Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva intrebari legate de un amplif mosfet 100w

Marian

Postări Recomandate

L-am pus si pe C2 si ti-am urmat sugestia, masa de semnal e separata de masa de putere cu 10R/3W si 100nF in paralel.@marian imi mai scapa cate una alta, mai multe perechi de ochi sunt mai bune decat una.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

90

• cristian_98

54

• EmyRulz

24

• Blacksmith

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

..... Tranzistorul din superdioda T13 tip BD capsula TO126 are baza in dreapta in mod normal , nu? Si inca o intrebare , ce te faci daca cursorul la trimerul de bias nu face contact? Schema acesta a fost gandita pentru tranzistori MOSFET LATERAL nu HEXFET ..... :nas:

Link spre comentariu

Hai sa nu-l descurajam pe alfalion24,pentru ca a facut un cablaj frumos si cred ca a muncit la el :da .Chiar daca au fost niste greseli nu tre sa dam cu paru'.O solutie mai "sigura" ptr. superdioda ar putea fi asta : http://sound.westhost.com/p3a-f1.gif

Si intradevar daca s-a folosit ceva BD..la superdioda,pinii ar fi ECB,deci o simpla corectare pe cablaj.

Link spre comentariu

separarea masei de semnal mic de cea de putere e doar o fita ce complica pcb-ul, si spun asta din experienta proprie, urechiometric nu sesizezi diferenta...@ alfalion24 desi pcb-urile sunt destul de ok din punct de vedere estetic acorda mai multa atentie detaliilor tehnice ca pana la urma estetica nu te scapa de un pcb gresit proiectat, greseli care par simple pot cauza altora mai putin experimentati probleme serioase asadar mai multa atentie la ceea ce postezi.

.....emoticonul postat de mine e meditativ , nu da nimeni cu paru' , cred ca era on topic ceea ce am afirmat in postul meu . Daca faceam eu cablajul practic observam cu siguranta sa pun BD-ul corect , dar poate cineva grabit sa incerce montajul ar fi gresit , si sigur ar fi fost ceva pagube . E vorba in final de corectat niste erori , nimic mai mult . Da cablajul e OK , vad ca libraria creata de mine "circula" si ma bucur ca e de folos ...... :freaza: Succes si spor la construit .... :da Numai bine.
Link spre comentariu

Doar copiind stilul unui artist asa cum este @alex mm nu inseamna si ca esti un bun proiectant de pcb-uri, nu estetica trebuie sa primeze ci in primul rand corectitudinea legaturilor de circuit tocmai de aceea eu nici macar nu incerc sa replic stilul lui alex sunt constient ca nu voi ajunge prea curand la nivelul sau de intelegere al proiectarii de cablaje si de aceea prefer sa ma limitez la ceea ce stiu ca pot din punct de vedere estetic dar sa ma asigur cu certitudine ca nu am erori importante in cablaj. @alfalion24 ai cam multe erori, nepermis de multe chiar, pentru un pcb postat public ceea ce ma face sa cred ca nu detii suficienta cunoastere a modului de functionare al unui montaj, erorile de proiectare nu sunt o problema atunci cand faci cablajul doar pentru tine devreme ce singur vei descoperi sau la timp sau in urma nefunctionalitatii montajului, insa atunci cand erorile tale pot incurca pe altii si eventual cauza distrugeri de componente importante care implicit costa, atunci e grav, sfatul meu ar fi sa acorzi MULT mai multa atentie corectitudinii cablajului, si mai putin copierii stilului altora.

Link spre comentariu

Acum am amandoua module...cel de 100w si cel de 70w....la alimentarea ce o am,+- 36V ce modul merita sa il fac stereo?Din simularile mele ale schemelor,cel de 70w se comporta mai bine la aceaqsta alimentare....Voi ce parere aveti(vorba ceea Intrebarea moarte n-are),Macar un sfat....Va multumesc! :da :ewryt45w

Link spre comentariu

Am gasit prin casa ,din intamplare un Irfp9240 si vreau sa imi spuneti daca e ok;Multimetrul e pe functia dioda:1.Jonctiunea D-S,multimetrul arata intr-un sens 579,in celalalt nimic(ca o dioda).2.Am pus pe G-S,multimetrul arata intr-un sens 164,in celalalt 167...3.Am pus pe G-D,multimetrul arata intr-un sens 664,in celelalt nimic(ca o dioda).Eu zic ca e strapuns,Voi ce parere aveti?Astept raspusurile d-voastra... :dans: icon_jook

Link spre comentariu

Mosfetul respectiv este distrus/defect/avariat sau cum mai vrei sa ii zici, nu este voie sa constati cu multimetrul setat pe dioda, conductie intre grila ( gate ) si oricare din ceilalti 2 pini devreme ce grila este izolata de canalul DS.Cat despre cele 2 variante de amplif as recomanda pentru tensiunile alea mai mici pe cel al meu de 70w, e mai bine compensat.

Link spre comentariu

Multumesc,mult pentru promptitudine,ca am luat de la o firma din Alexandria,stiti dumneavoastra si una scrie pe site,una e in viata reala,proasta calitate,caut ceva mai bun acum... :smt103: :da :aplauze

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări