Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termometru USB >>> email, SMS

Vizitator kpk1

Postări Recomandate

Buna ziua,Am nevoie de urmatoarea solutie:Caut un termometru conectabil pe USB sau (...) care sa masoare temperatura dintr-o anumita incinta si in caz de temperaturi ridicate sa trimita un email sau un SMS.Ce am gasit pana acum a fost numai un termometru conectabil pe USB din care trebuia sa extrag datele manual. Eu am nevoie de o solutie care sa faca ce am descris mai sus cand nu sunt in locatia respectiva.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danb1974

1

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

daca vrei sa faci totul de la "0" zero trebuie sa ai ceva cunostinte de programare microcontrolere, pentru a obtine ceva robust si precis . poti realiza ceva simplu cu ajutorul unui termometru la care sa poti seta un anumit prag maxim si care sa dea un impuls electric catre o interfata simpla realizata cu 3CI CMOS din familia 4000 conectate la tastatura unui telefon mobil. cand se atinge pargul mazim telefonul apeleaza un numar presetat pe tasta X si tu primesti un apel pe care il vei respinge pentru ca oricum nu vorbeste termometrul cu tine. se poate cumpara un termometru istet sau pe poate realiza un montaj electronic cu un senzor de temperatura si la un anumit prag setat dintrun poternt multitur sa iti trimita un impul spre interfata legata la telefon ! era o schema in rev Conex Club de termostat electronic cu afisaj (un voltmetru de panou cu LCD) cu posibilitati multiple de utilizare . daca gasesc mai multe informatii si materiale le voi posta aici ! :da

Link spre comentariu
Vizitator marian_i

Salut!Poti realiza acest proiect folosind spre exemplu un LM75(Digital Temperature Sensor and Thermal Watchdog withTwo-Wire Interface) conectat pe I2C la un microcontroler si un modem GSM (ce poate fi integrat intr-un mobil GSM)care sa comunice pe seriala cu acel microcontroler .Senzorul poate fi setat (de catre microcontroler) ca la o anumita temp.sa genereze o intrerupere catre ucontroler.In rutina de tratare a INT ucontrolerul va emite comenzi AT specifice catre modemul GSM(telefonul mobil) ,avand ca finalitate trimiterea unui SMS.Spor la treaba!

Link spre comentariu

Sau legi un lm35dz (senzor de temperatura gata calibrat din fabrica) la un pic care are si adc intern si mai departe la un nokia mai vechi din alea care au port serial. Dupa care te apuci sa programezi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări