cristian_98 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 10 OHM/ 0,5w....Trebuia sa pun la ceva wattaj? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 19, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Si eu tot asa am folosi asa ca nu pricep pentru ce ti s-a distrus rezistenta aia, poate are legatura cu generatorul de semnal cine stie... incearca doar cu muzica si un preamplificator si vezi ce se intampla. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Eu sunt de aceeasi parere,cu muzica nu a avut probleme niciodata,nici cu alt generator de ton,concluzionez ca generatorul e de vina.Rezolvarea problemei consta doar in scimbarea rezistentei? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 R19 se putea arde intr-un singur caz: traseul de masa al sarccinii a parcurs acea rezistenta. Traseul de masa marcat cu triunghi si masa sarccinii se leaga direct la punctul de masa dintre cele doua condensatoare de filtraj. La masa marcata cu linie se conecteaza NUMAI intrarea de semnal. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 19, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2012 @cristian_98 schimba acea rezistenta si asigura-te ca masa difuzorului este luata de pe placa de la sursa si nu prin intermediul R19.Oricum in acea arhiva eu am si o imagine cu legaturile electrice, nu am mai specificat faptul ca masa difuzorului se ia direct dintre conzii de filtraj pentru ca am gandit ca se subantelege treaba asta. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Inainte de a schimba rezistenta, sa verifici corectitudinea legaturilor. Link spre comentariu
Vizitator ionutzz Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 L-am facut pana la urma ,merge brici, are o putere si o claritate de nu-mi vine sa cred ,inainte aveam un amplificator cu 2tda7294 in punte, si e diferenta mare intre ele si ca putere si claritate.L-am alimentat la +_ 50v, biasul l-am reglat fara probleme, acum lucrez la al doilea cablaj. Apropo,masa pt. difuzor se ia da la masa condensatorilor de filtraj , la mine nu s-a ars R19.Mersi Marian pt. ajutor . Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 19, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Cu placere @ionutzz si felicitari pentru reusita, ma bucur sa constat ca amplificatoru asta place si poate o sa imi fac timp sa aduc ceva modificari la schema si sa proiectez un pcb nou. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Buna ziua...am schimbat rezistenta si condensatorul de 100n,pentru orice eventualitate,am verificat legaturile si am alimentat...Am auzit un bazait puternic in difuzor....am dat semnal...nimic...nu se incalzea nici o piesa, fuzibilii sunt ok.....Sper ca,cu ajutorul dumneavoastra sa rezolv problema.Va multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Nu cred ca era cazul sa schimbi si condensatorul de 100n, nu prea avea de ce sa se duca, dar in fine...Zgomotul in boxe persista si cu intrarea suntata la masa? daca da atunci decupleaza difuzorul si masoara tensiunea Vcc de pe iesire ( bineinteles cu intrarea suntata la masa ). Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 ok,putin mai tarziu ma duc sa vad.... Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 In caz ca iti apare tensiune continua mare pe iesire insemna ca finalii au cedat, probabil ceva greseli in legaturile electrice din partea ta, de aici probabil si motivul distrugerii R19, atentie, mare mare atentie la legaturi, daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa intrebi, eventual posteaza poze. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 ok, ma duc sa verific.... Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 am verificat...am suntat intrarea la masa,se auzea zgomotul in difuzor,am deconectat diful,am masurat tensiunea continua de pe iesire,pe scara de 200mVcc a multimetrului imi arata 0,07mVcc....... Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Modifica scala multimetrului la 20Vcc si verifica asa, apoi schimba la 20Vca si vezi asa ce iti arata, cu zgomotul ala existent ma asteptam sa fie componenta continua pe iesire....Verifica de asemenea si tensiunile de alimentare de la sursa, este posibil ca si anume condensatorii de filtrare sa se fi defectat, eventual daca poti schimba-i cu altii buni, chiar daca au o capacitate mai mica, pentru teste ar trebui sa fie ok, si nu in ultimul rand verifica tranzistorii finali si daca este posibil pe cei din VAS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum