Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva intrebari legate de un amplif mosfet 100w

Marian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Arata frumos insa dupa cum se poate observa schemele proiectate/modificate de marian au o asezare pe cablaj mai aparte sau chiar mai dificila ca alte scheme "comune".Cred ca si dnu' alex mm poate confirma lucrul asta chiar daca la experienta lui nu se mai pune problema.Spun astea si din experienta mea(mica) in proiectare de cablaje si in special a unor scheme modificate cu ajutorul lui marian.Treaba buna de ambele parti(marian/alex mm) :da .

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Va salut dragi colegi,tin sa construiesc acest amplificator de cateva luni,mai exact din toamna anului trecut de cand am achizitionat toate componentele care mai au putin si expira :)),am optat pt versiunea simpla,cea oferita de marian,cu 2 perechi de finali,acum ca am ceva mai mult timp vreau sa finalizez acest proiect,tinand cont de faptul ca nu prea am loc in carcasa(electronica 3220,dimensiuni 280x250x60 mm) in care vreau sa introduc acest amplif,am decis sa imi fac cablajul singur,este prima oara cand proiectez un cablaj pe pc,pana acum le construiam pe placa de test sau ma apucam si le desenam pe hartie,am sa postez aici cablajul,este de tipul cu tranzistorii sub cablaj,direct pe radiator,tranzistorul din superdioda vine si el tot pe radiator,dimensiunile cablajului sunt 100x55mm,in cazul in care observati ceva greseli in proiectare sau alte chestii va stau la dispozitie.

post-61691-139829577519_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Acel Q3 face parte din oglinda de curent la VAS deci chiar asa trebuie sa fie, nu-i vorba de vre-o greseala mai mult sau mai putin intentionata ( cablajul este facut de mine, nu-mi sta in fire sa induc in eroare intentionat ). Potentiometrul este de 500 Ohm, nu KiloOhm, se gasesc foarte usor si-s foarte ieftine.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Ok, din cate vad pentru a functiona si la +/-30V sunt necesare doar 2 modificari, mai precis ajutari ale valorilor unor rezistente, in primul rand cea de la diferential care acum este de 47k, trebuie redusa la 24-27k, apoi cea de 10k inseriata la VAS, trebuie redusa la 6k8, in rest pare a fi in regula.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări