Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva intrebari legate de un amplif mosfet 100w

Marian

Postări Recomandate

eu zic sa dimensionezi corect condensatoarele ale de 100yF pentru ca cred ca nuti inchape pe cablaj si mai ales unde leai pus tu nu cred ca arata bine ( fiecare face cum vrea el, a fost o sugestie) Bafta!!

Voi folosi conzi de 100u/63v, cei pe care ii am eu au 6mm diametru iar cei din cablaj i-am pus la fel deci nu vor fi probleme in sensul asta si oricum acolo este loc si pt comzi de 7mm. Cat despre cum vor arata acolo, nu vad de ce ar fi asa nashpa daca ar sta acolo(i-am pus cat mai aproape de finali si acolo era cam singurul loc disponibil mai ales avand in vedere sugestia lui Emy despre filtrul de la iesire). Dar oricum nu ma deranjeaza nici sugestia ta.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

90

• cristian_98

54

• EmyRulz

24

• Blacksmith

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Emy am inteles la ce te referi insa am incercat sa fac acel star-ground pe cablaj ptk nu vroiam sa plec cu prea multe fire dupa el ca nu-i prea estetic dar daca e imperios necesar asa voi face. Oricum sa inteleg ca in principiu cablajul meu e ok? (sunt convins ca imbunatatiri se pot aduce o multime dar cred ca e bine si asa). Mersi mult emy pt sugestii si sfaturi. Te salut. Mari@n

Link spre comentariu

Pai partea esentiala era sa separi masa de semnal si cea de putere+decuplari, lucru pe care vad ca nu l-ai facut in ultimul cablaj. Ba mai mult, ai pus gnd out exact langa intrare, lucru total nerecomandat, masa de la difuzor cel mai bine o duci direct la punctul de masa(pe care trebuie sa il faci daca vrei sa ai zgomot mic). In rest cablajul pare ok.

Link spre comentariu

Emy iarta-mi naivitatea insa am o intrebare legata de acel 'ground lift' , am mai vazut montajul asta la alte scheme (ma refer la rezistorul de 10 ohm in paralel cu cond de 100n), la ce anume ajuta acest montaj? :nas:

Link spre comentariu

In general, prin traseul de masa nu ar trebui sa circule curenti mari(cel putin la partea de intrare) si cica ar asigura o separare mai buna a curentilor(curentii mici de la partea de semanl sa nu mai circule pe unde circula si curentii mari de la iesire).

Link spre comentariu

Ok Emy, acum cred ca am inteles exact la ce te referi si voi face asa cum ai spus. Am mai vazut la alte scheme ca acel star-ground se facea pe cablaj dar intr-adevar masa de la intrare era inseriata cu montajul acela(rezistor-condensator), si intr-adevar acum imi dau seama ca am gresit cu masa de la difuzor direct langa intrare. Asadar voi face 'Star-Ground' langa conzii de la sursa si acolo voi veni cu fire asa cum ai indicat tu si voi face si acel montaj de 'ground lift' pe cablaj. Acum imi amintesc ca am citit intr-un articol ca cel mai indicat este ca toate circuitele de masa sa se intalneasca intr-un punct separat, asta ajuta si la evitarea buclelor de masa asa ca mai bine cateva cabluri in plus decat probleme. Inca o data iti multumesc mult pt rabdarea de care dai dovada cu mine si imi cer scuze pt stresul pe care probabil ti l-am provocat. Respect. :aplauze Mari@n.

Link spre comentariu

Componentele de pe cablaj care vin la aceeasi masa, cum ar fi rezitenta si condensatorul de pe intrare cat si cel de pe reactia negativa le poti lega in stea pe cablaj. Bob Cordell numea aceasta topologie star on star.De stres, stai linistit, nu mi-ai provocat deloc! Bafta la constructie!

Link spre comentariu

ok cam asa ar fi ok? (oricum acum nu mai am timp sa modific ptk ma apuc de bobinat traful si-mi va lua ceva timp, dar sper ca sa reusesc sa termin de bobinat primarul in seara asta). Mersi. Sa auzim numai de bine si dupa cum spunea cineva-Cat mai putin fum. :101

Link spre comentariu

Salutare la toata lumea.Se pare ca ultima varianta de cablaj e ok ptk vad ca nu mai exista nici un comentariu asa ca asta ramane si ma bucur ca se pare ca am reusit sa proiectez si un cablaj(chiar daca nu arata prea bine).Acum vin cu o alta intrebare care poate parea ridicola dar nu vreau sa ma probleme, asa ca intreb, In legatura cu conzii de 100n eu nu am decat la o tensiune de 63v si ma gandesc ca poate-s mici asa ca vroiam sa pun niste conzi din aia de 104p ca stiu ca-s echivalenti, dar problema este ca pe ei nu scrie si tensiunea la care sunt ci numai asa: 2A104K, o sa pun si o poza cu ei(si imi cer scuze pt calitatea slaba dar nu am aparat digital ci un tel cu camera vga). Asadar pot folosi pe acestia?

Link spre comentariu

Salutari la toata lumea.

Revin cu o mica problema(cred), In legatura cu schema de dc detect, de fapt despre releu, am cerut de 24v asa cum am vazut ca rebui in schema dar cei de la magazin (m...r.m) mi-au dat de 12 v :cry: , iar cand am sunat mi-au zis sa mai fac alta comanda dar nu as vrea sa mai fac inca o comanda numai pt acele relee asa ca intreb: Este posibila vreo modificare la schema spre a fi adaptata pt releul de 12 v (adica sa se micsoreze tensiunea de alimentare sau ceva de genul asta) ??? Sau sa iau totusi de 24v?

Atasez mai jos si schema si daca cineva ma poate ajuta cu un sfat sau o ideie as fi tare recunoscator. Multumesc anticipat pt rabdarea de a citi topicul meu si va salut cu respect.

Mari@n. :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări