MDshelll Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 Se poate confectiona pestru statie CB ceva amplificator de emisie-receptie ca statia sa emita si sa receptioneze de la o distanta mai mare? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 Da, dar cel mai bun amplificator tot antena este. Link spre comentariu
MDshelll Postat Septembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2008 Am cautat informatii despre antena care o am Sunker CB2 si am gasit pe net asta:Sunker CB2- Cz?stotliwo??: 27MHz - Zysk: +2 dB - Moc: 50W - D?ugo?? anteny: 0,66m Nu pare sa fie prea puternica nu? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Septembrie 13, 2008 Partajează Postat Septembrie 13, 2008 uite schema unui amplificator de emisie de 100w cu preamplificator de receptie si vox RF Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 MDshelll la ce te referi cand spui ca nu pare sa fie prea puternica . tu dai in ia cu cati wati ? ca daca ai da cu 50W nu ai avea de ce sa te plangi, insa eu cred ca ai o statie de 4W si poate antena nu e calibrata corect si nu obtii mare branza ! deci ce statie ai si mergi la un mester sa mai verifice calibrarea antenei pe masina ! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Inseamna ca antena suporta doar 50w putere de iesire din amplificator.Materialele din care este construita antena sunt dimensionate pentru puterea asta, daca este mai mare se incalzeste si se pune in scurt sau se intrerupe. Daca se folosesc amplificatoare de puteri mai mari antena se distruge si de obicei si tranzistorii din amplificator. Link spre comentariu
MDshelll Postat Septembrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Asta nu suna bine deloc!. Nu inteleg ce vrei sa zici prin calibrare eu am o statie Stabo Xf4012 care e o statie CB dar nu lucreaza pe masina, e stationara lucreaza la 220V. De unde am cumparat-o nu avea nici microfon si nici antena. De aceea am fost la magazin si am cumparat o antena Sunker CB2 a zis tipul de acolo ca e in frecventa CB. Cum trebuie sa o calibrez ca nu ma prea pricep nu are nimic pe ea suruburi sau altele de la care sa pot modifica ceva, e doar antena simpla care intra in statie :DPe parcurs am aflat ca acest tip de antena are nevoie de un plan ca sa functioneze corect, respectiv de un plan de metal, eu momentan o tin acasa pe calorifer si pot sa port conversatii pe aproximativ 1 2 km sa zic asa, dar se intampla de multe ori sa aud ce zic altii dar ei pe mine nu ma aud:(Cum pot sa o calibrez? daca se poate asa ceva desigur.. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 15, 2008 Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Daca cu antena aia pe calorifer poti comunica 12 km in oras, e bine. Daca o pui pe tabla de la acoperisul usii de la intrarea blocului, s-ar putea sa ai rezultate mai bune. De " calibrat" antena... se face, de obicei, prin scurtare (ca lungire nu prea ai de unde). Sau fa-ti un transmach. Combinat cu un masurator de unde stationare. Link spre comentariu
MDshelll Postat Septembrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2008 Nu pot comunica 12km, pot vb cam 1, 2 km maxim.Am urcat in dealul Feleacului, cel mai inalt punct din Cluj, am alimentat statia de la masina si atunci puteam vorbii chiar bine de tot, am inchis bazaitul difului si se auzea frumos doar ce se vorbeste fara alte sunete si emisia mergea perfect:D Dar dintre blocuri si mai ales de la parter... merge rau... Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 nu stiu cum e cu CB2 dar la sunker elite cb115 (o antena bunicica in comparati cu ce ai tu la 80 lei) sunt prevazute niste suruburi cap imbus si cu ajutorul reflectometru-lui se calibreaza antena. la nevoie se taie mx 2cm din baza. nu stiu daca e posibila calibrarea pe calorifer dar asa se procedeaza cand antena eswte montata pe o suprafata plana metalica ! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Calibrare inseamna reglarea antenei pentru a obtine randamentul maxim. Pentru mai multe informatii: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=508 http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=281 http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=333 Reglarea unei antene se realizeaza de obicei la locul unde se monteaza definitiv, in cazul antenelor mobile pe masina. Deoarece antena foloseste ca plan de masa caroseria autovehiculului, utilizarea antenei in alte conditii determina o inrautatire a performantelor. Cel mai simplu este utilizarea unui transmach sau antena tunner, bineinteles daca nu doresti o antena cu parametri mai buni. Sau poate doresti sa incerci antena asta:[attachment=0]Fishpole antenna.pdf[/attachment] Link spre comentariu
MDshelll Postat Septembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Din pacate nu am unde sa montez antene de mari dimensiuni am nevoie de o antena mica cum e Cb2-asta, care sa ocupe loc putin dar sa si aiba randament bun. Link spre comentariu
Parakiosu2 Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Nu pot comunica 12km, pot vb cam 1, 2 km maxim.Am urcat in dealul Feleacului, cel mai inalt punct din Cluj, am alimentat statia de la masina si atunci puteam vorbii chiar bine de tot, am inchis bazaitul difului si se auzea frumos doar ce se vorbeste fara alte sunete si emisia mergea perfect:D Dar dintre blocuri si mai ales de la parter... merge rau... Iti trebuie o antena pe bloc pentru statia baza .uite in link o antena cu care te auzi de departe http://www.radiocomunicare.ro/produs/10 ... ova-Turbo/daca pui si un amplificator ii rupihttp://www.radiocomunicare.ro/produs/15 ... tere-100W/combinatia asta o am eu acasa Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Aia vor 11 milioane pentru o copie de Zetagi BV131 care o iei de pa Ebay cu 40 de Euro? Link spre comentariu
Parakiosu2 Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Asta e Rromania ce vrei.am gasit o mega aberatie la un site din romania care vinde statii CB si antene.Au antena c593 de la midland la 145 de ron.si in dedeman e 110 ron cu tot cu talpa magnetica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum