Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UN DIFUZOR DE SUBWOOFER

Vizitator madalin79

Postări Recomandate

Vizitator madalin79

un difuzor de subwoofer de preferabil hi-ficine ma poate ajuta ??- am o amplificare pe mos fet de 200 w rms la 4 ohmi - cutie cu dimensiunile 40*40*40 placaj sratificat de 4 cm grosime *insertie fibra de sticla VOLUMUL CUTIEI ESTE DE 46,6 l pt bas inchis

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

5

• EmyRulz

4

• Dr.L

1

• anton

1

Top autori în acest subiect

In primul rand cred ca ar fi bine sa ne indici un buget.In al doilea rand daca il vrei hi-fi ar fi bine sa faci cutia dupa difuzor si nu invers.In al treliea rand sunt putine difuzoare(woofere si subwoofere) care merg in incinta inchisa si in general costa mult(uite-te la scanspeak).

Link spre comentariu
Vizitator madalin79

nu vreu reflex pt ca nu suna bine iar cutia nu este exagerata astea au fost conditiile de executie amplificarea am terninat-o iar ca buget -amplificator 3 mil -cheltuit -cutia m-a costa o gramada 3 ,5 mil -difuzor sper sa ma incadrez undeva la 6 mil maxim ca nu am mai multeu am cerut parerea voastra avand in vedere ca am un volum de 46 l sunt destule difuzoare pe care as putea sa le folosesc dar vreau sa aud si alte pareri sau cineva care a facut asa ceva experienta spune cuvantul ultimul subwoofer pe care l am avut beta sub 30 a de la magnat si vreau ceva mai tare ............................

Link spre comentariu

http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=110

http://www.hi-end.ro/w10-p-1326.html?ze ... ba7a5e79fe

mai scoti 16 lei si ai difuzorul perfect pt incinta aceea, cu exceptia faptului ca trebuie sa faci un port bass-reflex.

de ce crezi ca nu suna bine o incinta bass-reflex atata vreme cat este proiectata bine...volumul recomandat de producator este de 45 de litri, aproape cat ai tu+ ca mai ai si intarituri si fonoabsorbant in incinta, deci ajungi pe la 45 de L, ceea ce este perfect

Link spre comentariu

Pai si daca zici ca faci incinte de 9 ani, atunci de ce ai facut incinta inainte sa te decizi asupra difuzoruli? Incinta se face dupa difuzor, iar in cazul asta banuiesc ca stiai ca difuzoarele pt incinta inchsa, dupa cum am zis si mai sus, sunt mai rare si mai scumpe! Pe de alta parte, dupa parerea mea, ai distribuit bugetul cam aiurea, trebuia sa investesti mai mult in amplificator daca zici ca vrei sunet hi-fi. Va trebui sa te gandesti si la un filtru activ BUN(pentru ca daca pui unul gen Adelaida ai bagat banii degeaba in difuzor si cutie).

Daca vrei sa mai astepti un pic si sa mai pui la buget poti sa iti iei un dif de bass Scanspeak de exemplu:

http://www.tymphany.com/files/products/ ... 565-01.pdf

La volumul incintei tale, cu damping serios bagat inauntru, poti obtine un Qtc de aproape 0.75 si un F3 la 40Hz

Costa cam 230Eur dar e hi-fi si e gandit sa mearga atat pe incinte inchise cat si BR. Parerea mea e totusi ca daca vrei sa scoti maximul din diful asta tot Bass-Reflex e solutia optima. Daca vrei o solutie speciala pt incinta inchisa si cu calitati audio foarte bune, va trebui sa scoti bani multi din buzunar.

Link spre comentariu
Vizitator madalin79

-o sa iau in considerare sfatul tau problema crossover-ului e deja rezolvata are amplificatorul stereo unul bun Accuphase E203 - o sa pun poze cu cutia ca sa va puteti da seama ce munca s a depus pt acea cutie care catareste singura 38 kg -daca -mi ziceti de unde sa iau porturi de bas reflex ma gandesc si la solutia de reflex

Link spre comentariu
Vizitator madalin79

iar cutia nu este gresita astea au fost conditiile * de material * materialul este luat de la DELIGNIT ROMANIA si a fost "extras" pe bucati de 40 pe 40 ce puteam sa fac ......

Link spre comentariu
Vizitator madalin79

materialul este unul f scump are insertie de fibra de sticla 10 straturi este facut de dilgnit romania pt firma mercedes asa ca materialul a fost extras pe bucati de 40*40 astea au fost conditiile iar ca sa l fac mai mic nu avea rost

Link spre comentariu

Vad ca ai un amplif mai mult decat decent. Atunci apare problema daca ampliful facut de tine se ridica la nivel, mai ales daca zici ca ai investit doar 3 mil in el. Deja la nivelul la care lucrezi se pune problema rezultatului si scopului pentru care faci proiectul. Daca e doar de dragul diy-ului si al mesterelii(si iti permiti acest lux) atunci poti incerca orice chestii si sa nu iti para rau de rezultat. Daca in schimb vrei ca realizarea ta sa aduca o imbunatatire in sistem(presupun ca ai si restul sistemului pe masura amplifului) atunci problema nu mai e deloc simpla si cere o groaza de atentie si inginerie. Unde vreau sa ajung? Daca vrei ca subwooferul sa iasa la nivelul sistemuli tau, nu prea merge cu o solutie "fac incinta si vad ce iese", pentru ca nu merge asa! Doar ca ai material bun nu asigura succesul. Ca dovada exista o gramada de boxe care au doar un "amarat" de MDF (si s-a demonstrat ca HDF-ul cu toate ca e mai dens si mai scump nu e mai bun pt incinte) si totusi suna foarte bine si sunt aproape imposibil de batut in regim DIY. Vezi ca nu cumva materialul tau, fiind compus din multe straturi, sa aiba o frecventa de rezonanta proprie care sa fie audibila(nu stiu pt ce e folosit, de aceea intreb).

Oricum, daca alegi difuzorul bun, poate sa iasa ceva foarte bine, nu neg, dar va trebui sa faci masuratori si sa bibilesti incinta, doar aruncad un difuzor in ea nu va rezolva problema.

Porturi bass-reflex in Romania poti gasi aici: http://69.16.203.67/~audioalc/accesorii/bassreflex.htm

Eu iti urez multa bafta si abia astept sa vad poze cu proiectul terminat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări