Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Operatie (fara anesteziz) pe un CPU

Vizitator raduvm3000

Postări Recomandate

Vizitator raduvm3000

L-am scapat, a cazut, s-au indoit cateva picioruse (pe care le-am tratat repede), plus o fractura mai grava cu sectionarea completa a pinului! Dupa ce am recuperat pinul, am intrat in sala de operatie si... Pacientul recuperat complet (functioneaza). Morala: "...strica si repara de frica!"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• Blind

1

• altuser

1

• gheo23

1

Top autori în acest subiect

Vizitator sorin6

Si, pe langa ochi buni, ai avut noroc ca piciorusul era "in fata", daca era mai pe mijloc, nu s-ar fi putut face nimic... :nebun: Acestea fiind zise, ai mana buna, putini ar fi putut-o face... :da

Link spre comentariu
Vizitator raduvm3000

Cred ca ai SI ochi buni! De curiozitate, cati ani ai?Cred ca intrebarea asta nu ofenseaza decat anumite femei...

23 de ani, si sper sa nu imi fac praf vederea, cum destui electronisti si-au stricat-o. Am folosit un ciocan de lipit, care incalzeste printr-o rezistenta, sa nu incarc electrostatic procesorul, ca altfel aveam sanse sa-l ard dc foloseam un pistol de lipit clasic. Procesorul cu pricina a cazut impreuna cu un Athlon model vechi (acelea ceramice), au cazut si pe o muchie de lemn si posibil ca cel greu sa fi ajutat (ca o ghilotina). Mie asa mi-sa parut din sunetu facut la impact (de la vreo 2 m). Oricum, ma bucur ca am reusit lipitura. Interesant e ca o data e am reusit sa il aliniez la locul lui, nici nu mai se deplasa din acel locas, unde trebuia sa fie, revenea dc il impingeam usurel cu sarma de pe letcon. Parca avea magnet! Dar nu a fost usor sa-l "aduc" pe pozitie si sa ramana asa. Am mai facut ceva de genu cu un duron, caruia i-am lipit puntile (L1 parca), ca sa ii deblochez mulitplicatoru :) Nu stiu daca il mai am sa-i fac poza si la aceala. Dc il gasesc, o sa postez!
Link spre comentariu

Folosesc pistolul de lipit de mai multi ani decat varsta ta, si inca nu inteleg de ce e nevoie de bratari electrostatice si alte masuri similare (pe bani). Pana acum nu stiu sa fi ars ceva din cauza asta.E drept ca mi-am facut reflexul sa pun mana mai intai pe carcasa PC-ului si pe masa placii sau, in functie de aplicatie, pe un calorifer ceva si pe urma incep sa lucrez cu componentele sensibile la sarcini electrostatice. In plus mai toate componentele de acum au diode de protectie pe terminale care protejeaza si impotriva descarcarilor electrostatice.Totusi, si eu sunt adeptul ideii ca e mai bine sa sufli si in iaurt decat sa te frigi cu ciorba.Felicitari pentru reusita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări