cipry Postat Septembrie 14, 2008 Partajează Postat Septembrie 14, 2008 buna.am un opel astra g din 2001 care are comenzi pe volan (3 taste pe o parte ,3 pe cealalta) si am cd-playerul original al masinii delco CDR500. doresc sa pun ceva mai performant in locul lui dar as vrea sa pot pastra si comenzile de pe volan.am gasit adaptoare dar mixse par cam scumpe.dela volan vin 3 fire,unul pt iluminatul tastelor,o masa si inca un fir (8).dupa cum se vede pe schema ,in functie de ce buton se apasa o sa avem la firul (8 si masa) o alta rezistenta.eu as vrea sa pun pe o placa 6 relee si in functie de ce tasta de pe volan apas sa actioneze un releu(atat cat este apasata tasta) ,daca reusesc chestia asta atunci pot face sa imi comanda si un mp3 sony sau altceva.are cineva idee cum as putea face chestia asta? ms Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 14, 2008 Partajează Postat Septembrie 14, 2008 cu 6 compratoare,fiecare setat pragul pt o anumita rezistenta si comanda apoi un releu(sau un mos-fet,daca se poate adapta) Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Septembrie 14, 2008 Partajează Postat Septembrie 14, 2008 In mod normal se gaseste un adaptor pentru asa ceva (diferit, in functie de marca de HU pe care vrei sa o pui...)Eu nu am auzit de cineva care si-a facut DIY, asta nu inseamna nici ca nu s-a facut, nici ca nu se poate...Discutii gesesti pe forumurile Opel (unde risti sa ma regasesti... ) Link spre comentariu
criss Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 in trecut mam gandit si eu la un asemnenea proiect(doar eu nu aveam partea de comanda de la volan).Am un mp3 panasonic si doream sai pun comenzile dar nu relee sa folosesc ci mosuri si cum mp3 avea telecomanda doream sa utilizez butoanele de la ea(direct conectat la telecomanda nu prea imi convenea ca trebuia sa trag 1 gramada de fire...cel mai bine era ,metoda comparatorului iar cu 2fire rezolvam tot).Dar pana la urma am renuntat fiindca cereau o avere pe comenzi.Dar cum vrei sa adaptezi releele la interfata?nu implica prea mult 'zgomot' in momentul actionari unuia dintre ele.(ex. apesi 1x pe buton si de 2x executa comanda) Link spre comentariu
Vizitator Xenion Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Eu mi-am facut asa ceva cu microcontroler (PIC12F675, PIC16F676), mai precis un adaptor pentru comenzile la volan la Ford pentru MP3/CD-Player Sony; m-am inspirat de aici: http://www.panuworld.net/minidisc/fordsony/index.htm. Citirea valorilor rezistentei de la comenzile de pe volan le poti face cu ADC-ul PIC-ului si o rezistenta de valoare cunoscuta (in schema din link-ul de mai sus este realizata prin masurarea constantei de timp a unui circuit RC, complicatie nenecesara in cazul prezentei unui ADC in microcontroler). Pentru a da comenzile CD-Player-ului nu e obligatoriu sa folosesti relee (care sunt relativ lente si zgomotoase), cel putin pentru Sony; o metoda mai eleganta este sa "tragi la masa" semnalul de la CD-Player (cel de pe varful mufei Jack, 5V) prin rezistentele corespunzatoare folosind pinii unui microcontroler (cand vrei sa-l tragi la masa il setezi ca output "0", in rest il lasi "high impedance" setandu-l ca intrare). Nota de plata pentru montaj: 10-20 RON. Link spre comentariu
cipry Postat Septembrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2008 schema cu PIC am gasit-o si eu si probabil nu ar fi greu de modificat softul sa fie compatibil si la opel,dar din pacate nu ma pricep,decat sa scriu softul in pic si cam atat.nu doresc sa fac neaparat cu relee,dar ma gandeam ca se poate adapta mai usor in functie de ce HU pui la masina.o sa incerc cu comparatoare,sper sa gaesc o schema asemanatoare sa ma ghidez cat de cat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 vezi schemele de vumetru cu comparatoare Link spre comentariu
Vizitator irealgabi Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 pentru opel se gaseste ceva http://www.tme.eu/html/RO/_framesymbol/ ... pelny.html la pretul de 127 de lei si e pentru mai multe modele de masini si de casetofoane Link spre comentariu
AV1000 Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 cind ajung acasa o sa postez o lista cu valori comenzi volan pentru sony, pioneer, lg. Link spre comentariu
ionutadrian Postat August 11, 2011 Partajează Postat August 11, 2011 salutare tuturor. de cand mi-am luat masina mi-am schimbat casetofonul original opel cu unul sony ce are mufa pt comenzi volan. as dori daca e posibil sa ma ajutati sa realizez un montaj care sa fie compatibil sony - opel . am vazut mai sus o schema http://www.panuworld.net/minidisc/fordsony/index.htm. si nu stiu cum o pot modifica sa mearga si pt opel. ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum