Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat trebuie sa "dea la aparat" o boxa de 8 ohmi?

cirip

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

9

• Adi Florin

4

• titro

3

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

salut,Am fost plecat si de-aia n-am mai dat pe-aici.la norma zice ca impedanta minima nu trebuie sa scada sub 80% din cea declarata ca nominala, la nici o frecventa din spectru. maxima nu este definita.Ideea e ca am dat de niste boxe pe care scrie 8 ohmi si la ohametru indica 2.8 si 2.9 ohmi. Mi se pare inacceptabil de putin. Un amplif NAD a carui iesire cere 8 ohmi da in clambeala (intra protectia) peste juma' din volum, daca e conectat pe boxele astea asa zise de 8 ohmi.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

salut,Am fost plecat si de-aia n-am mai dat pe-aici.la norma zice ca impedanta minima nu trebuie sa scada sub 80% din cea declarata ca nominala, la nici o frecventa din spectru. maxima nu este definita.Cirip

Din pacate nu este asa . De exemplu , majoritatea boxelor audiofile sau consumer , au impedante variabile in relatie cu frecventa ce pot fi mai mici si cu 100% fata de cea nominala .
Link spre comentariu

titro: CEI 60268-5, paragraful 16.1

pot fi mai mici si cu 100% fata de cea nominala .

Ceva cu 100% mai mic decat val nominala, nu e egal cu 0?

...plus ca la rezonanta creste impedanta f mult....

Standardul nu specifica un maxim.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

:lol: :lol: :lol: Vream sa spun ca poate scade mai mult de jumate , in anumite cazuti . Din pacate , sinapsele obosite au permis eliberarea "perlei" cu 100% .Se intampla :oops: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări