Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena turbo 2000

c87dak

Postări Recomandate

un prieten camionagiu mi-a dat o antena turbo 2000 care nu mai are la baza ei bobina originala.antena are 1,5 m, din cate stiu lungimea antenei pt 27 mhz trebuie sa fie de 5*lambda/8, adica aproximativ 6,9 mcorectati-ma daca gresesc!!!problema este ca nu stiu cu ce sarma trebuie facuta bobina, si ce lungime trebuie sa aiba aceasta, cate spire, etc.lungmea sarmei este 6,9 - 1,5 = 5,4 m?sau se calculeaza altfel???daca e asa, ar trebui sa bobinez pe mai multe straturi o sarma CuEm de 0,6mm, de exemplu...sau trebuie mai groasa?antena merge , dar nu prea se pote comunica departe(doar cativa km)am cautat pe siteuri, forumuri, dar nu am gasit nimic referitor la datele constructive ale bobinei.daca ma puteti ajuta...va rog frumos si multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c87dak

4

• ywar2

1

Iti multumesc, urmeaza sa o desfac azi si sa-i bobinez intre 12 si 15 spire (urmeaza sa faca proba pe camion)cu sarma de 1mm sau mai mare...de cat o sa fac rost.voi spune ce am facut, poate va fi de folos si altora.Multumesc inca o data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări