Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

km Logan

MoshuLeo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 421
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alfabit

35

• kti

32

• MoshuLeo

31

• fratello

22

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator energie

Ataseaza cineva un bin cu versiunea 7102 va rog?

Pentru a scrie numarul de kilometri trebuiesc modificate doar zonele incadrate cu rosu in zona de mijloc unde scrie 6532 sau trebuie umblat si unde scrie 9ACD si 0000 ?

Se va intampla ceva daca checksum-ul memoriei noi o sa fie altul?

Multumesc pentru ajutor!

http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=50992

Link spre comentariu

Daca citeste documentul atasat de mine mai sus vezi ca km la Logan sunt scrisi la adresele de pe liniile 000D.. si 000E...deci mai jos decit in poza atasata de tine. OK?

Link spre comentariu

@energie aceea este zona de km. Depinde si cum citesti memoria(8 sau 16 bit, swap sau nu ). algoritm e ff simplu, 9ACD ii crc, 6532 ii valoarea km si 0000 ala ii un contor care se incrementeaza dupa fiecare 65535km(valoarea maxima pe care o poate lua FFFFh). 6532h=25906km sau daca e swap 3265h=12901 km. Ca sa calculezi crc scazi din maxim (FFFFh) valoarea km si aia e valoarea crc-ului. ex de fata FFFFh-6532h=9ACDh sau swap FFFFh-3265h=CD9Ah. Bordul ii facut de takosan nu de visteon, o sa mai treaca ceva vreme pana o sa faca visteon borduri pentru dacia :ras:

Link spre comentariu

Am reusit pana la urma sa scriu km in bin exact cat aveam nevoie. Am instalat cb, merge fine. Numai ca e ceva ciudat la el, la viteza medie chiar daca stau pe loc el calculeaza si daca nu merg viteza medie tinde catre 0 (daca am cheia in contact si umblu prin meniu se modifica viteza medie :d ). Dar asta nu e o problema prea mare dar ma gandeam si eu asa.... :)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator energie

Azi am incercat de doua ori sa fac CB la masina si nu am reusit. Prima data aveam 16165km in loc de 9535 si a doua oara 0km.Dece in memoria originala intr-o locatie am nr de km minus 1 adica 9534 si in celelalte am nr. de km normali?Cu contacul pus si cu motorul oprit este normal sa nu se schimbe nimic pe ecran cand se apasa pe butonul pt. derulare functii?

Link spre comentariu
Vizitator BIADI

Salut .Cine ma poate ajuta sa modific km pentru un logan diesel 1.5l an 2008.Atasez mai jos doua dumpuri. Cel cu 69736km este de pe masina iar cel cu 69799km este cel modificat de mine.Problema este ca dupa ce am scris acest dump cu 69799km masina a adus km in zero.Care este gresala?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări