Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

roboti

Vizitator bazuca

Postări Recomandate

Vizitator bazuca

Salut, Incerc sa fac un robotel (primul) cu un atmega8 (care sa ocoleasca obstacole, deocamdata). Pentru moment stiu cam ce piese imi trebuie si cred ca ma descurc si la constructie. Problema este ca nu prea stiu de unde sa cumpar piesele... Aveti idee daca exista vreun club de robotica/electronica prin Timisoara?:d O sa va tin la curent cu mersul proiectului........

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adynis

2

• Badman

1

• Laci

1

• nana

1

Top autori în acest subiect

Vizitator bazuca

M-ar interesa niste magazine on-line romanesti : microcontrollere , motoare servo ... . Nu am gasit deocamdata : atmega8 16pu , in Timisoara . (am gasit la un magazin din SUA , dar n-am mai comandat pana acum de pe net si parca nu n-as risca.... ). Pe Vitacom vad ca nu au nimic in stoc...

Link spre comentariu

microcontrolere gasesti/gaseai pe metrafo.ro (vezi ca nu stiu daca au "umplut" catalogul, cauta la lista cu semiconductori ) iar motoare servo and stuff mai gasesti de exemplu pe sierra.ro Ambele trimit prin posta; In principiu metrafo avea o gramada de lucruri, dar au site-ul oarecum in constructie;

Link spre comentariu

seamana infricosator de mult :da cu un servo cu care m-am jucat si eu Servo SG5010 BB Standard , si care e foarte ok ! Si accesibil la pret; Si in plus se poate si modifica sa faca o cursa completa conform schemelor gasibile pe net;

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Tin sa te anunt ca nu iti trebuie neaparat servomotoare poti sa folosesti niste drivere pt motoare de curent continuu cum sunt cele de la jucarii si sunt ieftine in jur de 20 de lei motorasu si le comanzi in impuls PWM si iesi mult mai ieftin.. pt senzori de obstacole am folosit niste senzori improvizati de noi. adica construiti dintr=-o dioda IR si un si pe baza de receptor un fototranzistor.. si le conectezi la ADC-ul unui MCU si uite asa ai rezolvat si cu senzori. cu vre-o 6 senzori din astia amplasati cheie in juru robotului eu am reusit sa fac partea de ocolire a adversarului.Motorase noi am folosit niste motorase de putere cu reducere de rotatie si cu un cuplu mare pt ca robotu cantarea vre-o 3-4KG. le-am comandat de pe un site din romania care le aducea din sua si a durat vre-o 3 luni pana le=am primit. dar un motor costa in jur de 100 de ron.Eu am construit un robot de juca fotbal in cadrul unui concurs la facultate si a mers f bine.p.s: nu mai stiu acu codu la componente dar daca vrei mai multe detai dami un PM si am sa ma uit pe net.

Link spre comentariu

Caut si eu niste motorase cu reductor si niste roti de cauciuc dar nu gasesc in tara, am nevoie de vreo 25-50 de bucati,am nevoie de ceva simplu si ieftin nu am nevoie de performante, nu vreau sa aduc chiar din china, costa mai mult transportul decat tot coletul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări