Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator de 30W.

Rabulea Sergiu

Postări Recomandate

Dupa ce postasem schema am observat ca am uitat sa montez superdioda pe radiator. Am corectat intre timp facand superdioda dintr-un BD139 si l-am tras la radiator.

Chiar trebuie sa folosesti SMD-uri pt schema asta?

De ce nu?? :da Daca dintr-astea am.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rabulea Sergiu

14

• Lyvyutzu

7

• EmyRulz

6

• cipriyan123

6

Pune un cond. ceramic de 1-2,2nF între bara trz. T1 ?i mas?, eventual pui unul de 100-220pF între bazele trz. T1-T2, m?re?te-l ?i pe C1 la 100-220pF maxim, folose?te cabluri ecranate ptr semnal, bag? ampliful într-o cutie metalic?, etc.

Link spre comentariu

GATA !!! :101 (aproape). Mai am de facut niste taieturi pentru racire desupra si sub radiator, sa-i pun butoane pe potentiometrii, si alte nimicuri.

Aici cateva poze: http://tinypic.com/useralbum.php?ua=%2BAI45zizLK1MZjkEtDpJoA%3D%3D

Va rog ceva pareri si observatii.

P.S. Era sa uit : se aude super fain, fata de TDA-urile cu care am lucrat pana acuma.

Cu respect, Sergiu.

Link spre comentariu

?la pare a fi un radiator nem?esc, ceva din combine Grundig din anii 1975, m? nedumere?te pl?cu?a aia izolant?, e din ceramic??Acum trecînd la lucruri mai grele: ai aranjat cam r?u componentele în carcas?, sînt atîtea poze cu interioare de amplifuri pe net, te puteai inspira de acolo, a?a cred c? ai ceva brum de la traf. Ca s? p?strezi aspectul m??tii, ?i-am desenat 2 variante de aranjare a componentelor.

Link spre comentariu

Multumesc pentru pareri !!! :aplauze

Si acum raspunsurile:

?la pare a fi un radiator nem?esc, ceva din combine Grundig din anii 1975

Nu, ii dintr-un amplificator auto cu 4XTDA2005, am folosit doar un radiator.

m? nedumere?te pl?cu?a aia izolant?, e din ceramic??

Da, ii din ceramica. Initial vroiam sa pun izolatie siliconica dar m-am gandit ca asta are transfer termic mai bun, asa ca...

Acum trecînd la lucruri mai grele: ai aranjat cam r?u componentele în carcas?, sînt atîtea poze cu interioare de amplifuri pe net, te puteai inspira de acolo, a?a cred c? ai ceva brum de la traf. Ca s? p?strezi aspectul m??tii, ?i-am desenat 2 variante de aranjare a componentelor.

Multumesc pentru indicatie. O sa tin cont la urmatorul amplificator pe care il voi face (probabil unu pe MOS-FET, am deja cablaju gata). La amplifu' asta nu mai modific nimic, nu ma mai apuc sa-l desciocolez. Brumul de la traf ii insesizabil (cel putin dupa urechea mea)

Cu respect, Sergiu

Link spre comentariu

Salut !! Am si eu cate o pereche din fiecare de tranzistori ,si as vrea si eu o schema pt. ei .As vrea sa stiu ce as putea face cu ei ,daca sunt buni de ceva. Am vazut ca sunt scheme mai usoare pe aici si as vrea sa fac si eu una cu astia pe care ii am . Uiati pozele . Ma scuzati daca am intrat asa ,nu am vrut sa deschid un nou subiect . Cu respect Liviu .

Link spre comentariu

Astea sînt din combinu?? Pioneer, trz sînt buni de amplificare, ceva de 40-50W/8Ohmi maxim. Cei mici sînt surse stabilizate de + ?i - 12V.Alegi orice schem? de amplif cu alimentare de +/-35V maxim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări