin sa multumesc mult tuturor colegilor de pe forum care m-au ajutat cu sfaturi, observatii, critici, documentatii si asa mai departe, toate mi-au fost de mare ajutor, si bineinteles si moderatorilor pentru ajutor si pentru ca m-au suportat si doresc sa va urez tuturor colegilor de pe forum si bineinteles moderatorilor si, si tuturor celor care vor citi post-ul meu LA MULTI ANI, UN CRACIUN PLIN DE BUCURII SI LINISTE SUFLETEASCA SI MASA PLINA DE BUCATE ALESE SI ANUL CARE VA VENI SA VA ADUCA MULT SUCCES IN REALIZAREA TUTUROR PROIECTELOR CE VI LE-ATI PROPUS. Mari@n Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2008 Ca un fel de dovada despre ce poate acest amplif:Eu sunt dj la disco din localitate, iar aseara spre ghinionul patronului i s-a ars ampliful de putere si mai da disco daca ai cu ce Ei bine eu i-am propus sa incercam ampliful meu, si asa am facut, ma asteptam la o oarecare dezamagire din punct de vedere al puterii insa nu a fost deloc asa, ba dimpotriva am fost foarte placut surprins, ampliful meu pe o pereche de boxe ok zic eu ale patronului, pe 2 cai cu suburi de cam 45Cm (ochiometric ca nu am avut timp sa masor diametrul exact)si 8 Ohm si niste tweetere la fel de ok, ambele made in usa, se aude exccelent, putere mai mult decat ok, fara distorsiuni, un bass la fel de ok, sunet clar si placut, cat despre incalzirea radiatoarelor ei bine TRAIASCA RACIREA ACTIVA, deoarece datorita acestui artificiu cu un radiator nu prea mare face totusi fata fara nici un fel de probleme, pe sarcina de 8 ohm poate duce o petrecere pana in zori fara menajamente. Deci daca se doreste realizarea lui eu il recomand cu placere tuturor, e foarte simplu si ieftin de realizat dar ofera o putere satisfacatoare si calitate ok a sunetului.Mari@n. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 26, 2008 Partajează Postat Decembrie 26, 2008 Sau cei care n-au timp sa-l faca il pot cumpara gata reglat si testat : viewtopic.php?f=59&t=31382&st=0&sk=t&sd=a Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Salut! Mor de nervi. Am facut amplifu asta mai intai in varianta simpla, fara superdioda si fara generatorul de curent si mi-a mers din prima dupa care am stricat ceva, nu-s ce si a murit, imi venea mereu componenta continua pe iesire. Acum am facut varianta full, si iarasi am componenta continua pe iesire. Piesele au fost toate noi, incep sa innebunesc, nu mai stiu ce sa-i mai fac. Ajutati-ma va rog mult!. Am facut varianta de mai sus postez aici schema si cablaj Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Mai am unu din ala simplu care functioneaza ffff bine. De alimentat le-am alimentat la +- 20V, si nu cred ca tensiunea e problema, din moment ce unul functioneaza perfect. Fara finali conectati am 490mV pe iesire, cu ei conectati am -12V continuuu pe iesire. In ba primului tranzistor nu am tensiune deloc, in baza frtelui sau, t2 am 4,5V, nu mai inteleg nimic.Si sa vezi si sa nu crezi, curntul prin finali l-am putu regla fara probleme, toata treaba e ca am componenta continua pe iesire, mor de nervii, nici nu pot sa dorm, am lucrat la el azi toata ziua, si l-am facut de la zero. Va implor ajutati-ma! Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 chiar nu vrea nimeni sa ma ajute si pe mine? Sunt convins ca a-ti mai intalnit problema asta, va rog mult ajutati-ma si pe mine. Numai bine, stima si respect! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum