cristian_98 Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Multumesc mult marian pentru raspuns,dar ca si fapt divers,ar putea functiona o perioada de timp astfel?Nu ar dauna cu nimic amplifului?Ar functiona,chiar cu o putere mai mica..dar sa se poate testa si asculta muzica la el...scuze de intrebare,dar sa stii ca eram curios. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 5, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2012 @cristian_98 curiozitatea poate fi o calitate importanta daca este bine directionata asa ca nu-ti fa griji, Domnul Iisus a zis: Intreaba si ti se va raspunde..., sau cel putin asa ar trebui sa se intample Cat despre amplif...pai n-are de ce sa nu functioneze in configuratia dorita de tine ( alimentare +/-36Vcc ) si cu modificarile alea 2, la care as mai adauga inca una, si anume reducerea impedantei de intrare de la 47k la 27k, efectul ar fi o mai buna simetrie in raport cu reactia si deci offset mai mic, in rest poti lucra amplificatorul asa oricat vrei, n-are treaba, si devreme ce tensiunile sunt mici te poti limita la doar o pereche de finali atat pentru sarcini de 8 cat si de 4 Ohm, insa o data cu marirea tensiunilor ( atunci cand va fi ), maresti si numarul de finali. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Asa voi face.Voi urmari sfaturile tale cu grija,pentru a nu intampina dificultati in construirea amplifului.Cum recomanzi sa fac cablajele?Sincer sa fiu nu tin sa fie foarte estetice,la mine in primul rand sa fie perfect functionale.Cu banda neagra(va rog sa nu radeti)ar iesi traseele?(rabdare am,nu e problema).Sincer nu imi permit(in perioada asta,stau mai prost cu banii)sa fac metoda foto,iar metoda transfer toner nu mi-a iesit niciodata cum trebuie...orice sfat e binevenit... Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 6, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Ai sa razi insa primele cablaje realizate de mine tot cu banda neagra erau facute, imprimam desenul pe o coala apoi copiam cu indigo pe cablaj si taiam fasii de aprox 2mm latime de bada pe care le lipeam pe liniile de desen imprimate de indigo, unde erau trasee mai goase sau taiam banda mai lata sau umpleam cu oja, si iesea un cablaj care pe mine ma multumea, doar ca e nevoie de rabdare cu carul Totusi sunt colegi de pe forum care presteaza servicii de realizare cablaj contracost, vezi cu care din ei de intelegi mai bine si astfel obtii pcb-uri mai bune ca nu au tarife deloc exagerate Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 prefer sa fac intai un modul cu metoda cu banda neagra ,iar al doilea sa il cumpar...scuze de intrebare,dar ampliful ar functiona bine pe un subwoofer de 100w in 4 ohmi?(bineinteles,pemtru acasa)Daca nu te superi,poti posta niste imagini cu ampliful,+schema ,cablaj,dispunere componente?(asta do-ar daca vrei.... Link spre comentariu
Letcon Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 De ce sa te chinui cu banda cand poti faci cu bitum topit in benzina...La inceputuri asa faceam si daca lucrii cu grija iasa niste cablaje de nota 20 si cred ca-i mai usor decat cu banda.Binenteles si metoda cu bitum ii veche da mi se pare mai practica decat cea cu banda...Oricum tre sa ai ochi buni si sa nu iti tremure mainile si sa ai si "scula" cu care pictezi Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Metoda transferului este cea mai ieftina dupa parerea mea cu conditia sa ai acces la o imprimanta laser buna.Este un topic la sectiunea diy unde se prezinta foarte frumos care sunt pasii.Toate cele bune, Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Salutari.O intrebare legata de amplificator...condensatoarele de 100u plasate intre finali au ceva daca sunt la tensiunea de 63v?Nu e neaparat tensiunea de 100v? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 8, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Eu le-am pus de 100V deoarece alimentarile in cazul meu sunt la +/-55Vcc, iar conzi de 63v ar fi fost prea la limita cum s-ar zice, insa devreme ce la tine alimentarile sunt sub 40 pe ramura poti pune de 63v conzii fara stres. Link spre comentariu
Letcon Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Daca vrei sa faci schema aia in link-ul de mai jos ai prezentata o imbunatatire adusa schemei(cu albastru).Eventual in schema din link adaugi montajul superdioda din schema lui marian si impaci si capra si varza http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_simple.htm Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Salutare.Am decis deja si am cumparat piesele pentru schema lui marian,in varianta finala... Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Ok atunci multa bafta dar mai ales multa rabdare si atentie, ai in arhiva aia de la mine tot ce iti trebuie sa il faci, inclusiv legaturile electrice, schema este relativ simpla si totusi satisfacatoare in ceea ce priveste puterea oferita.PS: @letcon stie ca generatorul schemei din linkul postat de el are ceva probleme pe care le-am rezolvat pe PM, asa ca aleregea este inspirata Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Multumesc mult.Mai trebuie sa pun mje in montaj si rezistentele de putere si trec la teste...Cum trebuie setat initial semireglabilul din superdioda? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 11, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Inainte sa alimentezi pentru prima data montajul suntezi intrarea la masa, adica o legi direct la masa fara potentiometru, apoi iesirea o lasi libera, in locul sigurantelor pe ramura negativa pui o rezistenta de 100 Ohm/5W iar pe ramura pozitiva conectezi un ampermetru care astfel va veni inseriat cu plusul, apoi reglezi potentiometrul cu un multimetru pe Ohm din superdioda astfel incat intreaga sa rezistenta ( in schema din arhiva 500 Ohm ) sa vina inseriata cu R18 de 100 Ohm, altfel spus trebuie sa obtii rezistenta maxima intre baza si emitor la superdioda adica 500+100=600Ohm trebuie sa obtii, asta corespunde cu o valoare minima a curentului prin finali, dupa ce ai reglat in acest mod te asiguri ca nu ai scurt pe nicaieri si ca toti tranzistorii sunt conectati corect apoi alimentezi si daca este ok si nu iese fum de nicaieri atunci verifici la ampermetru sa nu ai un consum in gol mai mare de cativa mA apoi masori tensiunea continua de pe iesire ( intre iesire si masa ), trebuie sa ai sub 50mVcc, apoi daca este asa atunci reglezi din petentiometrul de la superdioda pana obtii pe ampermetrul inseriat cu ramura pozitiva, aproximativ 50mA, daca totul e ok si se regleaza atunci opresti alimentarea si in locul rezistentei de 100 Ohm de pe ramura negativa pui siguranta si alimentezi din nou, reglezi de data asta curentul in gol la aproximativ 70-80mA apoi opresti alimentarea si pui muzica si difuzor si testezi cum se aude, apoi...apoi mai vedem Link spre comentariu
cristian_98 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Condensatoarele ceramice ce valori maxime pot avea?Ca si la mine in oras sunt probleme cu gasitul pieselor...la ei nu gasesti mai nimic din ce iti trebuie....si inca ceva...condensatoarele pe care scrie doar 104 sunt de 104nF?Pot sa-i pun ca si 100n?Multumesc mult......tuturor celor care ma ajuta...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum