Depanatoru Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Mie nu-mi plac schemele postate de tine in principiu , asa s-ar putea "decapita" orice amplificator de partea de intrare si cu modificari minore s-ar adapta intrarea cu lampi , si gata ... avem sunet de lampa . Sincer ma indoiesc mult . Ar mai fi inca ceva , lipsa reactiei negative in cc nu mi se pare o idee buna . Chiar daca reglezi 0V pe iesire initial , cine garanteaza ca va ramane asa in timp ? Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 M?car eu am pus ceva aici, M?ria Ta nimic. Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 baieti hai sa ramanem ontopiccat despre naminator vezi ca in elektor numarul 10 / 2007 gasesti o schema de Hybrid care se numeste Mugen folosea in preamplificare ceva ecc83 si ec88 ca driver iar ca finali niste 2SC ; puterea 70w/8r si 110w/4r.....vezi ca in articolul respectiv gasesti si cablajul si o protectie pt iesire etcbafta cu hibrizii Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Si ce frumos arata: Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 M?car eu am pus ceva aici, M?ria Ta nimic. Ai pus ca sa te afli in treaba ca nu ti-a cerut nimeni . Sa nu zici ca nu pun nimic , aici este pagina cu schemele la care se refera topicul , cu raspunsurile la intrebari de genul " cat disipa un final ? " si alte explicatii http://digilander.libero.it/essentialaudio/hybrid_circuit.htm Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Frumos. Sa vedem ceva facut de unul dintre noi... si rezultatele. Link spre comentariu
bogdanbita Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Eu lucrez la"Mugen" sper sa-l si termin candva! Link spre comentariu
naminator2003 Postat Octombrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Multumesc pentru atatea sugestii de alte amplificatoare... insa deja m-am apucat de cablaj la asta si ar fi pacat sa abandonez acum... intrebarea la urma urmei era cat disipa finalul ala... sa stiu ce radiator trebuie...Oricum, schemele sunt bine-venite, poate pentru proiecte viitoare..... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Vezi in linkul pus de mine mai sus explicatiile . Pe scurt ,pentru 30W putere audio pe 8 ohmi , printr-o pereche de tranzistori ( finalul si sursa sa de curent ) trec circa 3A , fiecare disipa deci aproximativ 3A x 35V = 105W . E clar ca trebuie un radiator "sanatos" . Daca maresti numarul de perechi tot atat va disipa un tranzistor , numai totalul puterii disipate si puterea maxima de iesire creste bineinteles. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 daca pune mai multi tranzistori,fara sa umble la tensiunea de alimentare,puterea totala disipata nu e aceeasi?adica daca pune mai multi trz,imparte caldura(eventual in mai multe locuri ale raditorului) Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Nu , o pereche disipa 2 x 105W , a doua tot atat si asa mai departe . Dar se poate modifica sursa de curent , la un curent mai mic de 3A evident ca vor disipa mai putin tranzistorii . Va scadea insa puterea maxima de iesire daca nu se compenseaza prin mai multe perechi . Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 26, 2008 Partajează Postat Octombrie 26, 2008 dar puterea disipata in idle ramane aceeasi si pt 1 percehce de finali,si pt 2 http://digilander.libero.it/essentialau ... _+sche.htm daca se pun mai multe perechi de finali,se paote scoate o putere mai mare,si normal ca si disipatia creste,dar daca se scoate aceeasi putere cu 1 sau 2 perechi de trz,puterea disipata e aceeasi,nu? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 26, 2008 Partajează Postat Octombrie 26, 2008 Nu e asa . O pereche e formata din sursa de curent (tranzistorul de jos) si finalul . Curentul sursei e dat de dioda zener de 5,1V din grila , tensiunea GS a tranzistorului , in jur de 4V , si rezistenta de 0,33 ohmi din sursa . I = ( Vzener - Vgs ) / R = aproximativ 3A . De aici rezulta disipatia pe un tranzistor de aproximativ 105W , pe pereche 210W.Daca se pune inca o pereche se formeaza inca o sursa de curent tot de 3A , care se aduna cu cealalta rezultand 6A , fiecare final disipa tot 105W dar fiind 4 disipatia totala e dubla 420W , si asa mai departe . Nu ar creste curentul daca tranzistorii sursei de curent ar fi legati in paralel si ar avea o singura rezistenta de 0,33 ohmi in surse . Atunci oricati tranzistori ai pune in paralel curentul total nu ar creste si s-ar impartii intre ei si bineinteles puterea disipata. Insa , daca fiecare tranzistor are rezistenta independenta in sursa , se formeaza tot atatea surse de curent independente de 3A cate perechi se pun si curentii se insumeaza . Sper ca m-am facut inteles .Oricum , nu stiu daca ti-e prea clar , fiind vorba de clasa A , curentul ce trece prin tranzistori si disipatia nu se modifica prea mult in functie de puterea de iesire , o pereche disipa cam tot 210W si in repaus si cand debiteaza puterea maxima. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 26, 2008 Partajează Postat Octombrie 26, 2008 am inteles,ma inducea in eroare si primul tabel(am inteles acum ca valorile sunt pt fiecare pereche)ms pt explicatii Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 26, 2008 Partajează Postat Octombrie 26, 2008 Eu zic ca ajunge o singura pereche , 30W in clasa A ( 2x30W pentru stereo ) e mai mult decat suficient . Eventual se poate chiar reduce curentul prin tranzistoare si implicit puterea maxima de iesire . Cu tuburi , un amplificator SE de vreo 2W reali ( bineinteles stereo sunt 2x2W ) e absolut suficient pentru o camera obisnuita , asta zic din experienta proprie . Ramane de auzit insa daca finalul cu tranzistoare se poate compara cu lampile . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum