Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva intrebari legate de un amplif mosfet 100w

Marian

Postări Recomandate

o sugestie de verificare a tranzistorilor finali?La 20 Vcc nu imi arata nimic....la 20 Vca nu are scala aparatul, are pe Vca doar 750,1000...iar cand am dat pe 750 nu arata nimic nici macar 0,01

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

90

• cristian_98

54

• EmyRulz

24

• Blacksmith

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intr-adevar inseamna ca nu ai componenta continua nedorita pe iesire, in afara de cei 70mV offset care mi se par cam mult.. :nas: Tranzistorii MOS se pot verifica intr-un mod cat se poate de simplu, dai multimetrul pe dioda ( multimetru digital bineinteles ), apoi verifici intai jonctiunea DS care ar trebui sa reactioneze ca o dioda la aparat, intr-un sens sa conduca ( iti arata in jur de 500-600 pe aparat ) si intr-un sens nu arata nimic, cu grila nu ar trebui sa arate nimic.PS; Asa cum am zis este posibil sa ai probleme si cu condensatorii de filtrare din sursa, incearca sa pui altii chiar daca au o capacitate mai redusa, important este sa fie la tensiunea potrivita si pentru teste ar trebui sa fie ok.

Link spre comentariu

am verificat finalii, sunt ok,la unul imi indica 594 iar la celalalt 681, invers nu arata nimic,acum sa vad ce fac cu partea de filtraj...Acum am verificat tensiunile , sunt exact ca inaite 40,8v(aparatul nu e stralucit, celalalt s-a stricat)si pe ramura pozitiva si pe cea negativa) :da :da :da

Link spre comentariu

buna ziua,colegi de forum,dupa o perioada in care am fost prins in alte probleme,am zis sa rezolv totusi cu ampliful...am alimentat aseara fara conzi de filtraj schimbati am verificat finalii,sunt ok,mje-urile le verific azi,daca e strapuns vreunul cu ce il pot inlocui(la magazinul din orasul meu nu se gasesc piese foarte comune,dar...)în concluzie daca nu gasesc cu ce i-as putea inlocui?am masurat tensiunea de la iesire,vcc,si spre uomirea mea sunt 31,7vcc,iar la alimentare e normal...va mulţumesc antocipat!

Link spre comentariu

MJE-urile poti sa le inlocuiesti cu BD139/140, BD237/238, 2SD669/2SB649, MJE15028/29, MJE15030/31 etc.CC pe iesire nu e ok, verifica inca odata finali, vezi apoi prefinali si toate semiconductoarele din circuit.

Link spre comentariu

Daca ai o tensiune continua asa mare pe iesire atunci nu te mai obosi sa schimbi electroliticii de filtraj, problema este in modul, ia la verificat din nou totul, finalii in cazul de fata ca sa fie ei cauza ar trebui sa fie strapunsi intre drena si sursa, adica sa iti dea continuitate intre cele 2 jonctiuni ale tranzistorului, daca insa gasesti ca iti da ca si o dioda ( cu finalii deslipiti de pe placa logic ) atunci ei sunt ok, verifica atunci etajul VAS, desi ma indoiesc ca ar fi acolo necazul totusi verifica toti cei 4 tranzistori care daca sunt defecti se pot inlocui in cazul de fata cu perechea de BD-uri 139/140 ( asta deoarece ramurile de alimentare la tine sunt suficient de mici ), daca nici aici nu gasesti probleme verifica diferentialul, nu doar tranzistorii ci si rezistentele, este posibil ca ceva acolo sa fi afectat grav echilibrul.

Link spre comentariu

Nu e de ajuns a verifica tranzistori B-E si B-C. Verificati si factorul de amplificare(beta). Am gasit MJE340/350 cu beta peste 400 dar si surprinzator cu beta 10!!! Bineinteles erau proveniti din surse dubioase!!

Link spre comentariu

am gasit niste probleme la prefinali, beta mic,am cam luat tzeapa cu ei dar voi schimba cu bd 139/140 ceva mai buni,de la o firma cat de cat serioasa(zic eu...nu spun numele sa nu se creada ca fac reclama),voi schimba si Bc556,sa fiu sigur....apoi vad ce se intampla...ca doar nu face ce vrea el.... :rade: :sparge: :freaza:

Link spre comentariu

Are ceva daca pun in locul mje 340-bd 139 si mje 350-ul il las?Sau trebuie sa fie neaparat perechea?Rezistentele sunt ok,le-am verificat,am schimbat tranzistoarele din diferential,iar acum trebuie sa vad care e treaba cu tranzistoarele din VAS...

Link spre comentariu

Buna ziua.Azi am schimbat o pereche de tranzistori din VAS,care avea probleme cu o pereche de Bd139/140.alimentez,apare pe multimetru un offset de 216mv...Am pus multimetru si pe alimentarea pozitiva(intrarea era suntata la masa)care nu indica nimic,(cand alimentam aparea un numar,pret de cateva milisecunde si disparea...)Am verificat finalii de 4 ori pana acum,sunt ok,cealalta pereche pe care nu am schimbat-o este ok,bd-urile ce le-am pus sunt bune.Ce ar mai putea fi defect?(Rezistentele din diferential le-am verificat,sunt bune,)sa mai verific electroliticii? :nebunrau: :nebunrau:

Link spre comentariu

...Am pus multimetru si pe alimentarea pozitiva...

Cum adica ai pus si pe alimentarea pozitiva? cum ai conectat multimetrul mai exact de zici ca nu-ti arata nimic?PS: Offset-ul de peste 200mV pe iesire nu-i semn bun, se poate sa se fi intamplat ceva la diferential totusi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări