Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri

hip_hop7575

Ce preferati pentru un pc ?  

64 membri au votat

1. 1. Ce preferati pentru un pc ?

• Boxe 5.1
      19
    • Boxe 2.1
      10
    • Boxe 2.0 cu amplif incorporat
      4
    • Boxe 2.0 cu amplif separat
      33

Postări Recomandate

Cu frecventa de taiere ma cam incadrez. Am reusit(cred)printr-un noroc chior sa combin oarecum ascultatul muzicii cu "simtitul vibratiei". Daca vreau sa simt vibratii pur si simplu schimb pozitia subwooferului cu cateva grade(sa "bata" spre pat; asta cand ma uit la filme sau ma relaxez) iar daca vreau sa ascult muzica il pun prin mijlocul camerei lipit de peretele cu geamul(ca sa nu mai vibreze chiar tot).Acu sa nu credeti ca ma laud

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

8

• Dr.L

6

• hip_hop7575

5

• EmyRulz

5

Top autori în acest subiect

Vizitator sorin6

Pai nu cred ca il decurajezi, daca esti sincer si ai argumente decente...

Eu zic ca pentru PC doua incinte 2 cai 16.5 cm+tweeter plus un amplif SH decent pot satisface 95% din useri, la un nivel calitativ la care jalnicele Lojitek intra in pamant de rusine...

Intr-o camera care nu are volumul unei catedrale, desigur... :nas:

De la aceste "cerinte minime" nu exista limita superioara, in afara bugetului si rezonabilului, mai ales pentru MP3-uri :speriat , dar ( atentie, dupa parerea mea... ) tot fara BUM-BUM sub masa...

Link spre comentariu

initial am avut 2 incinte pe 2 cai cu dif de 15 plus tweeter, aprox 10 W pe boxa, dar nu ma satisfacea bass-ul(deh, difuzoare mai vechi, nu prea aveau putere etc) si cum nu vruiam BUM-BUM-ul sistemelor din Altex, Media Galaxy etc am zis sa fac eu un sub sau sa cumpar unul SH si gasisem un sub AEG cu filtru in el(banuiesc) fara amplificare, cu o incinte destul de desteapta dar cu un dif anemic dupa marime(mai mult de 10 cm nu avea), iar cel important a fost pretul care intrecea limita bunului simt, 30 lei la prima strigare si 40 lei la a doua(se scumpise in 15 min cat am mai batut targul). Am gasit diful(viewtopic.php?f=4&t=27565) am facut o cutie copiata dupa sistem mai calitativ(Altec Lansing) cu mici modificari si pot sa spun ca am ramas prost la propiu de sunetul reprodus. Bass-ul este asa cum trebuie sau mai bine zis cum imi place mie, si cel mai important se imperecheaza bine cu satelitii. Ca filtru am copiat unul de la Dj_Dog care nu mergea initial partea de bass dar s-a rezolvat. Ca amplificator am doua TDA2005, unul stereo pt sateliti si unul in punte pt sub. Inca nu l-am incercat la maxim pt ca nu este nevoie, dar sunt foarte multumit de ce a iesit. Este cu mult peste sistemele lojitek, genius etc care au sute de W pe cutie si cativa zeci reali. Acum mai lucrez la aranjarea in camera pt o mai buna spatialitate a sunetului.PS: sa imbrac subul in mocheta neagra, sa-l vopsesc in negru(ca si satelitii) sau sa-i pun autocolant de imita furnirul? Mobila este in nuante de crem si maro :nas: culoarea ciresului sau cum se numeste

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

In nici un caz nu doresc sa te atac, dar daca basul ala de sare camasa pe tine este dat de TDA-urile alea de 5 W bucata (ceva mai mult legate in punte...) si super-Wooferu' este un no-name fara parametrii cunoscuti luat din targ pe pretul unei plase cu zarzavaturi, nu cred ca vei face mare lucru...Dar daca simplul fapt ca asculti scule DIY te satisface, ce putem face noi :nas: Eu preconizam doua kituri de boxe (50-60E bucata) plus un kit gainclone stereo (2 integrate "adevarate" de circa 50W bucata, la nici macar dublul pretului "jucariilor" 2005) Restul, finisarea, alimentarea, filtrarea, e o chetie de gust personal si poate fi practic gratis, daca apelezi la piese recuperate si la vreo usa veche de dulap...Cum suprafata celor doua membrane depaseste cea a "pocnitorii" din piata, poti spera la un nivel de bas cel putin echivalent, plus un sunet mai natural, in prima, o constructie si cablaj sensibil mai simpla...

Link spre comentariu

sunt inca la inceput :d si urc usor pe scara in limita timpului si a posibilitatilorCeea ce conteaza cel mai mult(zic eu) este ca rezultatul final este unul pe masura asteptarilor mele, ba chiar mai mult. Pt o camera de bloc eu zic ca sunt suficienti acei 40 W pe care nu i-am dat niciodata la maxim.Mai am in proiect un amp pe trasnzistori de 2*25W pe care o sa-l finalizez anul asta sau cel mai probabil la vara. Pana o sa-l termin sper sa strang ceva bani pt niste difuzoare bune(si la pret si la calitate) ca sa-mi fac eu incintele. Numai ca nu stiu ce o sa vreau pana atunci: 2 coloane cu difu de bass incorporat, 4 coloane de putere mai mica, ceva 2.2 , 4.4 sau 4.2. Asta cred ca cel mai bine o sa hotarasc la momentul potrivit in functie si de fonduri

Link spre comentariu

Vezi ca solutiile de genul x.n sunt destul de greu de facut sa sune armonios mai ales intro camera mica. Sugestia mea e sa te axezi la inceput pe un proiect mai simplu, nu pentru ca nu ai fii in stare sa faci si unul mai complex, dar asa ai sanse mult mai mari de reusita!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator criminus

Salut, intodeauna am fost adept al ascultatului muzicii in versiunea stereo asa ca am optat pt urmatoarea configuratie: pl audio Creative SoundBlaster Audigy2 la 24bit + Philips FWM70. Config e foarte buna pt muzica dar si pt filme jocuri si desigur pt deranjat vecinii :d .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

recomand cu caldura microlab solo 6se aud foarte bine si dupa parerea au cam 40 wau amplif incorporatpe tranzistori(nu am vazut modelul ca am tras doar o "ocheala" rapida) cate 2 buc/pe canal , un traf de 2x24 v 2,2 A pe tole (care se cam incinge) incintele sunt pe 2 cai / 4 ohm cu filtreradiatorul e cam subdimensionat ca la puteri mari se incinge membrana la dif deb bass are 15cm la tweeter nu am masurat (cca 3cm dim material textil)

Link spre comentariu

din toate jucariile care mi-au trecut prin mana,pe camera a ramas un altec lansing 4.1 cu telecomanda pe fir sateliti cu doua cai si un sub bass reflex cu doua difuri si doua porturi in spate(partea opusa difuzoarelor).as dori sa stiu daca ''s-a mai jucat'' cineva cu un astfel de sistem si ce impresie i-a facut.faza e ca pe mine m-a uimit ''dracovenia'' :dsaf si nu numai pe mine:pt filme si jocuri in configuratie 4.1 si satelitii amplasati in colturile camerei ,langa tavan e mai mult decat ''coplesitor'' iar pt ''muzica''(cat poti cere de la un pc,mp3)in configuratie 2.1 stie sa cante :da pt cei ce le place efectul subului pe la 30-50hz:sa vezi ce pat cu ''vibro-masaj''am :freaza:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru ca nu sunt de acord cu folosirea PC-ului ca sursa unica audio nu pot renunta la reciver. De aceea, avand in vedere ca majoritatea reciverelor au posibilitatea de a cupla doua randuri de boxe frontale, solutia mea de compromis este: muzica pe o pereche de boxe cu reciverul cuplat source direct; filme/jocuri un sistem 5.1/7.1 mai putin pretentios.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări