Vizitator ioonut Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Vreau sa construiesc o incinta de tip bas reflex. Dak ii pun 3 tuburi de dimensiuni diferite voi avea 3 varfuri? a mai facut cineva asa ceva? ce o sa iasa ? Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 o sa iasa un mare caca; tuburile se pun dupa cum le specifica producatorulul difuzoarelor, la fel ca si volumul incintei si cum postu tau e cam sarac in vorbe nu ne putem da seama de ce vrei sa faci Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 O sa ai tot o singura frecventa de acordare... Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 si frecventa care o sa-i iasa daca pune 3 tuburi o sa fie un fel de media aritmetica a celor 3. Nu? Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Sincer...Habar nu am ca nu m-a interesat. Pentru mai multe detalii cauta pe google rezonatoare Hemholtz ( asta e principiu care sta la baza bassreflexului ). Link spre comentariu
Vizitator ioonut Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Mda am vorbit cu cineva care a facut cu doua tuburi de dimensiuni diferite si cica sunt doua varfuri; de putere mai mica decat cum ar fi cu un singur varf... pana la urma e o solutie buna cu dimensiuni diferite. Nu e nici liniar si fara putere ca la closed-box dar nici o singura frecventa ... restul nimic. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 esti chiar asa de sigur?tipul cu care ai vorbit poate sa dovedeasca contrariul,nu cumva este si el ca tine si face dupa auzite treburile?pune-l sa-ti dovedeasca cu calcule ceva,masuratori si atunci poate avem un punct de discutie.Pana atunci poate ar fi bine sa studiezi putin,ca in stadiul acesta nu cred ca esti capabil sa faci o incinta brCe 2 varfuri de putere mai mica sunt? ai idee macar ce spui? Mai multe tuburi diferite nu este absolut deloc o solutie buna pt ca nu stii unde iese acordul,dca vrei sa intelegi bine,daca nu..bafta la contruit lada cu difuzoareMai exista inca o metoda inventata tot asa de 'deshtepti',cu 2 porturi opuse,adica unul pe spate,unul pe baffle,ca cica da mai mult bas si nu mai apar anulari sub acord (am citit recent pe un forum de car audio).Numai inventatori avem in romanika astaca sa ai 2 acorduri iti trebuie 2 camere separate,atata timp cat bagi toate tuburile in acceasi incinta ele vor lucra toate ca unul 'echivalent',desi nu e corect spus,pt ca se poate calcula suprafata deschiderii ,dar e de munca si nu vad rostul Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 sau pune 3 tuburi de lungimi si diametre diferite si la o anumita putere astupa 2 tuburi, la alta putere descopera pe altu si tot asa,dupa auzite, cum ii suna lui mai bine Link spre comentariu
Vizitator ioonut Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 pai ... varfuri de putere . Trasezi un grafic pe care pui pe X frecventa apoi pe y intensitatea ... Voilla ai obtinut caracteristica In priviinta demonstratiilor ... da e foarte simplu sa spui nu ai formule nu ai calcule ...bla bla bla dar aaa probabil e o eroare pe forum si nu sunt afisate "dovezile cu calcule ceva,masuratori" ale tale din care reiese ceea ce spui. Din pacate in romania nu mai sunt inventatori pentru ca apare mereu cate un gica contra care ...nu are nici o treaba da e gelos ca nu a inventat si el nimic si ... trebuie sa incurce pe toti. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 varfurile alea,daca exista,pot fi cauzate de difuzor,fonoabsorbant,pozitia incintei in camera si fata de alte obiecte etc,dar din moment de aerul trece in acelasi timp prin toate porturile,ele actioneaza ca unul singur,deci ele au (cel) mai putin de zis in cazul asta Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 pai ... varfuri de putere . Trasezi un grafic pe care pui pe X frecventa apoi pe y intensitatea ... Voilla ai obtinut caracteristica In priviinta demonstratiilor ... da e foarte simplu sa spui nu ai formule nu ai calcule ...bla bla bla dar aaa probabil e o eroare pe forum si nu sunt afisate "dovezile cu calcule ceva,masuratori" ale tale din care reiese ceea ce spui. Din pacate in romania nu mai sunt inventatori pentru ca apare mereu cate un gica contra care ...nu are nici o treaba da e gelos ca nu a inventat si el nimic si ... trebuie sa incurce pe toti. Varfuri de putere = semnal muzical dinamic, daca nu exista niciun varf de putere inseamna ca semnalul are putere constanta => sinusoidala. Puterea nu are legautra cu ceea ce ai scris tu. Poate te referi la varfuri de impedanta, care nu este acelasi lucru cu puterea si totodata este si diferita de rezistenta ( in cazul unui difuzor ). Tu te referi la mai multe frecvente de acordare, pt ca sa cresti sensubulitatea in zonele alea. Dar nu e asa. Nu ai decat sa faci un experiment, dar te asigur ca nu ai cum sa obtii ceea ce vrei tu. Nu esti primul care face asa ceva. Daca ai putina rabdare cauta exact printre primele topicuri de la Incinte si o sa vezi ca a mai fost pusa exact aceasta intrebare; problema nu a fost lamurita din cate tin minte, dar poate o sa gasesti ceva pe acolo. Nu stiu daca mai exista topicul respectiv, deoarece este foarte vechi, dar nu cred ca este vre-o problema daca o sa cauti. In ceea ce priveste cu inventatorii, te anunt ca la modul in care te exprimi mi se pare ca nu prea sti cu ce se manaca ( nici macar electric ) aest domeniu, asa ca iti dau un sfat prietenesc: mai citeste cate ceva despre bassreflex si despre prinipiu de functionare. Si pentru faptul ca tu sustii ca in Romania nu mai sut inventatori te anunt ca inca din 1920-1930 NU a mai aparut absolut nicio inventie in acest domeniu; tot ce vezi tu acuma ca si brevete de inventii sunt doar teoriile vechi puse in practica si modifucate estetic si din punct de vedere al marketingului. Link spre comentariu
Vizitator ioonut Postat Septembrie 17, 2008 Partajează Postat Septembrie 17, 2008 da e posibil sa fi fost de la pozitia incintei in camera sau a difuzorului ... la asta nu m-am gandit. In sfarsit ceva util In ceea ce priveste cu inventatorii, te anunt ca la modul in care te exprimi mi se pare ca nu prea sti cu ce se manaca ( nici macar electric ) aest domeniu,uf ... ce legatura au saracii inventatori cu modul in care ma exprim ... (apropo de exprimare fraza de mai sus park e o perla din examenele de capacitate )oameni buni am impresia ca din ce in ce mai multi au ajuns doar sa stie cu ce se mananca ...dar nimeni nu "mananca" se vede imediat; cine a facut(construit) concret ceva in domeniu raspunde la obiect ; si cine a citit atat de "multe" incat incep sa se contrazica cu terminologiile cu demonstratiile si iese ceva de genu Varfuri de putere = semnal muzical dinamic, daca nu exista niciun varf de putere inseamna ca semnalul are putere constanta => sinusoidala. Puterea nu are legautra cu ceea ce ai scris tu. Poate te referi la varfuri de impedanta, care nu este acelasi lucru cu puterea si totodata este si diferita de rezistenta ( in cazul unui difuzor ).oricum "Si pentru faptul ca tu sustii ca in Romania nu mai sut inventatori te anunt ca inca din 1920-1930 NU a mai aparut absolut nicio inventie in acest domeniu" ATAT ... DESTUL ... sti in ce an suntem nu ? de curiozitate ... la ce domeniu te referi? Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 18, 2008 Partajează Postat Septembrie 18, 2008 Ma refer la domeniul audio in general, i.e. bass reflex.Ceea ce tu ai descris ca fiind "varf de putere" se numeste raspunsul in frecventa. Pe OX e frecventa, iau pe OY Nivelul sonor.Ai dreptare, m-am exprimat gresit, dar vroiam sa spun ca tu faci confuzie intre termeni. Uita-te mai sus ceea ce ai descris. Daca nu sti de acord cu aceasta afirmatie astept argumente.Spui ca au aparut mari inventii intre anii 1920-1930 si 2008 ( stiu in ce suntem ). Spune-mi care sunt acelea.Spui ca le stim numai cu teoria si ca practica e 0. Poate asa e, dar te anunt un lucru: teoria a parut pentru a simplifica practica ( decat sa vezi pe fiecare ca sta 10 anu pana face un acordaj corect pt o incinta bassreflex, mai bine e unu singur care se chinuie, deduce o formula pe care o verifica si o razverifica si apoi o aplica toti => eficienta in timpul de proiectare ). Link spre comentariu
Vizitator ioonut Postat Septembrie 18, 2008 Partajează Postat Septembrie 18, 2008 in fine varf de putere ... partea in care raspunsul de frecventa are valoarea mai ridicata, dekt celelalte, pe nivelul sonor. la asta ma refeream ... nicidecum la impedante. Cu teoria si practica nici io nu am dreptate nici tu ... e pe la mijloc.Iar inventii ... sunt multe ..nu am timp sa storc tot ce stiu dar exemple iti dau... procesare de sunet ... difuzoare esp a si stiu ca armata testa niste panouri foarte subtiri cu care trimitea sunete de la departare ...da nust pe ce principiu. Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 19, 2008 Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Triplu port: http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... enumber=44 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum