Rabulea Sergiu Postat Septembrie 13, 2008 Partajează Postat Septembrie 13, 2008 Am sapat zilele astea un pic pe net si am dat de amplifu asta:[attachment=0]30W_BDX53_54.jpg[/attachment]As vrea sa stiu si parerile voastre despre el. Inca sunt in dubii, dak sa-l fac sau nu.Voi ce ziceti???? Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 14, 2008 Partajează Postat Septembrie 14, 2008 cam depasita schema asta.seamana cu ampliful de 15w de pe vremea impuscatului. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Septembrie 14, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2008 Stiu k ii cam depasita, dar am cateva BDX-uri si a vrea sa le pun la treaba, si asta-i singura schema pe care am gasit-o care are BDX-uri pe post de finali. Nu stiu cat ii de buna de aceea am cerut parerea voastra. Apropo dak aveti scheme mai bune cu BDX-uri (BDX53 si 54, k deastea am) feel free sa le postati.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 14, 2008 Partajează Postat Septembrie 14, 2008 foloseste schema asta(schimbi TIP-urile cu BDX-uri si mai scazi tensiunea de alimentare la +/-25v)oricum e mai buna decat schema pusa de tine. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Un proiect foarte frumos documentat, cred ca merita postat la sectiunea Scheme pentru ca ofera foarte multe detalii constructive si e bun pentru incepatori. Despre schema in schimb, daca e sa privim strict partea de amplificator, singurele diferente notabile intre schema propusa de Sergiu si aceasta este prezenta etajului de intrare diferential si folosirea darlingtoanelor ca finali. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 oricum, e un pic mai buna ca prima schema(ca performante). Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Septembrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Multumesc cipryan123 pentru schema, cred ca o sa o incerc sa vaz cum functioneaza. Despre schema in schimb, daca e sa privim strict partea de amplificator, singurele diferente notabile intre schema propusa de Sergiu si aceasta este prezenta etajului de intrare diferential si folosirea darlingtoanelor ca finali.Ai o schema mai buna, petru ca eu incerc sa gasesc de ceva timp una si nu am dat de ea Apropo BDX-urile ce le am io sunt darlington. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Pai daca sunt darlington, folosesteo pe asta, e suficient de buna si e si foarte bine documentata. Din punctul meu de vedere, daca as avea niste tranzistori si as vrea neaparat sa ii folosesc, as modifica o schema celebra ca sa mearga cu ei deci nu am scheme special cu BDX-uri. Oricum, posteaza ce BDX-uri ai exact, ca s-ar putea sa trebuiasca sa modifici tensiunea de alimentare si la schema asta. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Septembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Dupa cum am mai spus BDX53 si BDX54 Apropo dak aveti scheme mai bune cu BDX-uri (BDX53 si 54, k deastea am) Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 19, 2008 Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Sunt exact BDX53/54 fara nicio litera dupa(cum ar fi BDX53A sau BDX53B)? Daca e asa, atunci e cam nasol pentru ca au VCE doar de 45V, deci vei putea sa ai tensiunile de MAXIM +/- 20V, ceea ce inseamna mai putin de 20W in 8 ohmi. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Septembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Tranzistoarele sunt:BDX53BGBDX54B Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 20, 2008 Partajează Postat Septembrie 20, 2008 Aha, astia au Vce 80V, deci poti sa ai tensiunile de alimentare la +/- 30V in siguranta. Cred ca se poate si cu +/-35V . Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Octombrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Ce parere aveti despre schema asta de cablaj?? [attachment=0]ampl darlington.JPG[/attachment] Ii partea de putere de la shema data de cipriyan123 Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 nu vad nici unde tranzistorul din superdioda sa stea pe radiatorul principal.Tine cont de asta.Schema e super simplista, nu inteleg de ce iti bati capul cu ea. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Chiar trebuie sa folosesti SMD-uri pt schema asta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum